Τα… φονικά δίδυμα της Football League

Γιατί ποδόσφαιρο σημαίνει γκολ

Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου δεν είναι άλλη από το γκολ. Η άμυνα αυτοθυσίας μπορεί να πάρει το χειροκρότημα, μια εξαιρετική επέμβαση του τερματοφύλακα επίσης, μια «ποδιά» ενός βιρτουόζου μέσου, μπορεί να φέρει αυθόρμητα το «ωωω» της εξέδρας, όμως η στιγμή της αποθέωσης δεν είναι άλλη από αυτή που η μπάλα θα κουνήσει το δίχτυ στο βάθος της εστίας.

Κάθε ομάδα, από την μεγαλύτερη μέχρι την μικρότερη, έχει τον γκολτζή της, όμως αυτό που πραγματικά κάνει ευτυχισμένο έναν προπονητή, είναι όταν μπορεί να στηριχθεί, όχι σε ένα, αλλά σε δύο «πολυβόλα», που θα σκορπίζουν τον πανικό στις αντίπαλες άμυνες.  Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League, καθώς υπάρχουν τρεις προπονητές που δεν έχουν το άγχος του τι θα συμβεί αν… μπλοκάρει το βαρύ πυροβολικό τους, καθώς, σε μία τέτοια περίπτωση θα... καθαρίσει το έτερο «κανόνι».

Ο ευτυχέστερος προπονητής της κατηγορίας, σε αυτή τη περίπτωση, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Περικλή Αμανατίδη, καθώς ο τεχνικός των Τρικάλων έχει στο ρόστερ του, τους δύο πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο λόγος για τον Νίκο Κουσκουνά και τον Νίκο Γιαννιτσάνη, που μαζί έχουν σκοράρει τα 30 από τα 52 τέρματα της ομάδας τους, 17 ο πρώτος και 13 ο δεύτερος. Χαρακτηριστικό του πόσο ο ένας συμπληρώνει τον άλλο, το παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής, απέναντι στον Αιγινιακό, με τον Κουσκουνά να απουσιάζει λόγω καρτών και τον Γιαννιτσάνη με χατ τρικ (!) να καλύπτει το κενό του συμπαίκτη του, οδηγώντας την ομάδα του στην νίκη με 5-0! Τι παραπάνω θα μπορούσε να ζητήσει από του δύο τους, ο Περικλής Αμανατίδης.

Από εκεί και πέρα, εξαιρετική δουλειά γίνεται και στην Λαμία, με τον Μπάμπη Τεννέ να  στηρίζει πολλά, όχι σε δίδυμο, αλλά σε… τρίδυμο! Ο λόγο για τους Ανδρέα Βασιλόγιαννη, Αλέξανδρο Καραγιάννη και Φιορίν Ντουρμισάι με τον πρώτο να έχει 12 γκολ και τους άλλους δύο από οκτώ, λύνοντας σε τεράστιο βαθμό τα χέρια του προπονητή τους στην επίθεση. Στην λίστα θα μπορούσε να υπολογίζεται  και ο  Λευτέρης Ματσούκας, που έχει σημειώσει εννέα τέρματα στο πρωτάθλημα, με τον 27χρονο άσο, όμως, να έχει πετύχει τα πέντε από αυτά με την φανέλα του Αχαρναϊκού και τα υπόλοιπα τέσσερα με την Λαμία, στην οποία και αγωνίζεται από τον χειμώνα.

Τέλος, χαρούμενους από την δουλειά των παικτών του, θα πρέπει να νιώθει και ο Νίκος Παπαδόπουλος, καθώς οι Πάτρικ Βουό και Δημήτρης Μάνος, έχουν γλιτώσει αρκετές φορές τον ΟΦΗ από… αναποδιές, με τον Ιβοριανό φορ να μετρά 10 γκολ στο πρωτάθλημα και τον 22χρονο συμπαίκτη του να έχει βρει δίκτυα άλλες οκτώ φορές.

[googlead][/googlead]

Last modified onΚυριακή, 07 Μάιος 2017 14:30

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep