Κοινή επιστολή σε Κοντονή (photo)

Ολυμπιακός Βόλου και Εργοτέλης έστειλαν από κοινού επιστολή στον Σταύρο Κοντονή, για την εκκαθάριση των ΠΑΕ.

Σε πλήρη συνεννόηση βρίσκονται οι διοικήσεις του Ολυμπιακού Βόλου και Εργοτέλη, αναφορικά με το θέμα της εκκαθάρισης και των χρεών των ΠΑΕ. Γι’ αυτό απέστειλαν από κοινού επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή σχετικά με τις διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου για τα χρέη των ΠΑΕ και την εκκαθάριση.

Στην επιστολή, οι δύο ομάδες ζητούν το σύνολο των υποχρεώσεων των ΠΑΕ που τίθενται σε εκκαθάριση να βαραίνουν εξ ολοκλήρου τα φυσικά πρόσωπα και όχι τη νέα ΠΑΕ που τυχόν θα δημιουργηθεί στο μέλλον. Κι αν στον νέο νόμο υπάρξει διάταξη με την οποία η νέα ΠΑΕ θα βαρύνεται με μέρος ή το σύνολο των οφειλών, αυτό να ισχύσει από τη νέα σεζόν, δηλαδή από την αγωνιστική περίοδο 2016-17. Και ειδικά για τις δικές τους περιπτώσεις, Ολυμπιακός Βόλου και Εργοτέλης ζητούν να τους δοθεί μια παράταση για την εκκαθάριση για να μην επιβαρυνθούν οι νέες ΠΑΕ με τις παλιές υποχρεώσεις.

Παράλληλα, ζητείται να οριστεί ο χρόνος της εκκαθάρισης μιας ΠΑΕ σε τρεις μήνες κι αν η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών, να παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα η Πολιτεία, προκειμένου η εκκαθάριση να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες, πριν την λήξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ετσι, το ιδρυτικό σωματείο να έχει τη δυνατότητα, εφόσον υπάρξει προβιβασμός σε επαγγελματική κατηγορία, να ιδρύσει νέα ΠΑΕ.

Η επιστολή στον Κοντονή;

ekkatharisi

ekkatharisi1

Last modified onΠαρασκευή, 13 Μάιος 2016 20:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep