«Πέναλτι - βουτιά στη θάλασσα»

Ο Αλέκος Βοσνιάδης δήλωσε ότι η φάση του οφσάιντ στην Καλαμάτα χρειαζόταν... κανονικό βοηθό.

Συνέντευξη στον ΣΠΟΡ FM 94,6 έδωσε ο τεχνικός της Athens Kallithea, Αλέκος Βοσνιάδης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διαιτησία του αγώνα με την Καλαμάτα. Όπως είπε, για την υπόδειξη οφσάιντ του Κυνηγόπουλου: «Είναι τόσο πίσω ο παίκτης κα πρέπει να θέλεις για να χάσεις τη φάση», ενώ για το πέναλτι που κέρδισε ο Πασάς τόνισε: «Βουτάει κάποιος σα να πέφτει στη θάλασσα». Αναλυτικά ανέφερε:

Αν έπρεπε να υπάρχει VAR στη Super League 2:

«Κανονικά έπρεπε να υπάρχει. Δεύτερη επαγγελματική κατηγορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ειδικά για τη φάση του οφσάιντ στο παιχνίδι με την Καλαμάτα δεν χρειαζόταν VAR. Και έξω από το γήπεδο φαίνεται. Χρειαζόταν κανονικό βοηθό που να ήθελε να δείξει αν είναι οφσάιντ ή όχι. Θεωρώ ότι αυτή η φάση δεν χάνεται ποτέ. Είμαι στην ευθεία, είναι τόσο πίσω ο παίκτης και πρέπει να θέλεις για να τη χάσεις. Είναι ξεκάθαρο αυτό, μην κρυβόμαστε. Δεν χάνεται αυτή η φάση ποτέ.

VAR θέλει το πέναλτι. Γίνεται μια χαμηλή σέντρα, σκύβει ο στόπερ μας, διώχνει τη μπάλα με το κεφάλι χωρίς να υπάρχει κοντινός αντίπαλος, 5-6 μέτρα πίσω βουτάει κάποιος σα να πέφτει στη θάλασσα και ξαφνικά πάμε στο πέναλτι και ψάχνουμε να δούμε ποιος το έκανε.

Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όλοι. Αυτά τα παιχνίδια, είτε είναι για την κάθοδο, είτε για την άνοδο πρέπει όσοι εμπλέκονται και αυτοί που παίρνουν αποφάσεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να μη μένουν οι ομάδες με τα παράπονα. Όταν τελειώσουν όλα, αυτοί που θα πάνε στην παρακάτω κατηγορία και αυτοί που θα πάνε στην παραπάνω να έχουν πάει δίκαια. Να έχουν κερδίσει ό,τι μπορούν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο».

Για τις μεγάλες οικονομικές διαφορές μεταξύ των δύο κατηγοριών:

«Σε ποιο άλλο μέρος του κόσμου γίνεται αυτό; Όταν δεν υπάρχουν τα στάνταρ σε μία κατηγορία, την έχουμε τύποις επαγγελματική. Τέσσερις, πέντε έχουν τα στάνταρ πάνω και από εκεί και μετά το χάος. Όταν έχουμε κάνει την κατηγορία τα 10 τελευταία χρόνια να μην τη βλέπει κανείς, να την έχουμε απαξιώσει οικονομικά, είναι πιο εύκολο αυτόν που δεν πατά καλά να πέσει όταν τον σπρώξεις.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι αυτοί από την πάνω κατηγορία κουνάνε το δάχτυλο. Κανείς δεν καταλαβαίνει ότι κυνηγώντας αυτή την κατηγορία, πόσο μεγάλο πρόβλημα δημιουργείς στο ποδόσφαιρο. Ας δούμε ποιοι αγωνίζονται εκεί, τι στοιχείο υπάρχει και το τι έρχεται.

Ζήτημα να «επιβιώσει» ένα από τα παιδιά της Κ19 του Ολυμπιακού που νίκησαν τη Μπάγερν. Είναι καλό; Υπάρχει στον βορρά ο ΠΑΟΚ που έχει ρίξει χρήματα για να κάνει πράγματα με τις ακαδημίες. Τόσα παιδιά έρχονται από πίσω. Πόσα έχουν μπει σε σειρά; Μπαίνει ένα κάθε τριετία, διετία και πάλι καλά λέμε».

Από πού εκπορεύεται αυτή η λογική;

«Οι μεγάλες ομάδες που κυνηγούν στόχους, πρέπει να βελτιώνονται συνέχεια, δεν μπορούν να δώσουν ευκαιρίες σε παιδιά που χρειάζονται ένα διάστημα στήριξης. Όλη αυτή η κατάσταση στις παρακάτω ομάδες θα μπορούσε να γίνει. Γίνονται δουλειές γρήγορα και όλα τα άλλα που ακολουθούν, τα καταλαβαίνετε όλοι. Πιο εύκολα έρχονται οι ξένοι. Υπάρχουν παράγοντες, μεσάζοντες, κινείται περισσότερο το χρήμα.

Χάνονται παιδιά μέσα σε αυτό. Χρόνια τώρα μιλάμε για το ελληνικό στοιχείο που δεν αναδεικνύεται από τις κάτω κατηγορίες, από τις ομάδες που επενδύουν στις ακαδημίες. Όλο κάτι τέτοια λέμε».

Για την Athens Kallithea και αν έχει φέρει τον κόσμο στο γήπεδο:

«Ο κόσμος έρχεται κοντά μας. Η Καλλιθέα είναι μια ομάδα με υγεία. Μπορεί να κάνει πράγματα και στην από πάνω κατηγορία. Με τους ανθρώπους που έχει γύρω της είναι εξασφαλισμένα πολλά πράγματα. Υπάρχει ηρεμία, καλοί αγωνιστικοί χώροι, προπονητικό. Είναι σε πολύ καλό δρόμο. Δεν ξέρω τι μπορεί να τη φρενάρει.

Θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι η ευχάριστη έκπληξη και στην από πάνω κατηγορία. Ας ξεφύγει από αυτή την κατηγορία και μετά αυτοί που έχουν την ομάδα μπορούν να κάνουν πράγματα που θα τα βλέπει ευχάριστα ο κόσμος».

Τι μπορεί να φοβάται εν όψει πλέι οφ:

«Κανείς δεν μπορεί να στερήσει τίποτα από την εικόνα μας. Είμαστε πρώτοι από τον Νοέμβριο. Βρισκόμασταν 5 βαθμούς πίσω από τα Χανιά, καλύψαμε τη διαφορά, φτάσαμε κάποια στιγμή να έχουμε καλύψει 13 πόντους, είχαμε αφήσει 14 την Καλαμάτα και τον Ιωνικό. Αν υπήρχε το παλιό σύστημα θα είχαμε πανηγυρίσει την άνοδο πριν από τέσσερις αγωνιστικές.

Τώρα μπαίνουμε σε μία διαδικασία να μειωθούν οι βαθμοί, να πάμε στη μέση, να έχουμε όλοι το ενδιαφέρον. Εννοείται ότι οι από κάτω έχουν πάλι ελπίδες. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Μπορεί να πάρει τους βαθμούς, να βγει πρώτη. Μόνο αν δεν είμαστε προσεκτικοί και δίνουμε τέτοιες φάσεις όπως στην Καλαμάτα, θα παιχτεί το πράγμα μέχρι το τέλος. Έχουμε το πλεονέκτημα και πιστεύω ότι στο τέλος θα κερδίσει το ποδόσφαιρο».

Last modified onΤρίτη, 12 Μάρτιος 2024 22:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep