Κούγιας: «Μακάρι ν' ανέβει η ΑΕΛ»

Στο πλευρό του Αχιλλέα Μπέου ο Αλέξης Κούγιας, μίλησε και για την υπόθεση - ανόδου από τη Super League 2.

Εξέπληξε ο Βόλος στην Επιτροπή Εφέσεων και στην εκδίκαση της υπόθεσης Τετέι, αφού ένας εκ των τριών δικηγόρων των Κυανέρυθρων και του Αχιλλέα Μπέου ήταν ο Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε για την απόφασή του να βοηθήσει τον δήμαρχο Βόλου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί άνοδο της ΑΕΛ αντί του Λεβαδειακού.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της εκδίκασης στην ΕΠΟ ο Κούγιας είπε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ:

«Αυτή η υπόθεση εάν τελικώς δεν ευοδοθούν οι ισχυρισμοί μας και οι ισχυρισμοί του Αχιλλέα Μπέου, θα αποτελεί πραγματικά ένα τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο. Αν η επιτροπή εφέσεων επικυρώσει αυτή την αναιτιολόγητη απόφαση την οποία χειρίστηκα το πρωί, γιατί ανέλαβα χθες αργά το βράδυ, θα είναι ένα σκάνδαλο. Συγχρόνως θα αλλοιώσει και όλο τον χαρακτήρα του πρωταθλήματος.

Φανταστείτε αύριο να υποβιβαστεί ο Βόλος για έναν βαθμό διαφορά από την Κηφισιά. Αυτό είναι αλλοίωση. Αν ένα σύστημα θέλει να ανεβάσει την Κηφισιά όπως την ανέβαζε κάθε χρόνο επί πέντε χρόνια, χωρίς να γεμίζουν οι οπαδοί της ούτε καν λεωφορείο και θέλει να κρατά στην κατηγορία αυτού του επιπέδου ομάδες... Σε λίγο θα ανέβει η Καλλιθέα, ανεβαίνει πιθανότατα ο Λεβαδειακός - και μακάρι να μην ανέβει - αλλά να ανέβει η πρώην ομάδα μου η ΑΕΛ που έχει πάρα πολύ κόσμο και εκφράζει πάρα πολλά σαν ιστορία. Μπορεί να υποβιβαστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναιτωλικός και να είναι στην κατηγορία ο Λεβαδειακός, η Κηφισιά, η Καλλιθέα, ο Βόλος, ο Αστέρας Τρίπολης. Ομάδες που δεν έχουν κοινωνικό έρεισμα. Αυτό θα είναι τεράστιο πλήγμα για το ποδόσφαιρο.

Το μεγαλύτερο πλήγμα είναι η αδικία. Εδώ από τις ίδιες τις λέξεις του Τετέι που είπε ότι "εγώ δεν γνώριζα ότι η φράση μαϊμού είναι ρατσιστική", τελείωσε η υπόθεση. Επίσης από το video, αν δεν κάποιος τη στάση του σώματος του Μπέου και πώς τα λέει και προς τα πού στρέφεται, φαίνεται καθαρά ότι είναι ένας μονόλογος. Μία λάθος απόφαση του διαιτητή, που φέρνει μια αντίδραση.

Για να υπάρχει μια ρατσιστική επίθεση θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη, να στρέφεται κατά ορισμένου προσώπου και να γνωρίζει αυτός που την κάνει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο γνωρίζει ότι αυτό που γίνεται εις βάρος του είναι ρατσιστική επίθεση. Όταν ο Τετέι λέει ότι δεν γνωρίζει τη λέξη μαϊμού, τα άλλα που λέει ο Μπέος είναι ότι δεν είναι φάουλ. Από πού κι ως πού έχουμε ρατσιστική επίθεση; Είμαι βέβαιος ότι η Εφέσεων θα ανατρέψει την πρωτοβάθμια απόφαση.

Όσον αφορά στη σχέση μου με τον Αχιλλέα Μπέο και την παρουσία μου που εξέπληξε πιθανότατα το πανελλήνιο, όπως έχω δηλώσει είμαι συνηθισμένος σε αυτά τα 50 χρόνια της επαγγελματικής μου διαδρομής, αυτοί που κατά καιρούς στρέφονται εναντίον μου, στις δύσκολες στιγμές τους πάντα να έρχονται στον Αλέξη Κούγια για να βοηθήσει».

Last modified onΠαρασκευή, 08 Μάρτιος 2024 14:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep