Νονός του Κοσονού ο Νταβέλης (pics)

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Αχμέντ Κοσονού βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με νονό τον αντιπρόεδρο των Βυσσινί.

Χριστιανός Ορθόδοξος βαπτίστηκε την Πέμπτη (16/11) ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Αχμέντ Κοσονού. Ο 20χρονος από την Ακτή Ελεφαντοστού διανύει τη δεύτερη χρονιά του στους Βυσσινί και από τις πρώτες εβδομάδες της παρουσίας του είχε ζητήσει να παρακολουθήσει την κατήχηση. Νονός του, μάλιστα, έγινε ο αντιπρόεδρος της ΑΕΛ, Γιάννης Νταβέλης. Η ενημέρωση της ΠΑΕ:

«Μια ιδιαίτερη και συμβολική ημέρα ήταν η σημερινή για το ποδοσφαιρικό τμήμα και τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ. Συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής μας Ahmed Kossonou βαπτίσθηκε Χριστιανός Ορθόδοξος στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Αχμέτ – Λαυρέντιος πλέον όπως χρίστηκε με το νέο του όνομα κατάγεται από την Ακτή Ελεφαντοστού και βρίσκεται στην ΑΕΛ για 2η σεζόν. Είναι αναμφισβήτητα εκτός από φέρελπις αθλητής και αγαπητός στους συμπαίκτες του και στους βυσσινί φιλάθλους δείχνοντας στοιχεία ανθρώπου με αξίες και πνευματικές ανησυχίες. Μάλιστα ο ίδιος από τις πρώτες εβδομάδες της παρουσίας του στη Λάρισα ζήτησε να παρακολουθήσει την κατήχηση ώστε να βρεθεί στην ετοιμότητα που απαιτείται και να βαπτιστεί από την εκκλησία μας.

Το μυστήριο της βάπτισης τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, ενώ νονός του έγινε με χαρά και συγκίνηση ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Ιωάννης Νταβέλης ο οποίος ανέλαβε τις υποχρεώσεις του αναδόχου από την πρώτη στιγμή που άκουσε τον Ιβοριανό παίκτη μας να εκφράζει αυτή την επιθυμία.

Στη βάπτιση του Kossonou παραβρέθηκε το σύνολο των ποδοσφαιριστών και το τεχνικό team της ΑΕΛ, με επικεφαλής τον προπονητή μας κ. Παύλο Δερμιτζάκη. Στο μυστήριο παρέστη και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αχιλλέας Νταβέλης καθώς και τα στελέχη της διοίκησης Τάσος Χριστακόπουλος, Δήμητρα Βασιλάκου και Αποστόλης Νταϊλιάνης.

Μετά τη βάπτιση όλοι μαζί συνέφαγαν στην παραδοσιακή ταβέρνα “Χατζηγιάννης” στη γέφυρα του Πηνειού στο Αλκαζάρ για το έθιμο και για τα συγχαρητήρια στον ανάδοχο και στον νεοφώτιστο.

Last modified onΠαρασκευή, 17 Νοέμβριος 2023 11:58

Image Gallery


Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep