Μέρες 2001 στη Ριζούπολη!

Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε 3-1 τον ΑΟ Χανιά και πέρασε μετά από 14 χρόνια στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης για τους «4» του Κυπέλλου είχε αποκτήσει ο Απόλλων Σμύρνης μετά το 1-1 στα Περιβόλια απέναντι στον ΑΟΧ, όμως όχι μόνο τσέκαρε το εισιτήριο 14 χρόνια μετά, αλλά το συνδυάσε με τριάδα κόντρα στους Κρητικούς!

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προηγήθηκε στο 39' με τον Ανγκούλο, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν απάντηση τέσσερα λεπτά μετά με τον Κρητικό. Το τέρμα αυτό, όμως αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι με την είσοδο του Λαγού και δύο εκτελέσεις φάουλ, μετέτρεψαν το 1-1 σε 3-1 στο 66ο λεπτό. Έτσι, στο φινάλε πανηγύρισαν την 3η παρουσία του Απόλλωνα στα ημιτελικά και πρώτη μετά το 2001, οπότε είχαν αποκλειστεί από τον ΠΑΟΚ. Και τότε, βέβαια, ήταν στη Β' Εθνική.

Ο ΑΟ Χανιά μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, έψαξε το γκολ στα πρώτα λεπτά, αλλά μετά το ημίωρο η ισορροπία αποκαταστάθηκε και ο Ανγκούλο στο 39ο λεπτό εκμεταλλεύθηκε την εκτέλεση φάουλ του Πινιέιρο, το κοντρόλ του Τζιώρα και από κοντά με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η αντίδραση ήταν άμεση. Η ομάδα των Χανών ισοφάρισε σε μια φάση που ο διαιτητής δεν είδε το φάουλ του Ρένια στον Κοτσώνη και ο Κρητικός με σουτ έκανε το 1-1 στο 43ο λεπτό.

Το σκορ της παράτασης έμεινε μέχρι το 59ο λεπτό, όταν ο Παναγιώτης Λαγός εκτέλεσε φάουλ στην περιοχή και ο Φαρινόλα με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα στην εστία και έδωσε πάλι προβάδισμα στην αθηναϊκή ομάδα. Η έξοδος του Φαρινόλα (τραυματίστηκε) έδωσε τη δυνατότητα στον Σουάνη να μπει στο ματς και εκείνος στο 66ο λεπτό έκανε την κεφαλιά πάλι από εκτέλεση φάουλ του Λαγού για το 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι στο 81ο λεπτό έχασαν ευκαιρία να μειώσουν με τον Γκονζάλες, ενώ ένα λεπτό μετά έμειναν και με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Παπουτσογιαννόπουλου. Έτσι, οι όποιες ελπίδες για να μπουν ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης έσβησαν... 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτας, Βασιλαντωνόπουλος, Γεωργίου, Κοτσώνης, Γκόλιας, Πινιέιρο, Ψιάνος (84' Χατζής), Ηρακλής (53' Λαγός), Φαρινόλα (64' Σουάνης), Τζιώρας, Ανγκούλο.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Τίμος Καβακάς): Μαρκαντωνάκης, Γανωτής, Γκότοβος, Κοντέων, Παπουτσογιαννόπουλος, Ρένια (69' Αλέκου), Γκονζάλες, Σιλιγαρδάκης, Νύκταρης (53' Σακελλαρίου), Κρητικός, Πάγκαλος Εα(89' Εσόνο).

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας), Σίπκας (Πέλλας)

Last modified onΠέμπτη, 05 Μάρτιος 2015 21:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep