Ανατροπή για πλέι άουτ!

Η Παναχαϊκή γύρισε το ματς με τον Τηλυκράτη, νίκησε 2-1 και αναρριχήθηκε στο +2 από τη ζώνη υποβιβασμού.

Άλμα για την είσοδό της στα πλέι άουτ έκανε το Σάββατο (17/02) η Παναχαϊκή. Η ομάδα της Πάτρας παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στην Αγυιά από τον Τηλυκράτη, έφτασε στην ανατροπή στο δεύτερο 45λεπτο με 2-1 και, μάλιστα, ενώ αγωνιζόταν με 10 παίκτες!

Οι Αχαιοί ήταν οι μεγάλοι νικητές του ντέρμπι παραμονής και βγήκαν διπλά κερδισμένοι, αφού αναρριχήθηκαν στη 10η θέση και στο +2 από τη ζώνη υποβιβασμού, ενώ υπερισχύουν και σε πιθανή διπλή ισοβαθμία με τον Τηλυκράτη. Η ομάδα του Φάνη Γκέκα μπορεί να βολευόταν με την ισοπαλία, όμως δεν μπόρεσε να πάρει ούτε τον πόντο. Δέχτηκε μεγάλη πίεση και «πλήρωσε» τα τραγικά λάθη της άμυνας.

Η Παναχαϊκή μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 14' έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Τζελέπης έσωσε την εστία του σε τετ α τετ με τον Πατρινό που κατέβασε ωραία τη μπάλα εντός περιοχής και σούταρε. Λίγα λεπτά πριν ο γκολκίπερ του Τηλυκράτη είχε τραυματιστεί και χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για ν' ανακτήσει τις αισθήσεις του και να συνεχίσει.

Στο 25' ο Γαϊτανίδης σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε, προσέκρουσε στο δοκάρι και ακολούθως ο Τζελέπης έσωσε για μία ακόμα φορά. Η πρώτη φορά που έγινε απειλητική η φιλοξενούμενη ήταν στο 35', με τον Κολοβούρη να σώζει στο τετ α τετ με τον Περιστέρη. Δεν μπόρεσε, όμως να κάνει το ίδιο στο 39'. Από απομάκρυνση αμυντικού ο Τέρζι έγινε κάτοχος της μπάλας αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και με λόμπα «κρέμασε» τον Κολοβούρη που ήταν εκτός θέσης για το 0-1. Στην αμέσως προηγούμενη φάση ο Τραορέ έβγαλε σε θέση βολής τον Γαϊτανίδη, αλλά αυτός έχασε την ισορροπία του και τη μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τάτσης προχώρησε σε 3 αλλαγές για να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση και η πρώτη ευκαιρία της Παναχαϊκής σημειώθηκε στο 61'. Σε σουτ του Ντε Τομάς ο Πέρεζ έκανε την προβολή και ο Τζελέπης μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα ο Ντοναλντόνι από κάθετη του Φοφανά σούταρε εντός περιοχής και ο Μπαξεβάνος έβαλε την κόντρα.

Η ομάδα της Πάτρας έφτασε στην ισοφάριση στο 70' με εκτέλεση πέναλτι του Μασούρα. Την παράβαση κέρδισε ο Πέρεζ ένα λεπτό πριν όταν σε προσπάθεια να περάσει τον Χατζητερζόγλου, ο αμυντικός του Τηλυκράτη έκανε χέρι. Το γκολ αυτό τόνωσε το ηθικό των Αχαιών, οι οποίοι στο 74' έφτασαν σε μία ακόμα τελική προσπάθεια με τον Πατρινό.

Στο 80' ο Τζελέπης μπλόκαρε τη μπάλα σε σουτ του Μασούρα και στην ίδια φάση ο Αλιμπέ πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου κουτσαίνοντας, με την Παναχαϊκή να έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές της. Έτσι, οι Κοκκινόμαυροι κλήθηκαν να παίξουν ουσιαστικα με 10 ποδοσφαιριστές για το υπόλοιπο του ματς, αφού ο Κονγκολέζος δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του.

Η ανατροπή για τη γηπεδούχο ολοκληρώθηκε στο 89'. Ο Πετράτος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους του αμυνόμενους και ο προωθημένος Ζαμόρα με κοντινή προβολή έκανε το 2-1.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ 2-1
Σκόρερ: 70' πέν. Μασούρας, 89' σουτ Ζαμόρα - 39' σουτ Τέρζι
Δοκάρι: 25' Γαϊτανίδης

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Γιάννης Τάτσης): Κολοβούρης, Μούλντερ (46' Ντε Τομάς), Μπαξεβάνος, Ζαμόρα, Προύντζος, Ζέκχοφ (46' Καραγιάννης), Νάστος (59' Πετράτος), Πατρινός, Τραορέ (65' λ.τρ. Αλιμπέ), Μασούρας, Γαϊτανίδης (46' Πέρεζ).

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Φάνης Γκέκας): Τζελέπης, Ρίζος, Ρουγκάλας, Χατζητερζόγλου, Μακρυδάκης (74' Σπανουδάκης), Πέρεζ (90' Ούλμανεν), Μπελεβώνης, Τέρζι (54' Τόσκα), Περιστέρης (54' Ντοναλντόνι), Φοφανά (74' Τεγούσης), Νιφορόπουλος.

Διαιτητής: Παπαγεωργόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Μανούρας (Δυτ. Αττικής), Γκουριώτης (Αργολίδας)

Last modified onΣάββατο, 17 Φεβρουάριος 2024 18:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep