Στους «8» η Νίκη Βόλου!

Η ομάδα της Μαγνησίας έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά η νίκη (1-0) κόντρα στον Λεβαδειακό την έστειλε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η Νίκη Βόλου θα είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Super League 2 στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Η ομάδα της Μαγνησίας μετά το 1-1 που απέσπασε στη Λιβαδειά, επικράτησε την Πέμπτη (18/01) των Πράσινων στο Πανθεσσαλικό με 1-0 και πήρε απόλυτα δίκαια το εισιτήριο για τους «8». Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Άρη, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου είχε δύο δοκάρια και γενικά έδειξε μεγαλύτερη θέληση από τον αντίπαλο για να προχωρήσει στον θεσμό. Η φιλοξενούμενη έβγαλε μεγαλύτερη επιθετικότητα στο τελευταίο 15λεπτο χωρίς, όμως να φτάσει στο γκολ που θα πήγαινε το παιχνίδι στην παράταση.

Οι γηπεδούχοι στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία που δημιούργησαν, άνοιξαν και το σκορ. Ο Πολίτης έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Λίταινας παρότι δεν έπιασε καλά το γυριστό σουτ, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Γκροφ και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στη Νίκη Βόλου. Η ομάδα της Βοιωτίας δημιούργησε την καλύτερη στιγμή της στο 42' όταν ο Γιαννιώτας σούταρε εκτός περιοχής και ο Γκαραβέλης έσωσε εντυπωσιακά την εστία του.

Η Νίκη Βόλου κυνήγησε ένα δεύτερο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο για να «κλειδώσει» τη νίκη - πρόκριση και έχασε αρκετές ευκαιρίες. Στο 48' από σέντρα του Πολίτη ο Τζιώρας με προβολή έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ και στο 57' από γέμισμα του Κυριακίδη ο φορ των γηπεδούχων με πλασέ είδε τη μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι.

Στο 60' ακυρώθηκε γκολ του Τσιριγώτη για οφσάιντ και στην επόμενη επίθεση ο Κυριακίδης αφού «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα εντός περιοχής έπιασε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Ο Λεβαδειακός είχε αφήσει πολλά κενά στα μετόπισθεν και έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσρις. Στο 76' ο Πολέτο σούταρε μόλις άουτ και στο 83' από εκτέλεση φάουλ ο Νίκας δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά.

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ομάδας της Βοιωτίας μετά από 7 επίσημα ματς και, φυσικά, η πρώτη με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στην τεχνική ηγεσία.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0 (2-1)
Σκόρερ: 17' σουτ Λίταινας
Δοκάρι: 57' Τζιώρας, 60' Κυριακίδης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Αναστασίου, Κάσσος, Ανδρέου, Στίκας (81' Βουκελάτος), Λίταινας (68' Παναγιωτίδης), Γαβριηλίδης, Κυριακίδης, Πολίτης (68' Κρητικός)), Ριμπέιρο, Τζιώρας (59' Μπαχανάκ).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Γκροφ, Βήχος, Λιάγκας, Ντεντάκης (69' Τσάπρας), Τσελεπίδης, Λόπεθ (46' Πολέτο), Μεχία (69' Συμελίδης), Νίκας, Κουάδρα, Γιαννιώτας (81' Μπελμόντ), Τσιριγώτης.

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας)
Βοηθοί: Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής), Νιδριώτης (Αθήνας)

Last modified onΠέμπτη, 18 Ιανουάριος 2024 20:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep