Οι αριθμοί της 14ης αγωνιστικής

Τα στατιστικά του πρωταθλήματος της Football League για την 14 αγωνιστική. Τα στατιστικά του πρωταθλήματος της Football League για την 14 αγωνιστική.

Οι επιδόσεις που έσπασαν στα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής του δεύτερου γύρου της Football League. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ 

100 συμμετοχές στην Β' Εθνική για τον Τάσο Κυριάκο του Τυρνάβου.

Τα 40 τέρματα έφθασε ο Νέστωρας Στεφανίδης του Αγροτικού Αστέρα στην 180ή εμφάνισή του στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Μπορεί να σκόραρε ο Χουσεΐν Μουμίν στον Εύοσμο, όμως η ήττα της Λαμίας δεν τον άφησε να χαρεί, ίσως ούτε και να… θυμηθεί το ότι είχε να πετύχει τέρμα από τις 18/9/2009 όταν με την φανέλλα του Παναιτωλικού σημείωνε το 2ο τέρμα κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου στο Αγρίνιο.

Από την περίοδο 2011-12 είχε να βρει δίχτυα ο αειθαλής Κώστας Νεμπεγλέρας όταν πάλι με την Λάρισα σκόραρε με πέναλτυ στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό στο «AEL FC ARENA» το πρώτο τέρμα των «βυσσινί» (3-2) στις 9/5/2012.

Θρίαμβος στην Κρήτη για ομάδα της Αργολίδας ύστερα από 18 περίπου χρόνια ήταν το 3-1 της Ερμιονίδας μέσα στα Χανιά. Άλλωστε η τελευταία φορά που συνέβη κάτι ανάλογο ήταν στις 9/3/1997 ο Παναργειακός περνούσε νικηφόρα από το Ρέθυμνο (2-1 την ΕΑΡ) με τέρματα των Αργυρίου και Μπατάκου.

Δεν είναι ομάδα που εντυπωσιάζει στο σκοράρισμα ο Αχαρναϊκός, γι’ αυτό και ήταν αρκετός καιρός που είχε να πετύχει πάλι 4 τέρματα σ’ ένα παιχνίδι. Αυτό είχε συμβεί στις 20/5/2012 στο πλαίσιο της Δ’ Εθνικής μέσα στο Κερατσίνι επί της Ολυμπιάδας με 4-2, με τους Καλαμιώτη και Μωυσιάδη από το τωρινό έμψυχο υλικό να αγωνίζονται.

Γράφαμε για τον Παναιγιάλειο ότι είναι η ομάδα που αγαπά περισσότερο το under στα παιχνίδια του, αλλά και ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν πάει πίσω, αφού μόνο στην ήττα του από τον Ολυμπιακό στον Βόλο (2-3) «έσπασε» αυτόν τον κανόνα, μετράει δηλαδή 12/13 αγώνες με 2 ή και λιγότερα τέρματα!... 650 είναι τα παθητικά τέρματα του Αχαρναϊκού μετά τα δύο που δέχθηκε από την Επισκοπή.

Είναι η 6η ισοπαλία που αποσπούν οι Κατερινιώτες σε 19 επισκέψεις τους στη Θεσσαλονίκη.

Για πρώτη φορά φέτος σκοράρει τρις ο Αγροτικός Αστέρας μετά τις 27/4/2014 και την νίκη εκτός έδρας 3-1 επί του Άρη Ακροποτάμου για την Γ’ Εθνική. Συμπτωματικά, σ’ εκείνο το παιχνίδι είχε σκοράρει και πάλι (μία φορά) ο Περικλής Βελλίνης. Από την άλλη, η Λαμία έμεινε για 8ο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη στην Θεσσαλονίκη (τελευταίο «διπλό» το 2-1 μέσα στο Καλοχώρι επί των Λύκων στις 29/4/2005 στην ίδια κατηγορία).

Πρώτη εμφάνιση στην Β’ Εθνική για τους Γκιγιέρμο Πέρεθ, Νεμάνια Ομπράντοβιτς (Λαμία), Αντρέ Φερρέιρα (Αιγινιακός), Γιώργο Γιάντση (Λάρισα), Αλέξανδρο Μπότο (Φωστήρας), Σαντίκ Μπαλαράμπε και Ντούσαν Ίβκοβιτς (Ηρακλής Ψαχνών), Μιχάλη Γιαννίτση (Καλλιθέα), Γιώργο Μπλέτσα (Ζάκυνθος). Ο τελευταίος μάλιστα έκανε «ρούμπο» σκοράροντας στην παρθενική του συμμετοχή. Τα πρώτα τους τέρματα πέτυχαν επίσης και οι Περικλής Βελλίνης (Αγρ.Αστήρ) και Αλέκος Αλέκου (Χανιά).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep