«Ούτε σεντ ο Πετρόπουλος»

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση των αιτημάτων επιβολής ποινών των Πετρόπουλου, Δημούτσου σε βάρος του Πλατανιά.

Στο στάδιο της επιβολής ποινών βρίσκονται οι προσφυγές των Αντώνη Πετρόπουλου, Ελίνι Δημούτσου σε βάρος του Πλατανιά Χανίων. Τα αιτήματά τους συζητήθηκαν την Τρίτη (23/10) παρά την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» να εξασφαλίσουν αναβολή. Η εκδίκαση είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς ακούστηκαν ατάκες όπως «το γαϊτανάκι των αναβολών ξεκίνησε για να διευκολυνθεί ο Παναθηναϊκός» και «κλείστε το το μαγαζί».

Το FL News έδωσε το «παρών» στην εκδίκαση και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Την ΠΑΕ Πλατανιάς εκπροσώπησε ο νομικός, Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος ζήτησε αναβολή στην υπόθεση Πετρόπουλου και αναφέρθηκε στην απάντηση της ΕΕΑ που χαρακτηρίζει μη εκτελεστές τις αποφάσεις του Διαιτητικού:

«Ζητούμε αναβολή, γιατί πέραν των νομικών θεμάτων δεν έχουμε υπογράψει ακόμα με την ΕΡΤ και υπολογίζουμε να υπογράψουμε τις προσεχείς ημέρες για να έχουμε έσοδα. Πήραμε απάντηση και από την ΕΕΑ στο θέμα που είχαμε θέσει για την αναστολή των πειθαρχικών κυρώσεων. Οι αποφάσεις αυτές δεν εκτελούνται σύμφωνα με τον νόμο 2725/99».

Ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Εμμανουήλ Αλαφραγκής αντέδρασε και είπε:

«Αισθάνομαι ότι εξαπατούμαστε. Το άρθρο 23 του Κ.Ι.Μ. λέει ότι αν παρέλθουν 60 ημέρες, τότε ο ποδοσφαιστής δικαιούται με έγγραφό του να ζητήσει την επιβολή και ενεργοποίηση. Άρχισε ένα γαϊτανάκι πέρυσι με τον Παναθηναϊκό και ενώ δεν υπάρχει ακροαματική διαδικασία, ούτε αναβολές, να δίνονται για να διευκολυνθεί. Ο νόμος 2725/99 στο άρθρο 99 λέει πράγματι ότι οι επιτροπές πρέπει να συντίθενται από τρεις εν ενεργεία δικαστές και δύο δικηγόρους. Σε 15 ημέρες, όμως λέει στο άρθρο 98 ότι πρέπει οι αποφάσεις να τελεσιδικούν και στο 78 να παίρνουν την εγγυητική της ΠΑΕ.

Ο κανονισμός προέβλεπε απόφαση και σε 15 ημέρες να παίρνουν τα λεφτά τους. Εμείς τι έχουμε κάνει; Είπαμε όχι 15, αλλά 60 ημέρες, αλλά στις 60 να πληρώνονται. Ο ένας ποδοσφαιριστής έχει κάνει προσφυγή από τις 13 Σεπτεμβρίου. Και αν τώρα δεν έχει σημασία, τι θα γίνει αν είμαστε στο τέλος του πρωταθλήματος, περιμένει 100 χιλιάδες ευρώ και αργούμε τέσσερις εβδομάδες;».

Ο Παναγόπουλος τόνισε προς τον πρόεδρο του Διαιτητικού Δικαστηρίου ότι δεν μπορεί να εκτελεί μία μη εκτελεστή απόφαση, σύμφωνα με την ΕΕΑ και σημείωσε ότι το θέμα Πετρόπουλου θα λυθεί. «Δεν έχουμε πρωτάθλημα, δεν έχουμε έσοδα, δεν λειτουργούμε», είπε και ο Αλαφραγκής απάντησε: «Κλείστε το τότε το μαγαζί, ανώνυμη εταιρεία είναι. Ο Πετρόπουλος έχει οικογένεια και δύο παιδιά και δεν πήρε ούτε ένα σεντ από τον Ιανουάριο».

Η υπόθεση Πετρόπουλου συζητήθηκε όπως και αυτή του Δημούτσου. Για τον δεύτερο ο Παναγόπουλος κατέθεσε ένσταση και υποστήριξε ότι λόγω προσωπικών δεδομένων η Super League δεν δίνει το συμβόλαιο του Δημούτσου με τον Πλατανιά, ώστε να συζητηθεί η ανταίτηση για μειωμένη αποζημίωση. Η απάντηση από τον ΠΣΑΠ ήταν η απόρριψη της προσφυγής Στάμου με επιχείρημα ότι αυτή είχε ασκηθεί πριν την 1η Ιουλίου, οπότε δεν εφαρμόζονταν οι νέοι κανονισμοί.

Last modified onΔευτέρα, 29 Οκτώβριος 2018 01:13

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep