«Το βοηθητικό είναι χειρότερο...»

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος δήλωσε ότι η Παναχαϊκή δεν προπονείται και στις πλέον ιδανικές συνθήκες.

Για το άγχος που είχαν οι ποδοσφαιριστές του απέναντι στη Σπάρτη και τις συνθήκες προεοιμασίας μίλησε ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος. Μετά τη νίκη (1-0) της Παναχαϊκής ο τεχνικός των Αχαιών αναφέρθηκε στο θέμα του γηπέδου και όπως τόνισε: «Προπονούμαστε σε δύσκολες συνθήκες. Μην κακολογούμε τον τεχνικό μας διευθυντή που είχε αναφέρει ότι η ομάδα πρέπει να έχει το γυμναστήριό της, το γήπεδό της...».

Αναλυτικά δήλωσε:

«Για εμάς ήταν ένα οριακό και δύσκολο παιχνίδι. Έπρεπε να κάνουμε την πρώτη μας νίκη. Έπρεπε να έχουμε πάθος, ψυχή, καλή κυκλοφορία, κατοχή. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με συντριπτική κατοχή υπέρ της ομάδας μας, όμως η απόδοσή μας δεν ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε. Είναι λογικό, τα παιδιά είχαν άγχος. Ήταν μία νίκη πάρα πολύ σημαντική. Είμαστε μία νέα ομάδα. Πέρυσι ξεκινήσαμε και είχαμε τον κορμό από τη Γ' Εθνική. Τα 9/11 ήταν όλοι μαζί. Φέτος η μισή ομάδα αποτελείται από νέα παιδιά. Έχουμε καλούς παίκτες και το στοίχημα για εμάς είναι να γινόμαστε καλύτερη ομάδα.

Ο αντίπαλος αμυντικά έπαιξε πάρα πολύ καλά. Και ο Αιγινιακός είχε σχεδόν το ίδιο στυλ παιχνιδιού. Η διαφορά ήταν ότι εμείς ήμασταν πιο γεμάτοι στον χώρο του κέντρου. Πήραμε τις μονομαχίες, τις δεύτερες μπάλες, είχαμε την κατοχή εν αντιθέσει με την προηγούμενη εβδομάδα όπου δεν είχαμε τη δεύτερη μπαλιά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε.

Δεν απειλήθηκαμε καθόλου. Ο αντίπαλος και μετά το 1-0 συνέχισε να παίζει στο ίδιο μοτίβο. Είχαμε ευκαιρίες να βάλουμε γκολ και πιο νωρίς, είχαμε δοκάρι. Το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε τη δεύτερη καλύτερη συγκομιδή. Είμαστε κοντά στους πρωτοπόρους και η νίκη βοηθά για να φύγει το άγχος. Είναι καλοί παίκτες, καλή ομάδα. Προσπάθησαν πάρα πολύ κι ας έκαναν λάθη. Δικαιώθηκαν και τώρα κοιτάμε το ματς στη Λάρισα. Πολύ σημαντικοί οι τρεις βαθμοί και πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε έναν κορμό που θα μπορέσει να προχωρήσει στο πρωτάθλημα.

Επειδή δόθηκε μεγάλη έκταση την Πέμπτη όσον αφορά στον αγωνιστικό χώρο, αν έβγαιναν τα παιδιά ή ο προπονητής και έλεγαν σε τι συνθήκες προπονούμαστε καθημερινά, που δεν είναι οι πλέον ιδανικές, θα λέγατε ότι είναι δικαιολογία. Το ότι ήρθε μια μεγάλη ομάδα και ένας μεγάλος προπονητής, ο κύριος Μαρτίνς και έκανε τα παράπονά του, ανέδειξε το πρόβλημά μας και το ζήτημα που υπάρχει με τα γήπεδα.

Φανταστείτε ότι το βοηθητικό είναι χειρότερο. Παρακαλούμε να μπούμε στο Στάδιο, γιατί είναι καλύτερο. Παρακαλούμε να μπούμε στο καλύτερο, που είδατε μια ομάδα πώς έκανε. Η προπόνησή μας καθημερινά γίνεται έτσι. Πρέπει να προσπαθούμε να μεγαλώνουμε σε όλα τα επίπεδα, γιατί αυτά είναι πιο σημαντικά για την καθημερινότητά μας.

Δεν μπορείς να ζητήσεις πράγματα που δεν μπορείς να τα δουλέψεις μέσα στην εβδομάδα. Είναι δύσκολες συνθήκες. Να μην κακολογήσουμε τον τεχνικό μας διευθυντή, ο οποίος είχε αναφέρει ότι η ομάδα πρέπει να έχει το γυμναστήριό της, το γήπεδό της. Αυτά είναι τα πιο πολύτιμα αγαθά για μία ομάδα.

Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια, στον κόουτς της Σπάρτης. Για εμάς είναι παρελθόν. Θέλουμε στο επόμενο μία καλή εμφάνιση και μία νίκη για να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο το γκρουπ των ομάδων με δύο νίκες».

Πότε θα επιστρέψει ο Καρατσανάκοφ;

«Περιμένουμε την επανένταξή του. Τώρα, θα είναι σε δύο, τρεις εβδομάδες; Αυτό είναι ιατρικό θέμα».

Ψάχνεστε ακόμα; Γιατί κάνατε δύο γρήγορες αλλαγές πρώτη φορά...

«Η αλλαγή του Ντάσιου ήταν αναγκαστική, γιατί είχε πρόβλημα. Θέλουμε να γίνουμε περισσότερο ομάδα. Φέτος έγινε μία τομή. Έχουν έρθει πολύ καλοί παίκτες. Αυτή η τομή θέλει και λίγο χρόνο, να μάθουν ο ένας τον άλλον. Θέλουμε να βρούμε την κατάλληλη χημεία και να κερδίζουμε κιόλας».

Έχετε εντοπίσει τι μπλοκάρει την ομάδα;

«Είναι εντελώς διαφορετικό το ποδόσφαιρο όταν αντιμετωπίζεις ομάδες Α' και ομάδες Β' Εθνικής. Εμείς στα φιλικά αντιμετωπίσαμε ομάδες της Α' και πιάσαμε καλή απόδοση. Κρατήσαμε το μηδέν σε πολλά παιχνίδια, όμως υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων που παίζει πολύ αμυντικά. Σε αυτό το στυλ χρειάζεται υπομονή, συνέπεια, προσοχή. Ήταν πολύ κακό με τον Αιγινιακό που δεχτήκαμε δύο γκολ. Αν πήγαινε στο 0-0 θα κερδίζαμε.

Μας προβληματίζει πώς θα διασπάσουμε καλά οργανωμένες αμυντικά ομάδες και αυτό είναι δύσκολο. Ο Ολυμπιακός καθαρή ευκαιρία δεν έκανε. Παίξαμε μαζεμένα εκεί. Θέλει υπομονή και γρήγορο γκολ. Αν σκοράρουμε νωρίς και ανοίξουμε τον αντίπαλο θα είναι εντελώς διαφορετικά τα παιχνίδια. Όπως και με ένα γκρουπ καλύτερων ομάδων».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΔευτέρα, 05 Νοέμβριος 2018 21:22

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep