Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

«Μικρόβιο πρωταθλητισμού»

Ο Γιάννης Ασπρογέρακας μίλησε για τις δυσκολίες που είχε η φετινή αποστολή των μικρών της Παναχαϊκής και την επιτυχία της συμμετοχής στον τελικό του πρωταθλήματος Νέων. Ο Γιάννης Ασπρογέρακας μίλησε για τις δυσκολίες που είχε η φετινή αποστολή των μικρών της Παναχαϊκής και την επιτυχία της συμμετοχής στον τελικό του πρωταθλήματος Νέων.

 

Ο Γιάννης Ασπρογέρακας μίλησε στο FL News για τις εμπειρίες που παίρνουν από τα τμήματα υποδομής οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής.

Στο πολύ καλό υλικό που διαθέτει η ομάδα Νέων της Παναχαϊκής και την δυνατότητα να τροφοδοτηθεί η πρώτη ομάδα την επόμενη τετραετία με παιδιά από τα σπλάχνα της μίλησε ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Ασπρογέρακας.

«Κάναμε από τα χειρότερα μας παιχνίδια. Αυτό έχει πολλές δικαιολογίες διότι τα παιδιά τα δικά μας είναι αρκετά μικρά. Παιδιά που μαζεύτηκαν από τις γειτονιές της Πάτρας, από μικρές ομάδες, φέτος το καλοκαίρι. Λίγο το άγχος, λίγο οι κόλακες που μπαίνουν στα αυτιά όταν δημιουργείς κάτι επηρέασαν. Οι παίκτες μου στον τελικό έβγαλαν και το εγώ και αυτό βγήκε στις τελικές προσπάθειες, αλλά και τακτικά σε αρκετά σημεία του αγώνα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουμε το παιχνίδι. Ο Πανσερραϊκός φαίνεται πως είναι μια οργανωμένη ομάδα και δουλεύει σε βάθος, αλλά η δική μας απόδοση έκανε να φαίνεται καλύτερος ο αντίπαλος».

Τα περισσότερα παιδιά μαζεύτηκαν φέτος στην ακαδημία δηλαδή;

«Ναι, μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες έγινε η επιλογή και προσπαθήσαμε μέσα από πολλά προβλήματα να κάνουμε το καλύτερο. Δεν ήταν μόνο το αν θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα Νέων ή όχι, αλλά και πολλά άλλα. Προσπαθήσαμε να βάλουμε ο καθένας την προσωπική του προσπάθεια».

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Νότο και η συμμετοχή στον τελικό του πρωταθλήματος δεν είναι κέρδος για τα παιδιά που παίρνουν εμπειρίες από τόσο μικρά;

«Σίγουρα παίρνεις το μικρόβιο του πρωταθλητισμού, ήδη έπαιξαν τον πρώτο τους τελικό και είναι τέσσερα, πέντε παιδιά στην πρώτη ομάδα. Υπάρχει η προοπτική έξι, επτά από τα παιδιά της ομάδας να κάνουν προετοιμασία με την πρώτη ομάδα τη νέα σεζόν και θέλω να πιστεύω πως αυτό θα γίνει για το πρωτάθλημα της Super League. Κάποια παιδιά σήμερα αδίκησαν τον εαυτό τους, είτε γιατί αγχώθηκαν, είτε για οποιαδήποτε άλλο λόγο».

Πόσο νευραλγικό είναι το πόστο του προπονητή στα τμήματα υποδομής;

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα στην Παναχαϊκή γιατί είναι μια ομάδα και μια πόλη δύσκολη. Χρειάζεται μεγάλο στομάχι. Δεν μπορώ να πω ότι είχα την καλύτερη αντιμετώπιση για να δουλέψω σωστά. Υπήρχαν προβλήματα στη δουλειά που κάναμε επειδή δεν είχαμε εγκαταστάσεις και κάναμε τις περισσότερες προπονήσεις σε γήπεδα 7χ7. Προσπαθήσαμε με την βοήθεια του Χρήστος Τσαρτόλιας και ο Λεωνίδας Παπαθωμάς - που είναι παράγοντες της ομάδας – να εξασφαλίσουμε το γήπεδο της ΕΠΣ. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον βοηθό προπονητή τον Κουρούμπλη Νίκο και τον φροντιστή μας, τον Νίκο Νικολόπουλο. Δεν θέλω να πω άλλα προβλήματα διότι δεν χρειάζεται να χαλάει η εικόνα διότι σήμερα είμαστε εδώ στον τελικό και είναι μια μεγάλη επιτυχία για τα παιδιά. Μας έχουν υποσχεθεί ότι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο το γήπεδο και θα μπορέσουμε να δουλέψουμε ώστε σε βάθος χρόνου η Παναχαϊκή να έχει πολλούς ποδοσφαιριστές μέσα από τα σπλάχνα της».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep