Τρελή πρόκριση Εργοτέλη

Ο Εργοτέλης πήρε την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον ΟΦΗ. Ο Εργοτέλης πήρε την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον ΟΦΗ.

Ο Εργοτέλης πήρε το εισιτήριο στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος στην διαδικασία των πέναλτι (4-3) απέναντι στον ΟΦΗ, αφού κανονικός αγώνας και παράταση τελείωσαν με 1-1. 

Στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος βρίσκεται ο Εργοτέλης, ο οποίος πήρε σπουδαία πρόκριση στην έδρα του ΟΦΗ στην διαδικασία των πέναλτι (4-3) σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια του θεσμού, με δύο χαμένα πέναλτι στην κανονική διάρκεια (1-1) της αναμέτρησης από τους γηπεδούχους, με κόκκινη κάρτα και αρκετή αγωνία μέχρι και το τελευταίο πέναλτι.

Ο Εργοτέλης ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, αφού προηγήθηκε με υπέροχο σουτ του Μπουτσάκη έξω από την περιοχή στο 23' και το πλεονέκτημά του «εδραιώθηκε» μετά την αποβολή του Βασίλη Κουτσιανικούλη με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 31ο λεπτό. Ήταν μία απερίσκεπτη ενέργεια του ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ. Ο ρέφερι Κουτσιαύτης του χαρίστηκε σε τάκλιν από πίσω στον Οικονόμου, δείχνοντας κίτρινη κάρτα, αλλά οι ύβρεις του είχαν ως αποτέλεσμα να δει ακολούθως κόκκινη. Από εκεί και πέρα ο ΟΦΗ ξύπνησε, παρότι είχε αριθμητικό μειονέκτημα και ισοφάρισε με πέναλτι που κέρδισε και έκανε γκολ ο Νέιρα στο 44ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν ακόμη περισσότερο αποσυντονισμένοι και έκαναν πολλά λάθη στην άμυνα, με αποτέλεσμα να «χρεωθούν» ακόμη δύο πέναλτι, στα οποία νίκησε τον Νέιρα ο Κατσιμήτρος (59’), ενώ το δεύτερο κατέληξε δοκάρι και έξω από τον Ποτουρίδη (72’).

Με την ψυχολογική πίεση στα ύψη, οι παίκτες του Εργοτέλη οδήγησαν την αναμέτρηση στην παράταση, όπου ο Κατσιμήτρος έπιασε ακόμη δύο πέναλτι, ένα του Ποτουρίδη και ένα του Κυριακίδη. Ο πρώην «μελανόλευκος» Μανώλης Ροβίθης ήταν εκείνος που χτύπησε το τελευταίο και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Εργοτέλη με σκορ 4-3, όμως προς τιμή του δεν πανηγύρισε. Για τους «κιτρινόμαυρους» στη διαδικασία των πέναλτι είχε αστοχήσει ο Μπάτζιος σε χτύπημα που έσωσε ο Σωτηρίου.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ                                  
ΟΦΗ ΣΑΣΙ ΓΚΟΛ   1-0   
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΙΑΤΡΟΥΔΗΣ ΓΚΟΛ  1-1   
ΟΦΗ ΠΟΤΟΥΡΙΔΗΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΥ  1-1   
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ 1-1  
ΟΦΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ  ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΥ 1-1  
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ ΓΚΟΛ  1-2  
ΟΦΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΓΚΟΛ 2-2  
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΕΦΟΡΝΤ  ΓΚΟΛ 2-3  
ΟΦΗ ΒΟΥΟ  ΓΚΟΛ 3-3  
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΡΟΒΙΘΗΣ ΓΚΟΛ  3-4  

  Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΟΦΗ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-1 (3-4 πεν.)    
ΓΚΟΛ: 44' πέν. Νέιρα - 23' Μπουτσάκης     
ΚΟΚΚΙΝΗ: 31' Κουτσιανικούλης    
ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: 59' Νέιρα, 72' Ποτουρίδης    
ΟΦΗ (Νίκος Καραμπετάκης): Σωτηρίου, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Δεληγιαννίδης (88' Κυριακίδης), Μεγιάδο, Νάστος, Νέιρα, Οικονόμου (46' Σάσι), Κουτσιανικούλης, Πέρσον (60' Βουό)    
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Οικονόμου (46' Ροβίθης), Μπουρσέλης (81' Προβυδάκης), Λαμπάκης, Μπάτζιος, Μπρους, Μπουτσάκης, Τσέλιος, Κουατένγκ (64' ΚατσούρρΙ), Ιατρούδης, Έφορντ.     
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιαύτης (Άρτας)    
ΒΟΗΘΟΙ: Καλαμπόκης (Αιτ/νίας), Κωνσταντίνου (Πρέβεζας)    

    

Last modified onΠαρασκευή, 25 Ιανουάριος 2019 02:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep