«Πήρα τα ρίσκα μου»

Ο Γιώργος Μαραντάς εξήγησε, γιατί έριξε στη μάχη ανέτοιμους ποδοσφαιριστές.

Για τις επιλογές που έκανε στην ενδεκάδα και για τη χειρονομία του (σ.σ. χειροκρότησε) προς οπαδό του Παναιγιαλείου μίλησε ο Γιώργος Μαραντάς μετά το τέλος του αγώνα (0-0) με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Αρχικά δήλωσε:

«Όπως είχα πει το ματς θα ήταν πολύ δύσκολο, γιατί έπρεπε να διαχειριστούμε την πίεση και το άγχος για νίκη απέναντι σε μία - κατά την απόψή μου - ομάδα που είναι πιο δεμένη από όλες τις άλλες και με ισορροπία στις γραμμές της. Είναι πολύ καλά δουλεμένη εδώ και πολλά χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο να τη διασπάσεις, έχει νικήσει σχεδόν όλες τις ομάδες που είναι ψηλά στη βαθμολογία και δέχεται δύσκολα γκολ.

Θέλαμε να χτυπήσουμε τον αντίπαλο σε σημεία που δεν μας βγήκαν. Οι παίκτες προσπάθησαν πολύ. Παράδειγμα ο Πέρεθ που είχε πρόβλημα όλη την εβδομάδα και στην πρώτη φάση είχε ενοχλήσεις. Είπε να μείνει λίγο ακόμα. Δεν θέλησα να χάσουμε την αλλαγή, γι' αυτό αυτή έγινε με καθυστέρηση. Αυτοί που συμμετέχουν, είτε βασικοί, είτε από τον πάγκο προσπαθούν πολύ. Το πρόβλημά μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν ότι δεν διεκδικούσαμε τη δεύτερη μπάλα. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε και απειλήσαμε με στημένες φάσεις, ενώ πήγαμε να κλέψουμε το ματς στις αντεπιθέσει.

Όταν ήρθα η ομάδα τέτοια ματς τα έχανε. Σήμερα ήταν συγκεντρωμένοι όλοι 90 λεπτά. Ήξεραν τι θέλουν στο γήπεδο. Ήταν το χειρότερο ματς με μένα στον πάγκο, αλλά δεν κινδυνεύσαμε. Να το κρατήσουμε και, σίγουρα, ο πόντος αυτός θα είναι πολύτιμος. Σε ανάλογο ματς με την Καλλιθέα διασυρθήκαμε, αλλά αφού πήραμε τον πόντο θα μας βοηθήσει ψυολογικά. Το σημαντικό είναι να μη χάνει η ομάδα».

Για τη χειρονομία προς οπαδό:
«Χειροκρότησα έναν κύριο που έβρισε παίκτη. Πρέπει να χτυπάμε παλαμάκια, όχι να βρίζουμε».

Για τις αλλαγές θέσεων στην ενδεκάδα:
«Της Αναγέννησης τον σέντερ φορ τον είδατε; Πού έπαιζε. Ο Πέριτς είναι κινητικός, θα παίξει και δεξιά και αριστερά. Αν έπαιζε μόνο κορυφή θα ήταν κολόνα, όχι παίκτης. Με τον Πλατανιά παίξαμε αμυντικά; Δεν ακυρώνω τους παίκτες μου. Σε σχέση με το προηγούμενο ματς οι τρεις από τους τέσσερις παίκτες ήταν τραυματίες. Ο Πέρεθ ζήτησε συγγνώμη που πήρε το ρίσκο να μπει μέσα. Δεν παίξαμε αμυντικά. Η αντίδραση μίας ομάδας εξαρτάται από τη δράση της άλλης. Είχαμε ισορροπία αμυντικά και επιθετικά. Ο Μπουρλάκης έχει παίξει και δεξιά και αριστερά, δεν είναι άχαρος ο ρόλος του. Δεν ξέρετε το ρόστερ; Αυτό είναι».

Για τη χρησιμοποίηση ανέτοιμων και το γεγονός ότι η Αναγέννηση δεν είχε θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας:
«Η δουλειά μου είναι να παίρνω ρίσκα. Πήρα το οκ από τους γιατρούς για τον Πέρεθ. Μην ακυρώνετε την προσπάθεια. Είμαστε τιμ. Κι εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος. Όταν ήρθα η ομάδα τα έχανε αυτά τα ματς. Είμαστε όλοι στενοχωρημένοι, αλλά ο βαθμός αυτός θα μας πάει μπροστά. Με τον Πλατανιά που νικήσαμε δεν είπα ότι έμεινα ευχαριστημένος. Στο τέλος εγώ χαμογελάω, δεν με ξέρετε. Ευχαριστώ τον κόσμο που στηρίζει. Δεν πειράζει για όσους φωνάζουν. Όταν, όμως κάτι δεν πάει καλά οι παίκτες θέλουν ώθηση».

Για το αν η ομάδα ήταν «κομμένη» χωρίς κέντρο:
«Διαφωνώ. Να σας κάνω μάθημα τακτικής. Σαν επιθετικός μέσος έπαιξε ο Πέρεθ, ο Μπουρλάκης, ο Σπίνουλας και ο Λινάρδος. Έχουμε προβλήματα. Δεν λέω ότι όλα είναι τέλεια. Προσπαθούμε κάθε μέρα να τα λύσουμε. Μπορεί ο κύριος να είπε ότι η Αναγέννηση δεν κόβει ούτε με βαλέ, αλλά την έχω δει και ξέρω πόσο δεμένη ομάδα είναι. Θα δείτε την πορεία της από εδώ και μετά. Εμείς δουλεύουμε να καλύψουμε τα κενά μας. Κάντε υπομονή και στηρίξτε τους ποδοσφαριστές».

Ο Δημήτρης Σανδραβέλης είπε:
«Χρόνια πολλά σε όλους. Δουλεύουμε σκληρά με τον προπονητή μας. Σε κάθε ματς προσαρμοζόμαστε για το καλύτερο. Παλεύουμε σε όλα και σε μερικά ματς δεν μας βγαίνουν πράγματα. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομοιογενή ομάδα που είναι χρόνια μαζί. Προσπαθήσαμε, αλλά είχαν κλείσει τους χώρους. Κοιτάμε τη συνέχεια».

Απόδοση: flnews

Last modified onΚυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 22:28

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep