«Πρεσβευτής ποντιακού ελληνισμού»

Ο Γιώργος Γιαλαμίδης μίλησε για το νέο ξεκίνημα του Απόλλωνα Πόντου και τον στόχο αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Γιαλαμίδης και αναφέρθηκε στη ΓΣ της Τετάρτης (12/07), αλλά και στο όραμα του Άλεξ Κάλας. Το μέλος του προσωρινού ΔΣ που θα «τρέξει» όλες τις διαδικασίες για τη σύσταση της ΠΑΕ σημείωσε:

«Είναι μία νέα αφετηρία, ένα νέο ξεκίνημα υπό τη διοίκηση Κάλας και έχει μία σημαντική διαφοροποίηση, την αλλαγή του ονόματος σε Απόλλων Πόντου με έδρα την Καλαμαριά. Σκοπός, όπως τον έχει οραματιστεί ο κύριος Κάλας είναι να γίνει ο Απόλλων πρεσβευτής του ποντιακού πολιτισμού σε όλη τη Γη. Με αφετηρία την ίδρυση της ομάδας με το όνομα αυτό ο Κάλας και ο Καλαϊτζίδης θέλουν να υολοποιήσουν τα σχέδιά τους που αφορούν στον ποντιακό ελληνισμό. Ένα άλυτο πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν είναι η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, αφιερώνοντας στη φανέλα το σήμα που θα αξιώσει την αναγνώρισή της από ΟΗΕ, Ε.Ε. και όλους τους φορείς».

Για τα μηδαμινά έσοδα και πόσο θα αντέχει ο Κάλας υπό αυτές τις συνθήκες:

«Και στη Γ' Εθνική αν ξέρετε η πολιτική μας ήταν να μην κάνουμε έσοδα. Με την έννοια πάντα ότι είχαμε το πιο φθηνό εισιτήριο. Αυτή θα είναι η τακτική μας και στο νέο πρωτάθλημα. Αναγνωρίζουμε την πολύ κρίσιμη φάση, ιδιαίτερα οικονομικά, που περνά η Ελλάδα. Αν μπορείς να προσφέρεις και το ελάχιστο είναι σημαντικό. Και χωρίς την κρίση τα έσοδα θα ήταν ασήμαντα σε σχέση με αυτά στη Super League.

Εμείς θα προσπαθήσουμε με όσες δυνάμεις έχουμε να παρεμβαίνουμε στη διοργανώτρια για να βάλουμε ένα λιθαράκι να εξυγιανθεί το περιβάλλον, να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να αυξηθεί η προσέλευση. Αν λειτουργήσει με τον μίνιμουμ αποτελεσματικό τρόπο, τότε τα χρήματα θα φτάνουν και θα περισσεύουν για όλες. Δεν μπορεί ο Απόλλων να διεκδικεί για παράδειγμα τα έσοδα που έχει ο ΠΑΟΚ, αλλά αν υπάρχει ένα υγιές περιβάλλον δεν θα διατρέχει κίνδυνο η επένδυση του κάθε Κάλας. Αν διαιωνιστεί αυτό που υπάρχει σήμερα, τότε θα υπάρχει κίνδυνος».

Για τη σύσταση της ΠΑΕ και το μετοχικό κεφάλαιο:

«Θα κινηθούμε όσο γρηγορότερα μπορούμε με συνέπεια και αφοσιώση. Έχουμε ένα διάστημα τεσσάρων μηνών, όπως ορίζουν οι κανονισμοί για την ίδρυση της εταιρείας. Εντός 10 ημερών θα καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 05 Αύγουστος 2017 15:53

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep