Logo
Print this page

«Πρόεδρος παρατυπίας και μειοψηφίας»

Ο Γιώργος Βρέντζος περιμένει από τον Πέτρο Μαρτσούκο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να φέρει χρήματα στις ομάδες.

Λίγες ώρες μετά τη δικαίωση του Πέτρου Μαρτσούκου στο Διαιτητικό Δικαστήριο ο Γιώργος Βρέντζος τοποθετήθηκε και τον χαρακτήρισε όχι μόνο πρόεδρο παρατυπίας, αλλά και μειοψηφίας. Εξέφρασε τη θέση ότι ο Αντώνης Ροκάκης έπρεπε «να τον είχε αφήσει να σπάσει τα μούτρα του και να εκτεθεί», μίλησε για προκαθορισμένα έσοδα που παρουσιάζονται ως επιτυχία του και εκτίμησε ότι εν τέλει οι ομάδες θα πάρουν ψίχουλα. Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπως αναμενόταν, απέρριψε την προσφυγή του Αντώνη Ροκάκη κατά του κύρους των εκλογών στην SL2 και συνεπώς ο Πέτρος Μαρτσούκος είναι οριστικά ο νέος πρόεδρος.

Ήμουν από αυτούς που συνέστησαν στον Αντώνη Ροκάκη να μην κάνει ένσταση. Όχι γιατί δεν είχε δίκιο, επί της ουσίας κι όχι στο τυπικό μέρος της υπόθεσης, αλλά επειδή αφενός δεν υπήρχαν πολλές πιθανότητες να κερδίσει κι αφετέρου προσέφερε σανίδα σωτηρίας κι άλλοθι στον αντίπαλό του, ο οποίος είναι προφανές ότι δεν μπορεί να τηρήσει ούτε στο ελάχιστο τις προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές δεσμεύσεις του περί εξασφάλισης χρηματοδότησης των ομάδων, παρά τα παραπλανητικά κι ανακριβή δημοσιεύματα φιλικών προς τον ίδιο ΜΜΕ που παρουσιάζουν ως επιτυχία του είτε προκαθορισμένα (π.χ. τηλεοπτικά) είτε αδιευκρίνιστα προς το παρόν έσοδα (π.χ. ενίσχυση από ΟΥΕΦΑ). Θα ήταν προτιμότερο να τον είχε αφήσει να φάει τα μούτρα του και να εκτεθεί, τόσο ο ίδιος όσο κι αυτοί που τον προώθησαν, απέναντι σ' όσους τον ψήφισαν (είτε οικειοθελώς, είτε υπό πίεση, είτε με το αζημίωτο).

Ο Πέτρος Μαρτσούκος είναι λοιπόν οριστικά ο νέος πρόεδρος της SL2 (τουλάχιστον τυπικά μια και οι φήμες στην ποδοσφαιρική πιάτσα οργιάζουν ότι ο Λεωνίδας Λεουτσάκος δεν έφυγε ποτέ). Έστω κι αν είναι πρόεδρος όχι μόνο παρατυπίας (για να το θέσω κομψά) αλλά και μειοψηφίας, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι κέρδισε με τις ψήφους των δύο ομάδων που αποχώρησαν από το πρωτάθλημα και της ΕΠΟ (άλλο ηθικό αλλά και θεσμικό σκάνδαλο).

Αναμένουμε από τον νέο πρόεδρο κι «έμπειρο» παράγοντα (με «προϋπηρεσία» σε Αστέρα Βλαχιώτη, Αχαρναϊκό, Ηλιούπολη και Απόλλων Πόντου), ο οποίος ζώντας το προεδρικό όνειρο μάλλον δεν έχει καταλάβει πού τον έμπλεξαν, να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να φέρει στις ομάδες τα χρήματα που ο Αντώνης Ροκάκης είχε εξασφαλίσει από το κράτος και από χορηγίες (150.000 ευρώ σε κάθε ομάδα). Αν τα καταφέρει θα είμαι ο πρώτος που θα τον συγχαρώ και θα του ζητήσω συγγνώμη δημόσια για την κριτική που του έχω ασκήσει. Γιατί, στην τελική, αυτό που ενδιαφέρει όλους όσοι ασχολούμαστε με την πολύπαθη αυτή κατηγορία είναι να πάρουμε τα χρήματα που δικαιούμαστε. Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα πάρουμε ψίχουλα. Και τότε να δούμε τι θα κάνουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων, ειδικά όσοι ψήφισαν Μαρτσούκο, οι περισσότεροι εκ των οποίων αδυνατούν να βγάλουν τη χρονιά...

ΥΓ. Εύχομαι κι ελπίζω ότι οι υγιείς ιδιοκτήτες των ομάδων της SL2, οι περισσότεροι εκ των οποίων ψήφισαν τον Αντώνη Ροκάκη, δε θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια για την εξυγίανση κι αναβάθμιση της κατηγορίας. Προτού να είναι πολύ αργά...».

Last modified onΤετάρτη, 12 Απρίλιος 2023 09:55
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr