Προσφυγή Ροκάκη!

Σύμφωνα με τον Αντώνη Ροκάκη ο Απόλλων Λάρισας έπρεπε να έχει αποβληθεί λόγω οφειλών στον Χουάν Βίγια. Στο Διαιτητικό η προσφυγή κατά των αρχαιρεσιών.

Προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά του αποτελέσματος των αρχαιρεσιών της Super League 2 κατέθεσε την Πέμπτη (09/03) το απόγευμα ο Αντώνης Ροκάκης. Ο μεγαλομέτοχος των Χανίων σε δήλωσή του κάνει λόγο για σειρά παρατυπιών και δήλωσε βέβαιος ότι θα βγει νικητή και «θα αποτελέσει παρελθόν - οριστικά και αμετάκλητα - όλο αυτό το ζοφερό κλίμα που υπήρξε»!

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη και ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο τα πάντα είναι στον «αέρα» και, φυσικά, υπό αυτές τις συνθήκες θεωρείται απίθανο να δρομολογηθεί συνάντηση του Πέτρου Μαρτσούκου με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, τα Χανιά μεταξύ των άλλων ενστάσεων χαρακτηρίζουν παράνομη τη συμμετοχή του Απόλλωνα Λάρισας στις εκλογές, γιατί έχει αφήσει απλήρωτο τον Χουάν Βίγια πάνω από μήνα, οπότε ενεργοποιήθηκε το πρώτο -3β! Το άρθρο 25 του Κ.Ι.Μ., άλλωστε, έχει αλλάξει και οι αφαιρέσεις βαθμών για ενεργοποιήσεις ποινών επιβάλλονται ακόμα και όταν δεν υπάρχει αγωνιστική δράση! Το πρώτο -3β. είχε ανακοινωθεί στις 2 Φεβρουαρίου και από τη στιγμή που ο Κολομβιανός δεν έχει πληρωθεί, έπρεπε να ακολουθήσουν δύο ακόμα αφαιρέσεις, άρα και αποβολή της θεσσαλικής ομάδας...

Διαβάστε τι αναφέρει το άρθρο 25 του Κ.Ι.Μ. το οποίο έχει διαφοροποιηθεί από φέτος:

«Ειδικότερα, στις περιπτώσεις αποφάσεων μη καταβολής χρηματικών αποζημιώσεων από οποιαδήποτε αιτία σε ποδοσφαιριστές και προπονητές των Επαγγελματικών κατηγοριών επιβάλλεται υποχρεωτικά στην οφειλέτρια ομάδα, κατά το στάδιο ενεργοποίησης των ποινών σύμφωνα με τα κατωτέρω, η ποινή της αφαίρεσης τριών (-3) βαθμών από το πρωτάθλημα που μετέχει με την εξής διαδικασία:

Με την κοινοποίηση στην οικεία Ένωση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, με την οποία επιβάλλεται η ως άνω ποινή, δίδεται στην Π.Α.Ε. προθεσμία πέντε (5) εργάσιμων ημερών, μη υπολογιζομένης της ημέρας κοινοποίησης, για την εξόφλησή της. Στην περίπτωση που δεν εξοφληθεί, τότε με απόφαση της οικείας Ένωσης αφαιρούνται τρεις (-3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος από την οφειλέτρια Π.Α.Ε. Αν η οφειλέτρια Π.Α.Ε. εξοφλήσει την οφειλή της, για την οποία της επιβλήθηκε η αφαίρεση βαθμών, εντός των πέντε (5) επόμενων εργάσιμων ημερών τότε οι βαθμοί της επιστρέφονται, αν δεν την εξοφλήσει οι βαθμοί χάνονται οριστικά.

Τα ως άνω ακριβώς ισχύουν και για την συνέχεια, μετά την πάροδο των πρώτων 10 ημερών και εφόσον η οφειλή παραμένει ανεξόφλητη, συνεχίζεται η αφαίρεση (-3) βαθμών με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή μετά την πάροδο του επόμενου χρονικού διαστήματος (5+5=)10 ημερών αφαιρούνται εκ νέου οριστικά (-3) βαθμοί. Αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι και τρεις (3) φορές.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στην περίπτωση που εις βάρος μίας ΠΑΕ έχουν εκδοθεί περισσότερες της μίας αποφάσεις ενεργοποίησης ποινών, ξεχωριστά για καθεμία από αυτές.

Αν μια ΠΑΕ, εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, υποπέσει τρεις (3) φορές στην ανωτέρω παράβαση (δηλαδή της έχουν αφαιρεθεί οριστικά εννιά (-9) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα, ασχέτως αν η τιμωρία προέρχεται από την ίδια απόφαση ή περισσότερες εις βάρος της αποφάσεις, με απόφαση της οικείας Ένωσης, αποβάλλεται από το πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος και έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 33 του ΚΑΠ Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων».

Η δήλωση Ροκάκη:

«Καταθέσαμε σήμερα, στο αρμόδιο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, κατεπείγουσα προσφυγή κατά του κύρους των χθεσινών αρχαιρεσιών στην Super League 2.

Καταγγέλλουμε σειρά παρατυπιών, μεταξύ των οποίων και την παράνομη συμμετοχή της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, η οποία θα έπρεπε από καιρού να έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα και το ΔΣ της SL2, λόγω μη συμμόρφωσης σε αποφάσεις καταβολής χρηματικής αποζημίωσης σε ποδοσφαιριστές.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκπροσώπους των ΠΑΕ που με τίμησαν με την ψήφο τους, στηρίζοντας όλοι μαζί την αναγκαία προσπάθεια ώστε να επιφέρουμε στο πρωτάθλημα μας -όπως του αρμόζει- μια εντελώς διαφορετική και σύγχρονη λειτουργία, ανακτώντας τη χαμένη αξιοπιστία του.

Κατανοώ και όσους την τελευταία στιγμή δεν μας στήριξαν, λυγίζοντας στις κάθε μορφής πιέσεις που τους ασκήθηκαν.
Δεσμεύομαι ότι, με την δικαίωση της προσφυγής μας και τις επικείμενες κανονικές εκλογές, θα αποτελέσει παρελθόν -οριστικά και αμετάκλητα- όλο αυτό το ζοφερό κλίμα που υπήρξε.

Αντώνης Ροκάκης».

Last modified onΠέμπτη, 09 Μάρτιος 2023 18:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep