Φινάλε με... έσοδα 18 Ιουνίου

Μέσω της ΕΠΟ προσδοκά σε μείωση εξόδων η Super League 2. Αίτημα παράτασης της σεζόν και Final 4 για τους Νέους.

Σε εκκρεμότητα συνεχίζει να βρίσκεται το ραντεβού της Super League 2 με τον Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με την επιχορήγηση από το Στοίχημα. Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο από το Διαιτητικό Δικαστήριο, εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο δεν πρόκειται να δρομολογηθούν, οπότε η διοργανώτρια αρχή ευελπιστεί προς ώρας σε μείωση εξόδων μέσω της ΕΠΟ.

Στο ΔΣ της Τετάρτης (22/03) το οποίο διήρκησε 3 ώρες και είχε αρκετές στιγμές έντασης, τα μέλη ενημερώθηκαν για τη συνάντηση του Πέτρου Μαρτσούκου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο και τη διάθεση της Ομοσπονδίας να βοηθήσει, εάν αυτό είναι εφικτό, καλύπτοντας τα έξοδα διαιτησίας και μετακίνησης των διαιτητών. Το ποσό που ευελπιστεί να εξοικονομήσει η διοργανώτρια από εκεί είναι της τάξης του 1 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στη χορηγία της Betsson, αυτή συνεχίζεται, όμως αντί για το υπόλοιπο των 400 χιλιάδων οι ΠΑΕ θα μοιραστούν εκτός απροόπτου 200 χιλιάδες ευρώ εξαιτίας της πρόσφατης αναστολής. Έγινε παράλληλα λόγος για προσπάθεια συμφωνίας με χορηγό, ώστε να αποφέρει 1 εκατ. ευρώ. Έτσι, τα μέλη αποφάσισαν το πρωτάθλημα να συνεχίστεί. Υπάρχει, εξάλλου, απόφαση του ΔΣ σύμφωνα με την οποία θα εξεταστεί κάθε ενδεχόμενο αναλόγως των εξελίξεων από το μέτωπο Αυγενάκη.

Η SL2, λοιπόν, σκοπεύει να αιτηθεί παράταση για φινάλε της αγωνιστικής περιόδου ως τις 18 Ιουνίου. Στο πρόγραμμα θα προστεθούν δύο ακόμα αγωνιστικές ημέρα Τετάρτη, στη μία που υπάρχει ήδη στο καλαντάρι. Για το πρωτάθλημα Κ19, υπήρξε πρόταση να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, ακολούθως οι 4 πρώτοι κάθε ομίλου να μετάσχουν σε Final 4 και από εκεί να προκύψει το ζευγάρι του τελικού.

Φυσικά για να αλλάξει η προκήρυξη απαιτείται η συμφωνία της ΕΠΟ, οπότε η λίγκα θα επικαλεστεί ανωτέρα βία λόγω των Πανελληνίων που ακολουθούν.

Η ανακοίνωση της SL2:

Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, τα μέλη του οποίου ενημερώθηκαν για τα εξής θέματα:

1) Συνάντηση του Προέδρου κ. Μαρτσούκου με τον ομόλογό του της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκο, όπου ο τελευταίος συμφώνησε να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων για την οικονομική ενίσχυση της κατηγορίας.

2) Αποφασίστηκε η αποστολή αιτήματος στην ΕΠΟ για παράταση στην ημερομηνία λήξης του πρωταθλήματος της Betsson Super League 2 από 28 Μάϊου σε 18 Ιουνίου 2023.

3) Θα σταλεί στις ΠΑΕ σχέδιο συνέχισης του πρωταθλήματος Κ19 της Super League 2, καθώς μετά την αναστολή του οι ημερομηνίες ολοκλήρωσης των αγώνων της κανονικής διάρκειας συμπίπτουν με τις προαγωγικές και Πανελλήνιες εξετάσεις».

Last modified onΠαρασκευή, 24 Μάρτιος 2023 13:14

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep