Logo
Print this page

«Θα "φτιάχνουν" τα ματς αν...»

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση της υπόθεσης μη διεξαγωγής του αγώνα ΠΑΟ Ρουφ - Επισκοπή.

Δύο και πλέον μήνες μετά τη μη διεξαγωγή του αγώνα ΠΑΟ Ρουφ - Επισκοπή έφτασε επιτέλους η ώρα της εκδίκασης. Στις 4 Ιανουαρίου τα δελτία της ομάδας του Ρεθύμνου ανακλήθηκαν λόγω οφειλής 60 χιλιάδων ευρώ στην ΕΠΟ και στις 9 Μαρτίου απολογήθηκε στον αθλητικό δικαστή.

Η δικηγόρος των Κρητικών, Δόξα Τσαγκαράκη υποστήριξε ότι δεν υπάρχει υπαιτιότητα της Επισκοπής και στάθηκε στην ελαστικότητα που... δεν υπήρξε από πλευράς Ομοσπονδίας. Όσο για το Ρουφ; Ο Αργύρης Λίβας ανέφερε ότι αν δικαιωθεί η Επισκοπή τότε: «Θα δημιουργηθεί κακό προηγούμενο και αν δύο ομάδες θέλουν να "φτιάξουν" το παιχνίδι, η μία από τις δύο δεν θα πληρώνει και με τρικ θα επανορίζεται το παιχνίδι δύο μήνες μετά».

Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση και παρουσιάζει το ρεπορτάζ:

Η Τσαγκαράκη ανέφερε αρχικά:

«Στις 2 Ιανουαρίου το απόγευμα δεχτήκαμε μέιλ με το οποίο η ΕΠΟ μας καλούσε να απολογηθούμε στις 4 Ιανουαρίου, γιατί δεν είχε αποπληρωθεί ένα ποσό που είχε δοσοποιηθεί με σύμβαση εκχώρησης μεταξύ της ΠΑΕ και της Ομοσπονσίας. Δεν είχαμε δεχτεί κάποια ενημέρωση νωείτερα, παρότι υπήρχαν εκκρεμότητες και με άλλες ομάδες που ενημερώθηκαν.

Στις 3 Ιανουαρίου μιλήσαμε με τον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ και έδειξε δεκτικός για την υπογραφή νέας εκχώρησης από τη σύμβαση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και καταβολή πρώτης δόσης στις 5 Ιανουαρίου. Δεν θεωρήσαμε ότι υπήρχε περίπτωση να μη γίνει δεκτή. Την ίδια ημέρα του αγώνα στην απολογία μας στην Ε.Ι.Π. το αίτημα αναβολής δεν έγινε δεκτό εν όψει της καταβολής. Στις 12.00 ενημερωθήκαμε ότι πρέπει να πληρωθεί εφάπαξ το ποσό των 60 χιλιάδων και το υπόλοιπο να δοσοποιηθεί με σύμβαση εκχώρησης.

Παρότι υπήρχε εκκρεμοδικία στις 14.28 εκδόθηκε απόφαση ανάκλησης. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε αυτή την εξέλιξη και να ενημερώσουμε την αντίπαλη ομάδα. Τελικά πληρώσαμε στις 9 Ιανουαρίου και με νέα αίτηση επανεκδόθηκαν τα δελτία. Υπαιτιότητα δεν υπάρχει. Είναι διαφορετική η περίπτωση του αγώνα με την Καλλιθέα. Οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο».

Ο Λίβας υποστήριξε ότι η ώρα έκδοσης της απόφασης έγινε προς εξυπηρέτηση της Επισκοπής και είπε:

«Οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα, αλλά νόμιμα. Η Επισκοπή ήξερε για την οφειλή και δεν πλήρωσε. Η ΕΠΟ εξάντλησε τα περιθώρια για να μην την αιφνιδιάσει. Η ώρα έκδοσης ήταν υπέρ της. Της έδωσε προθεσμία να πληρώσει και τα δελτία να είναι έγκυρα».

Σε ερώτηση της προέδρου αν οι ποδοσφαιριστές θα έπαιζαν στην περίπτωση πληρωμής, η Τσαγκαράκη απάντησε:

«Δεν θα είχε γίνει ανάκληση. Καμία άλλη ομάδα της κατηγορίας δεν είχε αυτή την αντιμετώπιση. Λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης είθισται να γίνεται πρώτα μία τηλεφωνική ενημέρωση από το λογιστήριο».

Ο Λίβας είπε:

«Αν πλήρωναν, δεν θα έβγαινε απόφαση. Δεν υπάρχει ισότητα στην παρανομία και το Ρουφ δεν πίεσε. Πήγαμε στο γήπεδο και περιμέναμε μήπως πληρώσουν για να παίξουμε. Ούτε το επόμενο παιχνίδι έγινε, άρα δεν υπήρχε πίεση χρόνου. Όταν δεν πληρώνεις και για το επόμενο παιχνίδι δεν μπορείς να λες ότι αιφνιδιάστηκες. Η ανάκληση δελτίων έγινε με υπαιτιότητα της Επισκοπής».

Η νομικός της Επισκοπής επανέλαβε ότι η ΠΑΕ δεν ζήτησε την ανοχή της ΕΠΟ, αλλά έστω μία ελαστικότητα και συμπλήρωσε: «Δεν είπε κανείς ότι δεν πληροφορηθήκαμε στις 2 Ιανουαρίου ότι οφείλαμε, όμως την ημέρα του αγώνα μάθαμε ότι έπρεπε το ποσό να πληρωθεί εφάπαξ. Άλλες ομάδες είχαν διαφορετική αντιμετώπιση».

Ο δικηγόρος του ΠΑΟ Ρουφ απάντησε:

«Είναι απαράδεκτο να μη φταίω και να πληρώνω. Αν επανοριστεί το ματς θα τιμωρηθεί αυτός που δεν φταίει και θα δημιουργηθεί κακό προηγούμενο. Αν θέλω εγώ να "φτιάξω" το ματς με την Επισκοπή, δεν θα πληρώνει ο ένας από τους δύο, με το τρικ αυτό θα γίνεται το παιχνίδι δύο μήνες μετά και θα έρχονται ισοπαλία για να σωθούν και οι δύο. Αυτό θα προτείνω να κάνου οι ομάδες αν δικαιωθεί η Επισκοπή».

Last modified onΠαρασκευή, 10 Μάρτιος 2023 14:22
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr