«Να εφαρμοστεί η ΚΥΑ»

Την άμεση εκταμίευση των χρημάτων από το Στοίχημα ζητά η Super League 2.

Τα χρήματα από το Στοίχημα περιμένουν οι ομάδες της Super League 2 και στο ΔΣ που έγινε την Παρασκευή (27/01) τα μέλη τους ενημερώθηκαν από τη διοργανώτρια αρχή σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Αυτό που προέκυψε έπειτα από 1 ώρα συμβουλίου ήταν η έκδοση ανακοίνωση με την οποία η SL2 θα ζητά την εφαρμογή της ΚΥΑ και την άμεση εκταμίευση των χρημάτων από τη φορολόγηση του Στοιχήματος. Με τον τρόπο αυτό συντάσσεται με τις λίγκες του βόλεϊ και του μπάσκετ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της διοργανώτριας, πουθενά η ΚΥΑ δεν αναφέρει ότι ομάδες χωρίς πιστοποιητικό συμμετοχής δεν δικαιούνται να πάρουν λεφτά, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνουν αυτά σε περίπτωση που δεν διανεμηθούν στις ΠΑΕ που δεν πέρασαν τη διαδικασία ή εμπλέκονται σε αναφορές της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, για πιθανή συμμετοχή τους σε χειραγωγημένους αγώνες.

Η ανακοίνωση:

«Σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 23.1.23 στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και της ανακοίνωσης που εξεδόθη από το γραφείο του Υφυπουργού, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 αποφάσισε να ζητήσει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού τα εξής:

1. Καθώς οι ΠΑΕ της Super League 2, από την τελευταία χρηματοδότηση του στοιχήματος έλαβαν το 40% του ποσού που αναγραφόταν στον Ν 4674/2020 άρθρο 79 και λόγω των μειωμένων εσόδων τους στην τρέχουσα σεζόν, ζητάμε να αποδοθούν το ταχύτερο δυνατό στις συμμετέχουσες ΠΑΕ αγωνιστικής περιόδου 2022-23, τα ποσά που προβλέπονται και ρητά καθορίζονται σε εφαρμογή του σχετικού Νόμου με την από 19/3/21 αρ. 114021 Κ.Υ.Α., όπως αυτή τροποποιήθηκε με την από 21/12/21 αρ. 620241 Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών - Πολιτισμού και Αθλητισμού.

2. Για τις μελλοντικές χρήσεις να οριστεί συνάντηση, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, όλων των φορέων του επαγγελματικού αθλητισμού και να καθοριστεί ένα πλάνο με αυστηρότερα κριτήρια χρηματοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου».

Γνωστοποιήθηκε ακόμα ότι η εταιρεία 4Hats θα αναλάβει το μάρκετινγκ με σκοπό να έρθουν χορηγοί στο πρωτάθλημα και να αναβαθμιστεί το brand name της κατηγορίας. Υπενθυμίζεται ότι εξελέγη β' αντιπρόεδρος ο Άρης Παλτόγλου του Αιγάλεω με 16 ψήφους (οι β' ΠΑΕ δεν έχουν δικαίωμα ψήφου).

Περισσότερα σε λίγο...

Last modified onΠαρασκευή, 27 Ιανουάριος 2023 15:23

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep