ΔΣ καταγγελιών και... επίθεσης

Απίστευτες ατάκες στο συμβούλιο της Super League 2 για κοσμηματοπωλεία, ταξίδια και... συμμαχίες.

Συμβούλιο μεγάλης έντασης ήταν αυτό της Τετάρτης (28/12) στη Super League 2. Το ΔΣ διήρκησε 3 ώρες και περιελάμβανε καταγγελίες για τη διαιτησία, επίθεση του Ολυμπιακού στον Λεωνίδα Λεουτσάκο και ατάκες που θα συζητηθούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, ο εκπρόσωπος των Πειραιωτών, Κώστας Καραπαπάς εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδα Λεουτσάκο και μεταξύ άλλων του είπε: «Έχει γίνει ο κακός χαμός με τη διαιτησία, ο Ολυμπιακός έφυγε από το γήπεδο και η λίγκα δεν παίρνει θέση. Αν δεν μπορείτε να φύγετε. Ποιο το κέρδος σας εδώ; Έχετε αναβαθμίσει το προϊόν τόσα χρόνια; Να γυρίσετε στη δουλειά σας και να έρθει κάποιος άλλος».

Ο Λεουτσάκος του απάντησε ότι όποιος θέλει μπορεί να έρθει και να κάτσει στην καρέκλα, ενώ του υπενθύμισε πως ο ίδιος ήταν πέρυσι στις επιτροπές και διαπίστωσε τις κινήσεις που έκανε η διοργανώτρια. Σε ό,τι αφορά στο θέμα της διαιτησίας, σημείωνε: «Δεν κρύβομαι. Αμέσως συγκάλεσα ΔΣ για να συζητήσουμε το θέμα». Να τονιστεί, πάντως, ότι οι αποφάσεις του ΔΣ ήταν ομόφωνες και το προεδρείο απολαμβάνει της στήριξης των μελών.

Συστήθηκε, λοιπόν, 5μελής επιτροπή (Λεουτσάκος, Καλαμάτα, Χανιά, ΑΕΛ, Νίκη Βόλου) που θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην ΚΕΔ, ώστε να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα. Ο Λεουτσάκος ζήτησε από όλους να χαμηλώσουν τους τόνους, όμως οι καταγγελίες έπεφταν... βροχή!

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης μίλησε για σφαγή στις Σέρρες και ωρύονταν: «Εγώ θα τον σκίσω τον Πουλικίδη. Παραμονή του αγώνα με τον Πανσερραϊκό εθεάθη στο ακριβότερο κοσμηματοπωλείο των Σερρών και μία μέρα μετά πήγε ταξίδι στο Μιλάνο! Η δήλωση του Καζία ότι θέλει VAR είναι η μεγαλύτερη υποκρισία. Φίλησε το φέρετρο με τον νεκρό. Δεν ξεχνάμε ποτέ την 22α Δεκεμβρίου. Θα το φτάσουμε στα άκρα». Σημειώνεται ότι ο Πανσερραϊκός δεν είχε εκπρόσωπο στο ΔΣ παρότι πριν την έναρξή του ήταν παρών στα γραφεία ο Βασίλης Γκαγκάτσης που θα εκπροσωπούσε την ΠΑΕ.

«Κλείστε το μπουρδ...», έλεγε ο εκπρόσωπος του Διαγόρα, ενώ όταν ο Αντώνης Ροκάκης των Χανίων μίλησε για το γκολ - οφσάιντ της Κηφισιάς με τον ΟΦΙ, ο Χρήστος Πρίτσας απάντησε: «Σε μία συνομιλία που είχα το καλοκαίρι με τον Ροκάκη μου είπε: "Εγώ δεν ξέρω αν θα κατέβω. Αν θες να βγεις, να σου πω τι συμμαχίες πρέπει να κάνεις, να σε βοηθήσω". Ορκίζομαι στα παιδιά μου. Ο Καραπαπάς είπε να φύγω και να έρθουν αληθινοί επενδυτές. Μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε, ήμουν πολύ κοντά να παρατήσω την ομάδα». Ο Ροκάκης απάντησε: «Εγώ απλά σου είπε ότι για να βγεις πρέπει να έχεις συμμαχίες».

Υπήρξαν και έντονα παράπονα για τις επιλογές της ΕΡΤ με τη μη κάλυψη ντέρμπι, διεξαγωγή αγώνων Παρασκευή και Δευτέρα, ενώ και εκεί ο Ολυμπιακός έκανε λόγο για ένα απαξιωμένο προϊόν. Τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο (96 χιλιάδες η κάθε ομάδα) θα καταβληθούν ως εξής: 5 Ιανουαρίου η πρώτη δόση (35 χιλιάδες), 28 Φεβρουαρίου η 2η (20 χιλιάδες) και τα υπόλοιπα σε τρεις ακόμα δόσεις. Έγινε, βέβαια, κουβέντα για το VAR, κάτι που δεν μπορεί να είναι άμεσα εφαρμόσιμο λόγω κόστους.

Πέρασε, επίσης, η πρόταση της ΑΕΛ ώστε να αναλάβει εταιρεία μάνατζμεντ την αναβάθμιση του προϊόντος και ενημερώθηκαν τα μέλη για το ετήσιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των ποδοσφαιριστών και των μελών οικογενειών τους όπως ζήτησε ο ΠΣΑΠΠ.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας για τις αποφάσεις που πάρθηκαν ομόφωνα:

«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, το οποίο έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Αποφασίστηκε ομόφωνα η αποστολή επιστολής, στον Πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Στιβ Μπένετ.

Συστάθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Λεουτσάκο και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Νταβέλη, ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Παπακωνσταντίνου, ΠΑΕ Καλαμάτα κ. Ράλλη και ΠΑΕ Χανιά κ. Ροκάκη, η οποία ζητάει εντός της εβδομάδας και έως την επανέναρξη του Πρωταθλήματος συνάντηση για να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Με ομόφωνη απόφαση, οι ΠΑΕ ζητούν από την ΕΡΤ την ισομερή προβολή των αγώνων και των 30 συμμετεχόντων».

Last modified onΤρίτη, 10 Ιανουάριος 2023 10:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep