«Ποινές... σχεδόν υποβιβασμού»

Ηρόδοτος και Απόλλων Λάρισας ζήτησαν να τιμωρηθούν μόνο με πρόστιμο και να εξαφανιστεί η απόφαση του αθλητικού δικαστή.

Έπειτα από μία αναβολή, την Τετάρτη (23/11) εκδικάστηκαν στην ΕΠΟ οι εφέσεις των ΠΑΕ Ηρόδοτος, Απόλλων Λάρισας κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή που τις τιμώρησε με αφαίρεση 9 βαθμών και πρόστιμο 50.000 ευρώ. Όπως αναμενόταν, αμφότερες έκαναν λόγο για απλές παραβάσεις των διατάξεων των άρθρων του Ν.2725/1999 και για ποινές που αντιστοιχούν... σχεδόν σε υποβιβασμό.

Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση και παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Για την υπόθεση του Απόλλωνα Λάρισας, ο δικηγόρος της ΠΑΕ Τάκης Μπιλίρης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η υπαγωγή είναι σε λάθος διατάξεις. Τα άρθρα αφορούν σε βαρείες παραβάσεις, όμως η διάταξη του άρθρου 3 του Παραρτήματος Α του Π.Κ. είναι σαφής. Πρόκειται για ειδική διάταξη που υπερισχύει τις γενικής, είναι μεταγενέστερη και ευμενέστερη». Ζήτησε, λοιπόν, να εφαρμοστεί το άρθρο 3 παρ.δ που αναφέρει:

«Εάν η παράβαση κριθεί ως απλή, ήτοι αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς για ποσά κάτω των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ, ή αφορά μη κατάθεση εγγυητικής επιστολής, κατά τις προβλέψεις του ν. 2725/1999, ή κατάπτωση εγγυητικής επιστολής, επιβάλλεται στην ΠΑΕ χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ».

Εννοείται ότι ο Μπιλίρης ζήτησε να εφαρμοστεί η αρχή αναλογικότητας και όπως είπε: «Το -9 είναι εξαντλητικό. Πρόκειται για ποινή... σχεδόν υποβιβασμού. Και οι 100 χιλιάδες που έγιναν 50.000 είναι ένα υπέρογκο ποσό». Προσκόμισε παράλληλα φορολογική - ασφαλιστική ενημερότητα και αποδεικτικά από την εταιρεία κούριερ, λέγοντας: «Όταν εξέδωσε την απόφαση η ΕΕΑ, είχαμε στείλει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, αλλά η Επιτροπή δεν τα είχε παραλάβει. Ζητά εγγυητικές, προϋπολογισμούς εν μέσω μεταγραφικής περιόδου όπου οι προϋπολογισμοί αλλάζουν».

Σε ό,τι αφορά στον Ηρόδοτο, ο Μπιλίρης ανέφερε:

«Εδώ πρόκειται μόνο για την εγγυητική. Όλα τα υπόλοιπα έγγραφα προσκομίστηκαν στην ΕΕΑ. Η εγγυητική είχε δεσμευτεί από έναν πρώην ποδοσφαιριστή. Σας προσκομίζω εξοφλητική. Δεν υπάρχει πλέον κώλυμα και η εγγυητική είναι ούτως ή άλλως κατατεθειμένη». Επανέλαβε ότι πρόκειται για εξαντλητική ποινή και ότι η περίπτωση δ του άρθρου 3 είναι σαφής και προβλέπει μόνο πρόστιμο.

Last modified onΠέμπτη, 24 Νοέμβριος 2022 15:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep