Συμμετοχή... χωρίς πιστοποιητικό

Αφαίρεση βαθμών προβλέπει ο νόμος για τις ΠΑΕ που δεν θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Η Super League 2 έχει προγραμματίσει τη Δευτέρα (05/09) την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει γίνει γνωστή η 4η ομάδα που προβιβάζεται από τη Γ' Εθνική. Τι μέλλει γενέσθαι με τις ΠΑΕ (Διαγόρας, Ξάνθη, ΠΟΤ Ηρακλής, Ηρόδοτος, Εργοτέλης, Απόλλων Λάρισας) που δεν έχουν λάβει έως τώρα ή δεν θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής; Θα μπουν κανονικά στην κληρωτίδα.

Και αυτό γιατί o N.2725/1999 και το άρθρο 77Α παρ.7 έχει διαφοροποιηθεί και πλέον προβλέπει αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών για κάθε παράβαση. Απαγόρευση συμμετοχής συνεπάγεται μόνο η μη χορήγηση ή ανάκληση πιστοποιητικού εάν μέτοχος έχει καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Συγκεκριμένα, το άρθρο 150 παρ.1 του Νόμου 4831/2021 αναφέρεται ότι στην παράγραφο 7 προστίθεται τρίτο εδάφιο και αυτή διαμορφώνεται ως εξής:

«Κάθε απόφαση της Ε.Ε.Α. που έχει ως αντικείμενο την απόρριψη αίτησης χορήγησης ή την ανάκληση του πιστοποιητικού της παρ. 3, κοινοποιείται στην οικεία εθνική αθλητική ομοσπονδία και στον οικείο επαγγελματικό σύνδεσμο για την επιβολή πειθαρχικής ποινής. Με την επιφύλαξη της μη χορήγησης ή της ανάκλησης του πιστοποιητικού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3 που συνεπάγεται την απαγόρευση συμμετοχής σε αθλητική διοργάνωση, η μη χορήγηση ή η ανάκληση του πιστοποιητικού τιμωρείται πειθαρχικά, κατά αναλογική εφαρμογή της παρ. 12 του άρθρου 69, με την ποινή της αφαίρεσης πέντε (5) έως δέκα (10) βαθμών, από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της επομένης αγωνιστικής περιόδου, αν πρόκειται για μη χορήγηση του πιστοποιητικού, ή του τρέχοντος πρωταθλήματος στο οποίο η ομάδα της Α.Α.Ε. ή του Τ.Α.Α. συμμετέχει, αν πρόκειται για ανάκληση του πιστοποιητικού κατά τη διάρκεια τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου...».

Last modified onΤετάρτη, 31 Αύγουστος 2022 09:36

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep