«Όχι» σε Πιερικό, Καβάλα

Απορρίφθηκαν οι προσφυγές Πιερικού, Καβάλας κατά της απόφασης της Super League 2 για την ολική επικύρωση.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την εκδίκαση της υπόθεσης ο Πιερικός και η Καβάλα ενημερώθηκαν ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν έκανε δεκτά τα αιτήματά τους. Οι δύο ομάδες ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση της διοργανώτριας για ολική επικύρωση της βαθμολογίας του βορείου ομίλου, όμως κρίθηκε ότι ορθά έπραξε.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τόσο ο Απόλλων Πόντου όσο και ο Πιερικός την Πέμπτη (23/06) στον αθλητικό δικαστή τόνισαν ότι η κατάταξη μπορεί να αλλάξει με απόφαση του πρωτοβάθμιου μονομελούς πειθαρχικού οργάνου. Όπως αναφέρει το άρθρο 20 παρ.2 του ΚΑΠ: ««Μετά την τελική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα δεν είναι δυνατή καμία αλλαγή, πλην αν ρητά διαταχθεί η μεταβολή του πίνακα με απόφαση των δικαιοδοτικών οργάνων της οικείας διοργανώτριας ή της ΕΠΟ ή του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ ή από το CAS».

Η απόφαση:

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Απορρίπτει την από 11.5.2022 και με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 12879/2022 προσφυγή της ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα 1965 κατά της Super League 2.

Απορρίπτει την προσφυγή της ΠΑΕ Πιερικός ΣΦΚ 1961 κατά της από 06.05.2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Superleague 2 και την πρόσθετη παρέμβαση των ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 και ΠΑΕ Απόλλων Πόντου υπέρ της προσφεύγουσας».

Last modified onΠαρασκευή, 24 Ιούνιος 2022 17:38

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep