«Η πιο δύσκολη πρόκληση»

Ο Σάκης Θεοδοσιάδης χαρακτήρισε ιδανικές τις συνθήκες στον Μακεδονικό και τόνισε ότι οι Πράσινοι μπορούν να σώσουν την κατηγορία.

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Μακεδονικού έδωσε ο Σάκης Θεοδοσιάδης στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Χαρακτήρισε τη συμφωνία με τους Πράσινους ως την πιο δύσκολη πρόκληση της καριέρας του και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μπορούν ν' αντιδράσουν και να σώσουν ην κατηγορία. Αναλυτικά:

Σάκης (Θεοδόσιος) Θεοδοσιάδης
Ημ/νια Γέννησης: 23/05/1975
Καταγωγή: Ακρολίμνη Πέλλας
Παιδιά: Δύο
Αγαπημένος σχηματισμός: 4-3-3
Άμυνα ή Επίθεση: Επίθεση
Καλύτερος παίκτης που προπόνησες: Ζήσης Καραχάλιος και Δημήτρης Μαυριάς
Μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας σου: Όλα τα πρωταθλήματα και οι άνοδοι που κατέκτησα στην έως τώρα καριέρα μου

Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Μακεδονικού σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή της σεζόν;

«Καταρχάς είναι πολύ τιμητικό για μένα που επιλέχθηκα ανάμεσα σε πολλούς αξιόλογους Έλληνες προπονητές και μάλιστα που μου προτάθηκε να αναλάβω σε μια δύσκολη συγκυρία για την ομάδα και να βοηθήσω με τις δυνάμες μου να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής. Θέλω να φανώ αντάξιος απέναντι στον πρόεδρο και την διοίκηση που με τίμησε με την πρόσληψη και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να επιτευχθεί ο στόχος. Μάλιστα, η ομάδα αυτήν τη στιγμή παρέχει ένα πάρα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, μια οικονομική συνέπεια, μια σταθερότητα, μια ανάπτυξη σε όλα τα τμήματα όλα αυτά τα χρόνια και, για οποιονδήποτε προπονητή, αυτό το κάδρο είναι ιδανικό, ανάμεσα στις λίγες επιλογές που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην Super League 2 και στην Γ Εθνική.

Όσον αφορά στην επίτευξη του στόχου μας, κύριοι πρωταγωνιστές και εκφραστές της προσπάθειας είναι, βέβαια, οι ποδοσφαιριστές. Και ένας λόγος που συμφώνησα είναι ότι εδώ υπάρχει εξαιρετικό ρόστερ, υπάρχουν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, καλοί χαρακτήρες και πιστεύω ότι, παρόλο που η ομάδα έχει έρθει σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση, μπορούν να αντιδράσουν και να σώσουν την κατηγορία. Μιλάμε για παιδιά με μακρά διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τεράστιες εμπειρίες, παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα και ηγετική φύση, παίκτες με εξαιρετικό χαρακτήρα και δίπλα σε αυτούς και οι νεότεροι, που δίνουν στην ομάδα το κίνητρο, την ενέργεια και την φιλοδοξία, παιδιά που έχουν διάθεση και όρεξη για δουλειά! Πρόκειται για ρόστερ που έχει την ικανότητα να ανταποκριθεί σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία».

Ποια ήταν η δυσκολότερη πρόκληση της έως τώρα καριέρας σου;

«Θα έλεγα ότι είναι αυτή. Στις προηγούμενες υπήρχε η ισορροπία ότι ξεκίνησα τις ομάδες από το καλοκαίρι, ότι έχτισα τις ομάδες. Ενώ τώρα, έρχομαι σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο, τα παιχνίδια είναι συγκεκριμένα, ο χρόνος… θα έλεγα ότι δεν υπάρχει χρόνος. Οπότε πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και πρέπει να δώσουμε στην ομάδα και ειδικά στους ποδοσφαιριστές όλες εκείνες τις λύσεις, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν και στα τέσσερα παιχνίδια, να πάρουμε τους πόντους που θέλουμε και να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Είσαι λίγες ώρες στον Μακεδονικό και με το «αρχείο» της πρώτης προπόνησης σου με τον σύλλογο. Τι πρόλαβες να μάθεις μετά την πρώτη επαφή με ποδοσφαιριστές και νέους συνεργάτες;

«Επειδή ο χώρος μας είναι πολύ δύσκολος… η υποδοχή όλων των στελεχών και πρωτίστως των ποδοσφαιριστών ήταν εξαιρετική! Παρόλο που, όπως είπατε, είναι λίγες οι ώρες, πριν λίγο (σ.σ. την Τετάρτη) πραγματοποίησα την πρώτη μου προπόνηση, υπήρξε μια χημεία, μεταξύ και των στελεχών αλλά και του ποδοσφαιρικού τμήματος. Και πιστεύω ότι αυτό θα βοηθήσει την ομάδα στα επόμενα παιχνίδια. Επίσης, κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό, είδα σοβαρότητα, είδα πειθαρχία, διάθεση για δουλειά. Γενικότερα πιστεύω πολύ στα παιδιά και, σίγουρα, γνωρίζονας την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο, θεωρώ ότι θα βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια».

Θεωρείς ότι υπάρχει χρόνος για να ανοίξεις το «μαύρο κουτί» της σεζόν και να αξιολογήσεις τι πήγε λάθος και να το διορθώσεις στοχευμένα; Ή επικεντρώνεσαι στην συνέχεια – δηλαδή στην ολοκλήρωση του πρωταθλήματος – μονάχα με όσα μπορούν να συμβούν πια στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό της Κυριακής στην Καρδίτσα;

«Στην παρούσα φάση δεν πρέπει να κοιτάμε το χθες. Αυτό που πρέπει να κοιτάμε είναι το σήμερα και την επόμενη μέρα. Το σήμερα έχει να κάνει με το πώς θα πείσουμε τα παιδιά – και πιστεύω ότι μπορούμε, μαζί με τους συνεργάτες μου, να τους πείσουμε – γιατί, όπως σας είπα, είναι και καλοί ποδοσφαιριστές και καλοί χαρακτήρες, και αυτοί θέλουν να αντιδράσουν και να βγάλουν την ομάδα από αυτήν την δύσκολη συγκυρία. Οπότε, ο δικός μου στόχος αυτήν τη χρονική στιγμή είναι το πώς θα πείσουμε τους ποδοσφαιριστές, πρωτίστως ψυχολογικά και μετά αγωνιστικά, ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτήν τη δυσκολία που έχει η ομάδα μπροστά της. Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Με την Αναγέννηση Καρδίτσας σε συνδέουν πολλά, τόσο αγωνιστικά όσο και προπονητικά. Ωστόσο, παρότι μακροημέρευσες στους «κιτρινόμαυρους», η εποχή αυτή απέχει αρκετά από το σήμερα και οι ομάδες αλλάζουν κάθε χρόνο. Ενόψει του αγώνα, πόσο σαφή εικόνα έχεις για όσα θα αντιμετωπίσουν οι ποδοσφαιριστές σου στο γήπεδο;

«Καταρχάς, όταν είσαι Έλληνας προπονητής, πρέπει να παρακολουθείς τα πρωταθλήματα, να ξέρεις τις ομάδες, να γνωρίζεις τους παίκτες. Πιστεύω ότι σε αυτό το κομμάτι είμαι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, γιατί τον τελευταίο χρόνο δούλεψα σε δύο ομάδες στην Γ Εθνική, ανεξάρτητα αν τα προηγούμενα χρόνια ήμουν σε ομάδες της Β Εθνικής.

Αυτή είναι μια ιδιαίτερη ομάδα για μένα. Σε αυτήν την ομάδα έκλεισα την ποδοσφαιρική μου καριέρα και μέσω αυτής δημιούργησα την προπονητική μου καριέρα, μου δόθηκε η ευκαιρία μέσα από την Αναγέννηση να σταδιοδρομήσω προπονητικά. Είναι σίγουρα βαθιά χαραγμένη μέσα μου, της οφείλω πολλά. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι ένα επαγγελματικό άθλημα.

Τυχαίνει στο πρώτο μου παιχνίδι να είναι αντίπαλος η Αναγέννηση και σίγουρα με τους συνεργάτες μου θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τον αντίπαλο όσο πιο ουσιαστικά γίνεται – και αυτό θα το μεταφέρουμε και στους παίκτες – για να΄καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετική ομάδα με έναν πάρα πολύ έμπειρο προπονητή. Και πιστεύω ότι έχω αρκετές γνώσεις πάνω στο ρόστερ του αντιπάλου».

Last modified onΠέμπτη, 25 Μάιος 2023 14:25

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep