Επισκοπή: «Σαφής αδικία»

Η ομάδα του Ρεθύμνου εξέφρασε τη θέση ότι ο Απόλλων Σμύρνης έπρεπε να τιμωρηθεί για τη μη αναγραφή του Δημήτρη Πατάπη στο φύλλο αγώνα.

Η Επιτροπή Εφέσεων έχει απορρίψει την αίτηση της Επισκοπής για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και η ομάδα του Ρεθύμνου με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για σαφή αδικία. Παράλληλα δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκε για τη μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης απόφασης. Αναλυτικά:

«Η προσφυγή της ΠΑΕ Επισκοπή στη δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Σμύρνης, Δημήτρη Πατάπη λόγω της μη αναγραφής του στο φ.α. Επισκοπή – Απόλλων Σμύρνης (0-1) για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της SL2 του νοτίου ομίλου που διεξήχθη στο ΔΑΚ Γάλλου “Παύλος Ι. Βαρδινογιάννης”, απερρίφθη…

Ως πολίτες, φίλαθλοι και φυσικά μέλη της SL2 είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την απόφαση αυτή στο ακέραιο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μας βρίσκει σύμφωνους. Άλλωστε αυτή η υπόθεση τράβηξε από τις 12/12 του 2022 και φτάσαμε τρεις μήνες μετά να ψάχνουμε το δίκαιο μας και να μην το βρίσκουμε. Γιατί πολύ απλά, το φ.α. αποτελεί το Ευαγγέλιο για τη νόμιμη προϋπόθεση διεξαγωγής ενός αγώνα, πολλώ δε μάλλον για έναν αγώνα επιπέδου SL2.

Γιατί μπορεί ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Πατάπης να ήταν στο γήπεδο, μπορεί η κάρτα υγείας του να είναι καθόλα νόμιμη όμως, πολύ απλά, τα στοιχεία του εν λόγω ποδοσφαιριστή δεν είχαν αναγραφεί ΠΟΤΕ σε κανένα φύλλο αγώνα. Όπως επίσης ΠΟΤΕ δεν υπήρξε το όνομά του στη σχετική λίστα της ομάδας του Απόλλωνα που δίνεται στους διαιτητές 75 λεπτά πριν την έναρξή του. Άρα, πώς ο διαιτητής κ. Ρεντίφης (γιατί πάνω εκεί στηρίζεται η αιτιολογία απόρριψης της έφεσης) αναφέρει ότι εκ παραδρομής δεν αναγράφηκε στο φ.α. το όνομα του ποδοσφαιριστή, ο αριθμός φανέλας του και ο αριθμός δελτίου του; Επειδή του το είπαν οι παράγοντες στο τέλος του αγώνα; Η απόδειξη για τα όσα υποστηρίζουμε είναι αποτυπωμένη στη φωτογραφία.

afaepi

Το λάθος - γιατί περί λάθους επρόκειτο - θα πρέπει να πληρώνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην προκειμένη περίπτωση η ομάδα του Απόλλωνα, αυτό διέπραξε. Ως ΠΑΕ αλλά και ως ΑΟ Επισκοπή δεν έχουμε προσφύγει ποτέ σε ανάλογες κινήσεις (κατά του κύρους του αγώνα) καθώς ανέκαθεν υποστηρίζουμε ότι τα παιγνίδια θα πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, αν υποθάλπουμε ατοπήματα όπως αυτό, θα είναι μια σαφής αδικία για όλες τις υπόλοιπες ομάδες (και φυσικά για τη δική μας).

Υ.Γ. 1: Δεν είχαμε - ούτε και έχουμε - το παραμικρό πρόβλημα με το ιστορικό σωματείο ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης. Αντιθέτως, είναι μία ομάδα που δείχνει πολύ καλά δείγματα δουλειάς γι’ αυτό και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Υ.Γ.2: Δεν σταματάμε να προσπαθούμε για το καλύτερο της ομάδας μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την ανωτέρω απόφαση ασχέτως αν δεν μας βρίσκει καθόλου μα καθόλου σύμφωνους».

Last modified onΠαρασκευή, 17 Μάρτιος 2023 15:13

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep