«Δεν διεκόπη επειδή αποχωρήσαμε»

Η απολογία του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την Κηφισιά και τα «βέλη» στον Αριστείδη Βάτσιο.

Ενώπιον του αθλητικού δικαστή έφτασε την Τρίτη (31/01) η υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός Β - Κηφισιά που διεκόπη στο 23ο λεπτό και όταν αποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου, Ιωάννης Κωστή. Τι υποστήριξαν οι Ερυθρόλευκοι; Ότι ο διαιτητής Αριστείδης Βάτσιος είχε αποστολή να δημιουργήσει συγκεκριμένες συνθήκες και ότι δεν περίμενε τον προβλεπόμενο χρόνο των 60 λεπτών πριν αποφασίσει την οριστική διακοπή.

Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση της υπόθεσης και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

«Τελούνται κακουργήματα»

Ο νομικός Γιάννης Χατζησαββάογλου αρχικά επεσήμανε ότι η ΠΑΕ δεν έχει λάβει ακόμα την έκθεση της Αστυνομίας, η οποία θα άλλαζε την απολογία των Πειραιωτών και ανέφερε:

«Πρέπει να δούμε τη συνολική εικόνα των τελευταίων αγώνων μιας πολύπαθης κατηγορίας. Το σύνολο των ομάδων έχει διαμαρτυρηθεί γιατί αλλοιώνεται το πρωτάθλημα με διαιτητικές αποφάσεις. Είναι σα να έχει ληφθεί απόφαση να βγει συγκεκριμένη ομάδα πρωταθλήτρια με οποιονδήποτε τρόπο.

Οι αντιδράσεις των φιλάθλων είναι κατακριτέες. Με μία κόκκινη ακροβολίστηκαν 400-500 άτομα και 10 μπήκαν μέσα, γιατί θεώρησαν ότι δεν ήταν κόκκινη κάρτα. Δεν είναι, όμως μια εξωγήινη ενέργεια. Στην κατηγορία τελούνται κακουργήματα και μία αλλοίωση έχει συνέπεια τη μεταφορά εκατομμυρίων από σε. Οι οπαδοί αγανάκτησαν. Μπήκε μια αντιπροσωπεία των υπολοίπων και ζητούσαν από την ομάδα επιτακτικά να φύγει. Υπήρχε κλίμα έντασης, απειλής γι' αυτό το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά».

Για την είσοδο των οπαδών ο Χατζησαββάογλου ζήτησε να εφαρμοστεί το άρθρο 15 παρ.6ε που λέει ότι:

«Στην περίπτωση κατά την οποία οι συνθήκες που επικρατούν στον αγωνιστικό χώρο ή στις εξέδρες του γηπέδου δεν επιτρέπουν την ασφαλή έναρξη ή συνέχιση του αγώνα, ο διαιτητής του αγώνα οφείλει να εξαντλεί το χρονικό διάστημα της μίας (1) ώρας για την έναρξη αυτού ή την επανέναρξη μετά από προσωρινή διακοπή του. Εντός του χρονικού διαστήματος αυτού και οπωσδήποτε μέχρι την συμπλήρωση της μισής ώρας από την έναρξη της διακοπής δύναται να διαταχθεί η εκκένωση μίας ή περισσότερων εξεδρών ή όλου του γηπέδου, αν κρίνεται εφικτό και απαραίτητο για την συνέχιση του αγώνα».

Και συνέχισε:

«Ο διαιτητής παρόλα αυτά περίμενε 45 λεπτά. Γιατί; Είχε αποστολή να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες. Η έκθεση του παρατηρητή δίνει άλλη οπτική των γεγονότων και όποιος τη διαβάσει βλέπει ό,τι ζήσαμε εκεί. Λέει ο παρατηρητής ότι οι φίλαθλοι απαίτησαν τη διακοπή. Το φύλλο αγώνα λέει ότι έφυγε η ομάδα του Ολυμπιακού, γι' αυτό περίμενε 45 λεπτά. Η ομάδα δεν έφυγε. Ο διαιτητής αποφάσισε την οριστική διακοπή λόγω του κλίματος χωρίς να περιμένει. Λόγω αμφιβολίας πρέπει να θεωρηθεί ότι δεν αποχωρήσαμε. Ό,τι συνέβη εμείς ήμασταν στον αγωνιστικό χώρο και δεν μας άφηναν οι φίλαθλοι να συνεχίσουμε».

«Για δικούς του λόγους το διέκοψε»

Ο αθλητικός δικαστής διάβασε το φύλλο αγώνα στο οποίο ο διαιτητής ανέφερε ότι: «Μετά από 45 λεπτά οι ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας ήταν στον αγωνιστικό χώρο της τεχνικής περιοχής, όμως δεν προσέρχονταν για τη συνέχιση του αγώνα και αποχώρησαν», με τον Χατζησαββάογλου να απαντά:

«Δεν διεκόπη επειδή αποχωρήσαμε. Υπήρχαν απειλές, ανασφάλεια από τους παίκτες. Τι θα γινόταν αν έμπαιναν μέσα και οι 400; Θεωρώ ότι δεν θα άλλαζε κάτι στα 15 λεπτά, όμως έπρεπε να περιμένει. Η ομάδα αποχώρησε όταν ο διαιτητής αποφάσισε την οριστική διακοπή για τους δικούς του λόγους. Πρέπει να απαλλαχθούμε. Η ομάδα μας δεν ευθύνεται».

Last modified onΤετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2023 14:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep