Μπίκας: «Πωλείται η Βέροια»

Μπίκας: «Πωλείται η Βέροια» Πηγή φωτ.: kerkidasport.gr

Πωλητήριο στην ΠΑΕ έβαλε ο Αχιλλέας Μπίκας. «Βέλη» στην ΕΠΟ.

Η οικογένεια Μπίκα, όπως αναμενόταν, αποφάσισε να αποχωρήσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη (30/06) ο διευθύνων σύμβουλος, Αχιλλέας Μπίκας ανακοίνωσε ότι οι μετοχές είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου και όρισε διάστημα 10 ημερών για να εμφανιστούν προτάσεις. Εκτόξευσε «βέλη» προς την ΕΠΟ για την άνοδο μίας ομάδας στη Super League και είπε: «Το περιβάλλον δεν μας ταιριάζει...».

Αρχικά ο Μπίκας είπε:

«Αρχές Αυγούστου 2018 η διοικούσα επιτροπή μας παρέδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Τότε κληθήκαμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Καταφέραμε να βγούμε πρωταθλητές στη Γ' Εθνική. Ξέραμε ότι θ' αγωνιζόμασταν εκ νέου στη Γ' Εθνική, βάσει της τροπολογίας Βασιλειάδη, που θα ήταν επαγγελματική. Η Βέροια στη Football League τερμάτισε 6η, αλλά δεν την άφησαν να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού. Ανέβηκαν τέσσερις και δεν άφησαν τη Βέροια να διεκδικήσει μία από τις προνομιούχες θέσεις, όπως είχαν δεσμευτεί.

Δεν πτοηθήκαμε. Δημιουργήσαμε μία πολύ δυνατή ομάδα. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα Μάρτιο λόγω κορονοϊού και λίγες ημέρες πριν ήρθαν 13 προσφυγές (200 χιλιάδες ευρώ). Ούτε αυτό μας πτόησε. Τακτοποιήσαμε τις οφειλές, ξεχρεώσαμε, προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε στα χρώματα της Βασίλισσας του Βορρά. Η ΕΠΟ μας έδωσε αυτή την κατεύθυνση και εκείνη μας πέρασε και τα χρέη παλαιότερων διοικήσεων.

Κερδίσαμε το πρωτάθλημα και τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος μία νέα τροπολογία ήρθε και είπε ότι δεν την ενδιέφερε ποιες ομάδες επένδυσαν. Θ' ανέβουν όλοι και θα γίνουν δύο όμιλοι στη Super League 2. Εμείς κάναμε πρωταθλητισμό και ευνοήθηκαν ομάδες που έπεσαν.

Το καλοκαίρι υπήρχε η σκέψη να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και την άνοδο. Τότε η SL2 ζήτησε ν' ανέβουν απευθείας οι δύο πρώτοι και οι δεύτερες να παίξουν μπαράζ. Το αρμόδιο όργανο ήταν η ΕΠΟ, η οποία έπρεπε ν' αποφασίσει. Τελικά η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε ότι στη SL θ' ανέβουν όσες επιθυμεί η SL1.

Το πρόβλημα της φετινής χρονιάς δημιουργήθηκε ξεκάθαρα από την ΕΠΟ. Δεν φταίει ούτε ο Λεουτσάκος, ούτε ο Αυγενάκης. Με ψήφους 11-5 πέρασε την προκήρυξη της SL. Δεν υπάρχει ΕΠΟ. Η ομοσπονδία είναι το παιχνίδι για το οποίο μαλώνουν οι τέσσερις μεγάλοι, ποιος θα το έχει στα χέρια του. Αυτοί φταίνε για την κατάντια.

Η χρονιά ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Πολλοί δεν μας πίστευαν. Δικαιωθήκαμε. Ποτέ δεν αμφισβητήθηκε η ομάδα αγωνιστικά. Ήμασταν άτυχοι στα μπαράζ. Όλα αυτά μας έφεραν σε σκέψεις. Ξέραμε ότι το περιβάλλον έχει ιδιαιτερότητες. Καταλάβαμε ότι δεν μας ταιριάζει. Ποτέ δεν θα λερωθούμε για να πάμε μπροστά. Πάνω απ' όλα είναι η ηθική.

Θέτουμε τις μετοχές μας στη διάθεση οποιουδήποτε επενδυτή ενδιαφέρεται ν' ασχοληθεί με την ομάδα. Προτεραιότητά μας είναι να βρεθεί άνθρωπος από την Ημαθία που ν' αγαπάει την ομάδα. Δεν υπάρχει τίποτα. Εμείς θα ενημερώσουμε τι θα γίνει. Δίνουμε 10 ημέρες και στην πορεία θα συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για την ομάδα της Βέροιας. 

Ευχαριστώ όλο το προσωπικό, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές. Τους παράγοντες του νομού, τους χορηγούς και το μεγαλύτερο στον κόσμο. Στη δύσκολη στιγμή έδειξε ότι είναι δίπλα στην ομάδα». 

Τι έγινε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό;

«Η ομάδα διαθέτει νομική υπηρεσία. Συμβουλευτήκαμε ορισμένους και δεν μας έδιναν ξεκάθαρη απάντηση. Εκκρεμούσε ένα ακόμα μπαράζ. Όταν είπαμε στον διαιτητή ότι η ομάδα δεν θα βγει να παίξει, μας απάντησε πως ό,τι κι αν αποφασίσετε θα τελειώσω το ματς. Είπαμε ότι το πιο σοφό ήταν να παίξει η ομάδα. Σε εκείνο το σημείο χάναμε 1-0 και έμεναν δύο λεπτά. Αν ήταν 0-0 μπορεί να το βλέπαμε διαφορετικά. Μια ομάδα που χάνει στο γήπεδο πρέπει να βγει και να τελειώσει το παιχνίδι».

Εάν δεν έρθει πρόταση τι θα κάνετε;

«Θα ζυγίσουμε καταστάσεις. Η Βέροια θα παραδοθεί χωρίς χρέη, με πληρωμένα παράβολα. Εμείς και το προσωπικό θα τρέξουμε για να πάρει η ομάδα πιστοποιητικό συμμετοχής. Όποιος είναι να εμφανιστεί, θα εμφανιστεί. Μετά θα δούμε αν άνθρωποι από την Ημαθία μπορούν να οργανωθούν και να γίνει μια συλλογική προσπάθεια για να μην προχωρήσουμε σε λύση της εταιρείας».

Το αντίτιμο ποιο είναι;

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένο αντίτιμο. Δεν θα είναι κάτι που σταθεί εμπόδιο για να κάνουμε τη μεταβίβαση. Θέλουμε σοβαρό επενδυτή που θα εγγυηθεί ότι η Βέροια θα έχει και αύριο».

Το μπάτζετ πόσο ήταν και πόσο πρέπει να είναι του χρόνου;

«Δεν θέλω ν' αναφερθώ».

Θ' αλλάξει κάτι μ' αυτή σας την απόφαση;

«Δεν μπορώ να ξέρω. Εύχομαι ν' αφυπνιστούν οι ειδήμονες. Στη Β' Εθνική υπάρχουν συνεπείς, με όραμα που θα φύγουν. Εμάς είναι η 4η χρονιά που συμβαίνει. Ελπίζω να βελτιωθούν τα έσοδα και να μείνουν. Πρέπει να ξυπνήσουν και να τους κρατήσουν».

Θα χαρούν κάποιοι;

«Δεν το ξέρω και δεν μας απασχολεί. Φεύγουμε γιατί δεν μπορούμε άλλο σε ένα τοξικό περιβάλλον που διοικείται από ανθρώπους ανίκανους».

Αν δεν βρεθεί επενδυτής θα σκεφτείτε να μείνετε;

«Κανείς δεν σκοπεύει ν' ασχοληθεί με το διοικητικό κομμάτι. Είτε με επενδυτή, είτε με ντόπιους επιχειρηματίες, θα είμαστε δίπλα. Ματώσαμε γι' αυτή την ομάδα. Θα είμαστε δίπλα της χορηγικά. Θα στηρίξουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια. Για να βρεθεί λύση πρέπει όσοι αγαπάνε την ομάδα στον Νομό να το δείξουν με πράξεις και όχι με λόγια. Αν θέλουν να συνεχίσει η Βέροια να είναι ψηλά.

Αξίζει γιατί η ομάδα είναι καθαρή. Έχει πολύ καλό brand name σε όλη την αγορά και τα έσοδα του χρόνου είναι κοντά στις 350 χιλιάδες. Φέτος, εφόσον μπουν οι 250 χιλιάδες από το στοίχημα, τα έσοδα είναι 350 χιλιάδες. Είναι ένα πολύ καλό ποσό. Κάθε μήνα μπαίνει το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Τον Ιανουάριο του 2023 και τον Ιούλιο του 2023 θα παρθούν τα λεφτά από το Στοίχημα».

Για τις ακαδημίες:

«Συνεχίζουμε να τις έχουμε εμείς. Δεν θα ρισκάρουμε το μέλλον των παιδιών. Ήταν από τους πρωταρχικούς μας στόχους. Επενδύσαμε στις ακαδημίες. Θα έχουμε εμείς τα ηνία, εκτός αν έρθει ένας πολύ σοβαρός επενδυτής και αποφασίσει ν' ασχοληθεί με το μέλλον των παιδιών».

Για τη δήλωσή του πριν 1,5 μήνα ότι ξημερώνουν καλύτερες μέρες για τη Βέροια και τι άλλαξε:

«Η κοροϊδία που υπήρχε τους δύο τελευταίους μήνες. Είτε ότι οι ομάδες θα γίνουν 16, είτε τι έγινε στο δεύτερο μπαράζ με τον Λεβαδειακό. Διαιτητής UEFA να λέει πως ό,τι κι αν γίνει δεν θα διακόψει το παιχνίδι. Μεσολάβησαν πολλά. Το πιο σημαντικό; Μετά τον Λεβαδειακό η ομάδα έπρεπε να περιμένει έναν μήνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το σύστημα έχει πολλά κενά. Έκανε παιχνιδάκια η Super League εις βάρος μας».

Αν θεωρεί ότι μπορεί στο μέλλον ν' ανεβαίνουν οι δύο πρωταθλητές:

«Αυτό είναι πολύ πιθανό, αλλά δεν θα το κάνει η Κυβέρνηση. Νίπτει τας χείρας της, προσπαθεί ν' απομακρυνθεί. Υπήρξε κατακραυγή για τους δύο ομίλους. Θα πρέπει να συμφωνήσουν SL1 και SL2 ή η ΕΠΟ να πει ότι φέτος θ' ανέβουν δύο. Μόνο στην Ελλάδα περιμένουμε πράγματα από την Κυβνέρνηση για να σωθεί το ποδόσφαιρο. Φταίει ξεκάθαρα η ΕΠΟ. Αν η FIFA θέλει κάτι και το εφαρμόσει η ΕΠΟ δεν μπορεί καμία κυβέρνηση και καμία Super League να το αποτρέψει».

Αν θ' ασχοληθεί με το θέμα ανανέωσης συμβολαίων:

«Τα παιδιά ενημερώθηκαν την Τετάρτη για την απόφασή μας. Όσοι έχουν συμβόλαιο είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν εκτός από τον Πασά. Έχει πάρει ένα συγκεκριμένο χαρτί για να λύσει το συμβόλαιό του. Αυτή ήταν η συμφωνία από το καλοκαίρι. Μπορεί ως ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει. Ο Οικονόμου έμενε ελεύθερος και πολύ σωστά έκανε και κοίταξε το μέλλον του. Δεν θ' ασχοληθούμε ότι με πρόσληψη ή ανανέωση προπονητή. Θα περιμένουμε τον νέο επενδυτή για να δει τι θέλει να κάνει».

Αν αλλάξουν τα δεδομένα και ανεβαίνουν την επόμενη σεζόν και οι δύο πρωταθλητές:

«Εμείς την απόφασή μας την πήραμε γνωρίζοντας ότι του χρόνου θ' ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι. Υπάρχει δέσμευση ότι θα γίνει. Δεν θα μας επηρεάσει στην απόφασή μας».

Απόδοση: FL News

Last modified onΠέμπτη, 30 Ιούνιος 2022 19:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep