«Θα παραδώσουμε τα κλειδιά...»

Πώς οι ΠΑΕ της Super League 2 εξασφάλισαν δεύτερη αναβολή στις πειθαρχικές διώξεις για απλήρωτα έξοδα διαιτησίας.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε στη Super League 2, αλλά η πλειοψηφία των ΠΑΕ δεν έχει εξοφλήσει ακόμα τις προκαταβολές εξόδων διαιτησίας. Η αθλητική δικαστής στις 8 Απριλίου είχε χορηγήσει αναβολή στις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος 21 ομάδων και είχε τονίσει ότι θα ήταν η τελευταία. Ωστόσο, την Παρασκευή (20/05) δεν μπορούσε παρά να δώσει και δεύτερη, αφού όπως είπε: «Βλέπω ότι δεν έχετε εξοφλήσει».

Ο νομικός Χάρης Γρηγορίου που εκπροσωπεί αρκετές από τις ομάδες που οφείλουν χρήματα, ανέφερε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News:

«Πραγματικά κυρία πρόεδρε θα παραδώσουμε τα κλειδιά του μαγαζιού και θα κλείσουμε και δεν θα συμμετέχουμε αν ως το τέλος του μήνα ή στις αρχές του επόμενου δεν εισπραχθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού που έχει εξαγγείλει ο υπουργός. Φέτος έχουμε πάρει 50 χιλιάδες από μέρος των τηλεοπτικών εσόδων. Το προσωπικό των ΠΑΕ, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, είναι όλοι απλήρωτοι.

Πόροι δεν υπάρχουν και δεν μπορούμε εξ ιδίων να καλύψουμε τις τρύπες, γιατί υπάρχει και το θέμα της αδειοδότησης. Πρέπει να προκύπτουν τα χρήματα από λογαριασμούς της ΠΑΕ. Θέλουμε τουλάχιστον ένα μήνα, ώστε να είμαστε σίγουροι πως ως τις 20 Ιουνίου θα έχει καταβληθεί, είτε η αποζημίωση, είτε μέρος των τηλεοπτικών. Η κατάσταση δεν είναι απλά τραγική. Αυτές οι ομάδες δε νομίζω ότι μπορούν να συμμετέχουν, ούτε να πληρώσουν».

Ο δικηγόρος του Καραϊσκάκη Άρτας, Παναγιώτης Λιακόπουλος που ήταν παρών ανέφερε ότι: «Υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας. Δεν ελέγχουν οι ομάδες το πότε θα πληρωθούν και δεν έχουν τη δυνατότητα», ενώ ο νομικός Δημήτρης Βαγιάκος είπε από την πλευρά του: «Όσες ομάδες συμμετάσχουν, θα αναγκαστούν να τα πληρώσουν προ της έναρξης. Όσες αδυνατούν, δεν θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα».

Η πρόεδρος έδωσε τελικά αναβολή για τις 23 Ιουνίου και είπε: «Το καταλαβαίνω ότι υπάρχει θέμα, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να λυθεί το ζήτημα».

Last modified onΔευτέρα, 23 Μάιος 2022 13:21

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep