«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας»

Ο Περικλής Αμανατίδης μίλησε για την εφετινή πορεία της Αναγέννησης και για τα επόμενα χρόνια του κλαμπ.

Ο προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας, Περικλής Αμανατίδης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά και για το μέλλον του κλαμπ.

-Πως θα χαρακτηρίζατε την πορεία της Αναγέννησης στο πρωτάθλημα;
Η πορεία της Αναγέννησης ως νεοφώτιστη ομάδα ήταν και από πλευράς αποτελεσμάτων και από πλευράς θεάματος παρά πολύ καλή. Ρεαλιστικά και αντικειμενικά το περίμεναν λίγοι. Εμείς πιστέψαμε στις δυνατότητες αυτών των παιδιών. Ένα μεγάλο respect για την προσπάθειά τους.

-Μετά από 1,5 χρόνο στην ομάδα είσαστε ευχαριστημένος για την πρόοδο της;
Η Αναγέννηση έχω την αίσθηση ότι σε ένα χρόνο ποδοσφαιρικά έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Ότι ρεαλιστικό στόχο έβαλε, τον πέτυχε. Ακόμη και τον πρωταγωνιστικό στόχο τον κυνήγησε με όση δύναμη είχαν όλα τα στελέχη της. Μέσα στο γήπεδο και αληθινά. Χωρίς φίλους και βοήθεια από αλλού. Για αυτό και δοθείσης της ευκαιρίας θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας που συνεισέφεραν και βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια που έγινε και συνεχίζεται από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τους συνεργάτες του.

-Νιώθετε δικαιωμένος για την επιστροφή σας στην Αναγέννηση;
Νιώθω ευχαριστημένος στην Αναγέννηση, σε ένα περιβάλλον που κεντρικό ρόλο έχει η ομάδα της πόλης. Έχουν διαμορφωθεί πραγματικά συνθήκες τέτοιες που για ποδοσφαιριστές και προπονητές είναι ιδανικές για σκληρή δουλειά και επίτευξη στόχων. Είχα δηλώσει πως αν επιστρέψω στην Αναγέννηση, θα είναι μόνο αν γίνει προσπάθεια ανόδου στην Α’Εθνική. Η προσπάθεια έγινε, δεν επετεύχθη. Μπήκαν όμως οι βάσεις για την επόμενη σεζόν. Με μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση σε όλα τα επίπεδα.

-Πως ήταν η συνεργασία σας με τον Παύλο Μυροφορίδη;
Ο Παύλος Μυροφορίδης και με τις γνώσεις του και με την εμπειρία του βοήθησε και μεγάλωσε την ομάδα. Οι πορείες των ομάδων είναι μια ομαδική δουλειά.

-Πόσο επηρέασαν την ομάδα οι συνεχόμενες εμβόλιμες αγωνιστικές;
Το πρωτάθλημα αυτό της σεζόν 2021-22 δεν έχει ξαναγίνει με τέτοια συχνότητα αγώνων. Ποτέ στην μέχρι τώρα ιστορία των πρωταθλημάτων δεν έχει γίνει με τέτοια συχνότητα η διεξαγωγή του. Για αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές, όλων των ομάδων που συμμετείχαν. Η διαχείριση τους ήταν σχεδόν ένα άλυτος γρίφος. Εύχομαι να ομαλοποιηθεί η διεξαγωγή του πρωταθλήματος, ώστε να αυξηθεί και η ποιότητα των παιχνιδιών.

-Περιμένατε πως η πορεία της Αναγέννησης στο Κύπελλο Ελλάδας θα έφτανε ως τα προημιτελικά;
Για να είμαι ειλικρινής όχι. Νομίζω όμως πως όπως αποδείχθηκε ήταν μια πορεία και μακρινή και ωραία που τη χάρηκαν οι οπαδοί και οι φίλαθλοι της ομάδας μας σε όλη την Ελλάδα. Φαίνεται ότι μας απέκλεισε μια ομάδα που θα διεκδικήσει την κατάκτηση του τροπαίου.

-Η καλύτερη στιγμή της σεζόν και αυτή που θα θέλατε να ξεχάσετε;
Είχε πολλές καλές στιγμές η σεζόν. Οι προκρίσεις στο Κύπελλο Ελλάδας, το γκολ του Γκίνη στη Βέροια, οι αποκρούσεις πέναλτι του Γκέκα, το πέναλτι νίκης του Λαγού κόντρα στην Καλλιθέα. Η νίκη με 5-2 απέναντι στη Βέροια με αυτήν την εναλλαγή συναισθημάτων ήταν αξέχαστη και εντυπωσιακή. Επίσης οι νίκες με Τρίκαλα (4-2), Ολυμπιακό Βόλου (4-0) και Ξάνθη (4-0). Ήταν ωραίες στιγμές. Αυτή που θα ήθελα να ξεχάσω αν και δε βρισκόμουν στο γήπεδο λόγω COVID ήταν το γκολ που δεχθήκαμε από την ΑΕΛ στο 97ο λεπτό. Δεν ήταν τόσο ο βαθμός που θα κατακτούσαμε, όσο η επιβράβευση της προσπάθειας των παιδιών, που κατάφεραν να ισοφαρίσουν το ματς αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ με 0-2 και με 10 ποδοσφαιριστές για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ήταν ένα πλήγμα για εμάς αλλά παράλληλα και ένα μάθημα για το μέλλον.

-Αρκετά παιδιά από την Κ-20 έχουν προπονηθεί μέσα στη σεζόν με την ανδρική ομάδα. Έχετε ξεχωρίσει παιδιά, που θα μπορούσαν να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα;
Έγινε μια αρχή φέτος με τη δημιουργία της Κ-20. Σε εμάς ουσιαστικά είναι Κ-17 και Κ-18. Ήδη έχουμε δύο επαγγελματίες (Ζάγγος-Οικονόμου) και έχουμε ξεχωρίσει και άλλα παιδιά που μάλιστα έχουν γεννηθεί το 2004 και θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα. Αυτή η προσπάθεια θα εμπλουτιστεί και θα συνεχιστεί. Είναι μονόδρομος, είναι επένδυση, είναι απόφαση, είναι η βασική επιλογή μας.

-Η επόμενη ημέρα της ομάδας;
Στην Αναγέννηση έχει χαραχθεί μια πορεία γενικώς ανοδική. Την σκέφτηκε και την υλοποιεί μέρα με την ημέρα ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μαζί με όλους όσους συμμετέχουν σε αυτήν την πορεία και πιστέψτε με δεν είναι λίγοι. Από επώνυμους φίλους και συνεργάτες του μέχρι τον απλό φίλαθλο που θα ενισχύσει την ομάδα με την αγορά ενός εισιτηρίου. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε και τη βοήθεια της ομάδας από τους φορείς και αυτό εξηγείται. Η δημοφιλία της Αναγέννησης της μοναδικής ομάδας του Νομού που βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο είναι τεράστια, κάτι που αποδείχθηκε και με την κατάταξη της στα κομμένα εισιτήρια της φετινής σεζόν. Είναι σε επίπεδο πρώτης οκτάδας της Superleague . Αυτή λοιπόν η πορεία είναι στην αρχή. Για αυτό και πρέπει να οχυρωθεί και να συνεχιστεί με μεγαλύτερο πάθος και όρεξη.

-Πιστεύετε πως μπορεί να συνεχίσει την αλματώδη εξέλιξη του ο Σύλλογος;
Σαφώς. Νομίζω όμως για να γίνει αυτό πρέπει να στελεχωθεί ακόμη περισσότερο. Υπάρχουν αξιόλογα στελέχη στην πόλη σε όλους τους τομείς που απαρτίζουν ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό Σύλλογο. Το ποδόσφαιρο είναι μια αδιάκοπη διαδικασία που δε σταματά σε ένα μη επιθυμητό αποτέλεσμα ή σε μια πρόσκαιρη επιτυχία. Συνεχίζεται- εξελίσσεται- προοδεύει- ταξιδεύει και μαγεύει. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

-Η Αναγέννηση τη φετινή σεζόν κατάφερε να «κερδίσει» και πάλι τον κόσμο της, ο οποίος επέστρεψε μαζικά στο γήπεδο. Θα θέλατε να του στείλετε ένα μήνυμα;
Ένας από τους πιο βασικούς πυλώνες της ομάδας είναι ο κόσμος της. Αυτόν που είναι η Αναγέννηση έχει την τύχη να είναι πολύς, ενεργός, πιστός και παντού. Επομένως Αναγέννηση χωρίς κόσμο δεν υπάρχει. Το μήνυμα λοιπόν που θέλω να στείλω είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας, με τον κόσμο στο πλευρό μας αδιάκοπα. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep