Βόκολος: «Να βρουν λύσεις»

Ο προπονητής της Καλλιθέας, Λεωνίδας Βόκολος μίλησε για τη νέα αναβολή έναρξης της Super League 2.

Προετοιμασία τριών μηνών θα συμπληρώσει και η Καλλιθέα εν όψει της έναρξης της Super League 2 και της νέας αναβολής που αποφασίστηκε. Ο προπονητής της αθηναϊκής ομάδας, Λεωνίδας Βόκολος μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Μιχάλη Τσόχο γι' αυτή τη στενάχωρη κατάσταση και τόνισε ότι πρέπει οι υπεύθυνοι να βρουν την αιτία για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις αναβολές στην έναρξη της Super League 2:

«Προσπαθείς να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα και τις νέες ημερομηνίες. Εμείς έχουμε ξεκινήσει προετοιμασία από τα τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου. Είχαμε σταματήσει 1η Μαΐου. Είμαστε χωρίς παιχνίδια σχεδόν πέντε μήνες. Αυτό το διάστημα παίζαμε φιλικά και ευτυχώς υπήρχε και το Κύπελλο. Τα επίσημα παιχνίδια για εμάς, όπως και για όλους, είναι το πιο σημαντικό. Το πλάνο έχει αρκετές διακυμάνσεις σύμφωνα με την έναρξη. Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Πόσο στενάχωρη είναι για τη δουλειά ενός προπονητή η κατάσταση μ' αυτές τις αναβολές:

«Πράγματι είναι πολύ στενάχωρο και όχι μόνο για τον προπονητή. Λέμε τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό. Να βρούμε ποια είναι η αιτία. Εάν είναι ο αριθμός, εάν αυτό το πρωτάθλημα δεν αντέχει τις 32 ομάδες, θα πρέπει να το δουν οι υπεύθυνοι και να βρουν τις λύσεις για να μην επαναληφθεί».

Για την εμπειρία του ίδιου ως ποδοσφαιριστή στη Β' Εθνική:

«Είχα την ευτυχία να περάσω από αυτό και σαν ποδοσφαιριστής με τον Πανιώνιο. Παίζαμε σε γήπεδα γεμάτα, πολύ δύσκολα. Είναι πρωτάθλημα που δεν πρέπει να το υποτιμήσουμε, αλλά να του δώσουμε πολύ μεγάλη αξία. Αγωνίζονται πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές σ' αυτό. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, χωρίς να απαξιώνω τους ξένους».

Πόσο δύσκολο είναι να πεις στους παίκτες σου ότι υπάρχει κι άλλη αναβολή:

«Από την άλλη πλευρά θα σου πω ότι είναι επαγγελματίες. Σαφώς δεν είναι ευχάριστο, αλλά είναι υποχρεωμένοι, όπως όλοι. Στην Καλλιθέα υπάρχει πλάνο και συνέπεια. Υπάρχει ποδοσφαιρική υγεία. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, τα παιδιά δουλεύουν πολύ. Προσπαθούμε να τους έχουμε όσο πιο έτοιμους γίνεται για την έναρξη. Δεν λέω όμως ότι είναι εύκολο».

Για τους στόχους της Καλλιθέας:

«Η Καλλιθέα έχει ξεκινήσει ένα πολύ σοβαρό πρότζεκτ εδώ και ενάμιση χρόνο. Πέρυσι ανεβάσαμε τις προσδοκίες. Αυτό που πρέπει, είναι να είμαστε πολύ σοβαροί, να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί από πέρυσι. Δεν πρέπει να μιλάμε από τώρα για ανόδους. Πρέπει να κοιτάμε το τώρα».

Για την απευθείας άνοδο δύο ομάδων από τη Super League 2:

«Επειδή μέχρι τώρα λέγαμε για τα άσχημα. Αυτό ήταν πολύ θετικό και δίκαιο, ο πρωταθλητής να ανεβαίνει κατηγορία».

Last modified onΠέμπτη, 13 Οκτώβριος 2022 16:27

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep