«Υπερήφανοι για τον Πανσερραϊκό»

Ενθουσιασμένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στον Πανσερραϊκό και συμπεριέλαβε τα Λιοντάρια στα φαβορί ανόδου μαζί με ΑΕΛ, Νίκη Βόλου και ΠΟΤ Ηρακλή.

Συνέντευξη στην ΕΡΤ Σερρών και τον Βασίλη Αναστασιάδη παραχώρησε ο προπονητής του Πανσερραϊκού, Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Τόνισε ότι οι έως τώρα εντυπώσεις του είναι παραπάνω από θετικές και υποσχέθηκε ότι οι Ερυθρόλευκοι θα κάνουν υπερήφανους τους οπαδούς για την ομάδα τους. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας:

«Είναι πάρα πολύ ευχάριστο το συναίσθημα που αφήνει όσον αφορά τη δουλειά των παιδιών. Είχαν πάρα πολύ μεγάλη διάθεση και στο θέμα των προπονήσεων αλλά και στο τακτικό κομμάτι αλλά και στην επιθυμία που έχουν για να κατανοήσουν τα δεδομένα του προπονητικού τιμ».

Για το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο Πανσερραϊκός έχει τέτοια περίοδο συμπληρωμένο κατά 90% το ρόστερ του:

«Είναι αλήθεια. Ήταν κάτι που το επιθυμούσαμε σε συνεργασία με τη διοίκηση, προσεγγίσαμε τα παιδιά που θέλαμε, το καταφέραμε στο μεγαλύτερο βαθμό, οπότε κατά 90% είναι ολοκληρωμένο το ρόστερ κι αυτό είναι σημαντικό για τη δουλειά που γίνεται αυτήν την περίοδο».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα:

«Σαφέστατα, παραπάνω από θετικές είναι οι εντυπώσεις μου. Από το πρώτο ραντεβού που κάναμε με τη διοίκηση, βλέποντας τις εγκαταστάσεις, τα προπονητικά γήπεδα που έχουν δημιουργήσει, το ίδιο το γήπεδο του Πανσερραϊκού, η ίδια η πόλη το πόσο αγαπάει κι επιθυμεί να ευχαριστιέται να βλέπει το ποδόσφαιρο που θέλει από την ομάδα, αυτά όλα συνηγόρησαν στο να επιθυμήσω πραγματικά να έρθω να δουλέψω εδώ πέρα».

Για τα προβλήματα που είχε τα παλιότερα χρόνια η ομάδα με τις προπονήσεις αφού δεν διέθετε προπονητικό κέντρο:

«Αυτή η διοίκηση έχει δείξει εμφατικά το πόσο συνεπής είναι σε πολλά πράγματα και πόσο πολύ θέλει να βελτιώσει όλο αυτό το οικοδόμημα»

Για τους πολλούς Έλληνες που διαθέτει το ρόστερ της ομάδας:

«Να είμαι ειλικρινής. Δεν έχω κανένα θέμα με τους ξένους. Το αντίθετο. Απλά από την άλλη θεωρώ ότι ο ξένος αν δεν είναι καλύτερος από τον Έλληνα δεν υπάρχει κανείς λόγος να έρθει. Οπότε θα πρέπει να έρχονται ξένοι που θα κάνουν τη διαφορά».

Για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Κοζάνη:

«Εκεί περιμένουμε τη συνέχεια της δουλειάς. Τα παιδιά έχουν μοχθήσει ήδη αρκετά. Θα συνεχιστεί με διπλές προπονήσεις. Έχουμε κάνει πολλά χιλιόμετρα. Η περίοδος της προετοιμασίας είναι πολύ επίπονη για τους ποδοσφαιριστές αλλά υπέρ απαραίτητη. Νομίζω ότι θα χτιστεί κάτι όμορφο στην Κοζάνη».

Τι θα βλέπει ο κόσμος από τον φετινό Πανσερραϊκό. Ποια είναι η φιλοσοφία του:

«Νομίζω ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει επιθετικό ή αμυντικό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι τέσσερις φάσεις και θα πρέπει να είσαι καλός και στις τέσσερις φάσεις. Το ζητούμενο είναι σε κάθε μια από τις τέσσερις φάσεις, που είναι όταν έχω τη μπάλα, όταν δεν έχω την μπάλα, όταν την χάνω κι όταν την κερδίζω τι κάνω έτσι ώστε να βελτιώνονται τα παιδιά. Σαφέστατα όλα καθορίζονται από το αποτέλεσμα. Δεν είμαστε ομάδα Κ17 να πούμε ότι μας ενδιαφέρει να έχουμε μόνο κυκλοφορία μπάλας, και κάθετες πάσες κι όχι το αποτέλεσμα. Όλα αυτά πρέπει να συνδυαστούν με σκοπό το αποτέλεσμα, να νικάει η ομάδα»

Για το ότι ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε πρώτος από όλους την προετοιμασία του ενώ δεν γνωρίζουμε το πότε θα ξεκινήσει και με ποιους το πρωτάθλημα:

«Εγώ θεωρώ ότι δυστυχώς, χωρίς να ευθύνεται η Σούπερ Λιγκ 2 άλλοι είναι οι λόγοι, αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο. Εμείς ξεκινήσαμε πιο νωρίς γιατί έχουμε αρκετά νέα παιδιά, οπότε θέλουμε να δημιουργήσουμε ομοιογένεια. Επίσης ένας άλλος σημαντικός λόγος ήταν η μεγάλη αγωνιστική αποχή των παιδιών μετά το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να τους επαναφέρεις στο fitness, αυτό που χρειάζεται σωματικά».

Αν είναι ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό η φετινή χρονιά αφού πλέον ο πρώτος ανεβαίνει στη Σούπερ Λιγκ:

«Η πραγματικότητα είναι ότι η Σούπερ Λιγκ 2 είναι ένας πολύ δύσκολος μαραθώνιος. Δεν υπάρχει καμία έδρα που να πεις θα πάω να κερδίσω εύκολα. Από εκεί και πέρα όποια ομάδα έχει ηρεμία και λιγότερους κλυδωνισμούς σε οτιδήποτε αρνητικό συμβεί, νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες, ιστορικές με κόσμο και με προοπτική που θα πρωταγωνιστήσουν και θεωρώ ότι φυσικά είμαστε εμείς, είναι η Λάρισα, η Νίκη Βόλου και ο Ηρακλής».

Για το ότι οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκου θέλουν να ακούνε από τα στόμα του προπονητή τους τη λέξη άνοδος:

«Νομίζω ότι αυτό είναι ουτοπία να το πεις τέλη Ιουλίου. Θεωρώ ότι οι φίλοι του Πανσερραϊκού αυτό που επιθυμούν είναι να βλέπουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο παίκτες που θα ξέρουν τι κάνουν και πραγματικά θα αγωνίζονται για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Είναι ένας μαραθώνιος. Ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών με τακτικά ζητούμενα πολύ συγκεκριμένα. Νομίζω ότι οι πολύ καλές ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1. Ίσως είναι πιο εύκολο να πάρουν ένα παιχνίδι από ό,τι στη Σούπερ Λιγκ 2».

Για το ότι ο ίδιος γνωρίζει από μικρός τον πρωταθλητισμό. Αν το ρόστερ διαθέτει παίκτες που μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτό και το βάρος της φανέλας του Πανσερραϊκού:

«Αυτό θα φανεί, για όσα παιδιά δεν ξέρουν, μεσούσης της περιόδου. Γι' αυτό λέω ότι έχει πολλές παραμέτρους το να επέλθει η άνοδος. Εμείς θεωρούμε και γι' αυτό τους επιλέξαμε ότι μπορούν να ανταποκριθούν και για αυτό έφυγαν όσα παιδιά έφυγαν. Γιατί αυτό που είπα από την πρώτη στιγμή είναι ότι πρέπει να κατανοήσομε όλοι μαζί το μέγεθος της ομάδας. Είναι πολύ μεγάλο το μέγεθος. Άρα να φανούμε αντάξιοι του μεγέθους».

Για τους συνεργάτες του:

«Το σημαντικότερο είναι ότι είμαστε ένα τιμ που μπορούμε να συνεννοηθούμε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Με τον Στέλιο (Βενετίδη) είμαστε μόνιμα συνεργάτες, με το Γιάννη Γκιόκα έχω συνεργαστεί και ταιριάζουμε απόλυτα στη φιλοσοφία, ένα εξαιρετικό παιδί είναι ο γενικός αρχηγός ο Κώστας Φλίσκας, ο προπονητής τερματοφυλάκων ο Άρης (Καραμπέτσιος), γενικά στο προπονητικό κομμάτι είμαστε καλά».

Για τη διοίκηση που απαρτίζεται από νέους σε ηλικία και φιλόδοξους παράγοντες:

«Δεν είναι μόνο το νέοι σε ηλικία γιατί έχω γνωρίσει νέους σε ηλικία που είχαν απαρχαιωμένα μυαλά, όσο το ότι έχουν πολύ ωραίες ιδέες, πολύ μεγάλη επιθυμία και το κάνουν πράξη στο να δημιουργήσουν ξανά έναν πολύ μεγάλο Πανσερραϊκό».

Για τον κόσμο που συναντά στην πόλη:

«Ο κόσμος είναι χαρούμενος, είναι πολύ κοντά μου, μου λένε κόουτς να πάμε καλά, το έχουμε ανάγκη, θα είμαστε δίπλα σας».

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του κόσμου:

«Σαφέστατα, είναι πολύ μεγάλη δύναμη ο κόσμος. Ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν είναι αυτές με ιστορία και κόσμο».

Για την οργάνωση του Πανσερραϊκού:

«Νομίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλά κομμάτια που ούτε ομάδες Σούπερ Λιγκ τα έχουν».

Για τη διαμονή του στις Σέρρες:

«Είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν παίρνω το αυτοκίνητο για τίποτα. Για μένα αυτό είναι υπέροχο, Στην Αθήνα τα κάνεις όλα με το αυτοκίνητο. Εδώ τα κάνεις όλα με τα πόδια».

Το μήνυμά του στον κόσμο:

«Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τον κάνουμε να είναι περήφανος για αυτήν την ομάδα».

Πηγή: ertnews.gr

Last modified onΤρίτη, 02 Αύγουστος 2022 10:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep