Κάλατς: «Μας σαμποτάρισαν στην Ξάνθη»

«Βέλη» του Ζέλικο Κάλατς στην Ξάνθη για την απόλυση του ίδιου και του Τόνι Πόποβιτς.

Ξεσπάθωσε κατά της Ξάνθης ο Ζέλικο Κάλατς. Ο Αυστραλοκροάτης πρώην συνεργάτης του Τόνι Πόποβιτς στην τεχνική ηγεσία μίλησε στην εκπομπή «The Football Coaching Life Podcast» και μίλησε για σαμποτάζ στελεχών του ΑΟΞ προς τον ίδιο και τον πρώην προπονητή. «Δεν είχαν συνειδητοποιήσει πόσο τυχεροί ήταν που τον είχαν προπονητή...», υποστήριξε. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η μόνη λέξη είναι ντροπή. Έπαιξα ποδόσφαιρο μερικούς μήνες στην Ελλάδα και βασικά ήξερα τι θα γινόταν, αλλά πήγα για την περιπέτεια και για το πρότζεκτ που μας υποσχέθηκαν. Ήμουν προπονητής στη Σίδνεϋ εκείνη την εποχή και αποφάσισα να πάρω την ευκαιρία. Ήταν απίστευτο. Στη μέση της πανδημίας, αφήσαμε πραγματικά καλές δουλειές στην Αυστραλία για να πάμε και να υποστηρίξουμε το κλαμπ και τον ιδιοκτήτη, ώστε να πετύχουν τον στόχο τους. Και δεν πήραμε την ευκαιρία εξαιτίας... σαμποτάζ. Τόσο απλά.

Μας σαμποτάρισαν και δε νομίζω ότι συνειδητοποίησαν πόσο τυχεροί ήταν που είχαν προπονητή τον Πόποβιτς. Όλοι ξέρουμε τι έχει πετύχει ως προπονητής. Ήθελαν να τον ξεφορτωθούν, γιατί δεν μπορούσαν να χειριστούν το γεγονός ότι έμεναν εκτός αποφάσεων. Εγώ ήμουν εκεί για να υποστηρίξω τον Πόποβιτς και να πετύχει αυτό που ήθελε. Ήμουν προπονητής τερματοφυλάκων. Να υποστηρίξω τον προπονητή, να δουλέψω με τους τερματοφύλακες...».

Το δημοσίευμα αναφέρει ακολούθως ότι οι Ίτσο, Τζούρμαν, Μπριλάντε, Έλιοτ παρέμειναν στο κλαμπ και μετά την αποχώρηση του Πόποβιτς, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην πορεία της Ξάνθης. Σημειώνει, πάντως, ότι δεν είναι βέβαιο που θα βρίσκονται την επόμενη σεζόν. Ο Κάλατς από την πλευρά του σημείωσε ότι δεν πρόκειται να εργαστεί ξανά σε άγνωστο περιβάλλον, με τον Πόποβιτς να ετοιμάζεται για τον πάγκο της Μέλμπουρν Βίκτορι.

«Το μόνο πράγμα που δεν θέλω να ξανακάνω είναι να δουλέψω εκτός και με ένα γκρουπ ανθρώπων που δεν γνωρίζω», είπε ο Κάλατς και συμπλήρωσε: «Θα μπορούσα να εργαστώ μόνο με άτομα που εμπιστεύομαι, που μπορώ να υποστηρίξω και που θα ξέρω ότι δεν θα μου ρίξω πισώπλατες μαχαιριές. Δεν μπορώ να κάνω πια αυτά τα σκ@τ@ στην ηλικία μου. Θέλω ειλικρίνεια και ανθρώπους που θα εμπιστεύομαι για να δουλέψω σκληρά».

Last modified onΠαρασκευή, 25 Ιούνιος 2021 12:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep