Buzzer beater ανόδου

Η Κηφισιά με γκολ του Βαφέα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε 2-1 την Παναχαϊκή στην Αγυιά και έκανε άλμα για την κατάκτηση της ανόδου.

Άλμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον Β' όμιλο και, φυσικά, της ανόδου στη Super League έκανε τη Δευτέρα (22/05) η Κηφισιά. Η πρωτοπόρος δυσκολεύτηκε πολύ στην Αγυιά απέναντι στην ελλιπέστατη, αλλά ψυχωμένη Παναχαϊκή, όμως με γκολ του Νίκου Βαφέα στο 90'+5', επικράτησε 2-1 και εκτόξευσε τη διαφορά από την Athens Kallithea στους 5 πόντους. Η διαφορά, βέβαια, θεωρητικά είναι στους 6 βαθμούς, αφού η Κηφισιά υπερισχύει σε πιθανή ισοβαθμία με τους Κυανόλευκους.

Η πρωτοπόρος προηγήθηκε στο 9' από στατική φάση. Ο Πρίτσας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ταλάλ έγινε κάτοχος εκτός περιοχής και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Οι Αχαιοί, ωστόσο, εκμεταλλεύτηκαν την πρώτη κακή αντίδραση της άμυνας και έφεραν το ματς στα ίσα στο 32'. Ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε ασθενώς τη μπάλα σε σουτ του Ζυγκερίδη, ο Μπαρμπόσα δεν έδιωξε και ο Μπουρλάκης με προβολή έκανε το 1-1.

Τα νεύρα ήταν έντονα τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο 45λεπτο, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν ένα δεύτερο γκολ. Η φιλοξενούμενη ήταν καλύτερη, άσκησε πίεση και στο 90'+4' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κολοβούρη να σώζει την εστία του σε σουτ του Τετέι. Στην επόμενη επίθεση, όμως και από διαδοχικά σουτ των ποδοσφαιριστών της Κηφισιάς, η μπάλα έφτασε στον Βαφέα και ο κεντρικός αμυντικός των Κυανόλευκων με γυριστό σουτ νίκησε τον Κολοβούρη και διαμόρφωσε το 1-2.

Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Κηφισιάς ήταν έντονοι μπροστά στους οπαδούς της Παναχαϊκής (η κάμερα τους έδειξε να κάνουν χειρονομίες προς την εξέδρα), με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί λόγω της έντασης και της ρίψης αντικειμένων. Είδαν, μάλιστα, τις κόκκινες κάρτες οι Στεργίδης, Ποζατζίδης, οι οποίοι είχαν γίνει αλλαγή προηγουμένως.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΚΗΦΙΣΙΑ 1-2
Σκόρερ: 32' σουτ Μπουρλάκης - 9' σουτ Ταλάλ, 90'+5' Βαφέας
Κόκκινες: 90'+9' Στεργίδης - 90'+9' Ποζατζίδης

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Γιάννης Βογιατζής): Κολοβούρης, Λιοφάγος, Τοπάλ, Λαρέα, Τσακμάκης, Σίλβα (74' Παπαχρονόπουλος), Χαντί, Ζυγκερίδης (76' Κάρλος), Κωνσταντακόπουλος, Στεργίδης (90'+3' Στασινόπουλος), Μπουρλάκης.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Προβυδάκης (73' Καλλέργης), Στ. Ποζατζίδης (88' Παυλάκης), Βαφέας, Μπαρμπόσα, Νοικοκυράκης, Γκίνη, Πρίτσας (63' Αντερέγκεν), Ταλάλ, Τετέι, Κουιρουκίδης.

Διαιτητής: Κατσικογιάννηςω (Ηπείρου)
Βοηθοί: Κόλλιας, Λιόντος (Ηπείρου)

Last modified onΔευτέρα, 22 Μάιος 2023 17:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep