Logo
Print this page

Κομπότης: «Πτώση όπως στο... σινεμά»

Ο Γιάννης Κομπότης κατέθεσε ως μάρτυρας στην απολογία του Λεβαδειακού για την είσοδο οπαδού στο μπαράζ με τη Βέροια. Καταδίκασε το συμβάν, αλλά χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση του Σταύρου Πεταυράκη.

Τελευταία απολογία για τον Λεβαδειακό στη Super League 2 την Παρασκευή (20/05). Οι Βοιωτοί είχαν κληθεί από τον αθλητικό δικαστή για την είσοδο του οπαδού στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μπαράζ με τη Βέροια. Ο συγκεκριμένος απώθησε τον Σταύρο Πεταυράκη, το ματς διεκόπη για 10 λεπτά και ο μπακ της Βασίλισσας του Βορρά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Το FL News βρέθηκε στον αθλητικό δικαστή και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Ως μάρτυρας της ΠΑΕ Λεβαδειακός κατέθεσε ο Γιάννης Κομπότης. Καταδίκασε το γεγονός, υπενθύμισε ότι οι Πράσινοι απέκλεισαν διά βίου τον οπαδό από το γήπεδο, όμως χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση του Πεταυράκη. Είπε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι: «Και να σε πυροβολήσουν δεν πέφτεις έτσι», ενώ υποστήριξε ότι στην κίνησή του να σηκωθεί, στελέχη της Βέροιας του είπαν να πέσει ξανά κάτω!

Αναλυτικά ο Κομπότης είπε:

«Δεν χρειάζεται να καταδικάσουμε το συμβάν, πρόκειται για συμπεριφορές καταδικαστέες που μόνο προβλήματα δημιουργούν. Έχουμε υποστεί μια ταλαιπωρία τριών χρόνων. Πριν από δύο χρόνια διέκοψαν το πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο με επακόλουθο να βγει πρωταθλητής ο Απόλλων. Πέρυσι έγιναν τα γνωστά και φέτος καθυστερήσαμε να ξεκινήσουμε. Έτσι, οι πρωταθλητές έπρεπε να δώσουμε και μπαράζ. Χωρίς να δικαιολογώ την πράξη, υπήρχε μια ένταση και γενικά ένα αίσθημα αδικίας.

Στα 22 χρόνια που είμαι είτε μέτοχος, είτε πρόεδρος - μεγαλομέτοχος, είτε τώρα μεγάλος χορηγός τα έσοδα είναι πενιχρά. Από το τηλεοπτικό πήραμε 50 χιλιάδες και το ΙΚΑ κοστίζει 150 χιλιάδες. Οι ομάδες δεν μπορούν να ζήσουν. Εμείς ποτέ δεν έχουμε δημιουργήσει προβλήματα. Μετά από 20 χρόνια πρώτη φορά γέμισε το γήπεδό μας με 5.000 ντόπιους. Όταν μπήκε το γκολ στο 94' - μακάρι να μην είχε συμβεί γιατί ανεβαίναμε και με ισοπαλία - εκτός των φιλάθλων που μπήκαν να πανηγυρίσουν, διαπιστώσαμε ότι εισήλθε και ένας ακόμα για να πανηγυρίσει.

Φαίνεται στο video που σας προσκομίζουμε ότι έρχεται σε επαφή με τον διαιτητή, μιλάει μαζί του και ο διαιτητής τον αγκαλιάζει για να τον βγάλει. Βγαίνοντας κάτι ειπώθηκε από πλευράς ποδοσφαιριστή ή ποδοσφαιριστών της Βέροιας. Γύρισε έσπρωξε τον ποδοσφαιριστή μεταξύ κοιλιάς και στήθους. Η αντίδρασή του ήταν υπερβολική. Όπως στο σινεμά... και να σε πυροβολήσουν δεν πέφτεις έτσι».

Η πρόεδρος της έδρας επεσήμανε ότι δεν εξετάζεται η δύναμη, αλλά το γεγονός και ο Κομπότης συνέχισε:

«Είναι άλλο να σου ρίχνει μπουνιά, άλλο κλωτσιά, άλλο να σε στραγγαλίζει και άλλο να σε σπρώχνει, χωρίς να το δικαιολογώ. Ο διαιτητής ήταν στο ένα μέτρο και έχει άποψη για το συμβάν. Με την παρέμβαση του παρατηρητή μπήκαμε με τον κύριο Μπίκα της Βέροιας στον αγωνιστικό χώρο. Ρώτησα τον ποδοσφαιριστή πώς αισθάνεται και μου είπε: «Δεν το κάνω επίτηδες». Στην κίνησή του να σηκωθεί, του είπαν να πέσει ξανά κάτω.

Μπήκε φορείο, τον πήγαμε στο νοσοκομείο και εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και έφυγε. Μάλιστα, οι δικοί μας παίκτες πήγαν «καροτσάκι» τον οπαδό, τον έβγαλαν εκτός αγωνιστικού χώρου και τον πήγαν στους σεκιούριτι. Αμέσως αποφασίσαμε να τον αποκλείσουμε διά βίου από το γήπεδο. Το καταδικάζουμε. Είχαμε πάρει όλα τα μέτρα. Ό,τι σας λέω αποδεικνύεται με έγγραφα και με το video που σας έχουμε προσκομίσει».

Ο νομικός της ΠΑΕ, Δημήτρης Βαγιάκος είπε από την πλευρά του:

«Τα τελευταία τρία χρόνια ο Λεβαδειακός δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ. Ακόμα και την προηγούμενη πενταετία στη Super League είχαμε δύο ποινές. Ήταν ένα απρόβλεπτο συμβάν, αφού η είσοδος του οπαδού έγινε από την αντίθετη πλευρά. Υπήρξαν κι άλλοι που μπήκαν, αλλά δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό».

Last modified onΣάββατο, 21 Μάιος 2022 00:12
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr