Οι αριθμοί της Football League

Στατιστικά στοιχεία μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Football League.

Το πρωτάθλημα της Football League ολοκληρώθηκε με τον ΟΦΗ να κατακτά το πρωτάθλημα και τον Άρη να παίρνει το δεύτερο εισιτήριο για τη Super League. Με αφορμή το φινάλε της σεζόν το FL News σας παρουσιάζει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν…

3
πρωταθλήματα στη Β' Εθνική έχει κατακτήσει ο ΟΦΗ. Τη σεζόν 1965-66 τερμάτισε πρώτος, όμως δεν προβιβάστηκε μέσω των μπαράζ, χάνοντας την άνοδο από τους Βύζαντα Μεγάρων, Βέροια. Ανέβηκε απευθείας ως 1ος στον 1ο όμιλο τη σεζόν 1975-76.

staof

3
οι ομάδες που δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν εκτός έδρας. Ο λόγος για την Αναγέννηση Καρδίτσας, την Καλλιθέα και τον Παναιγιάλειο.

ASEK

4
διαφορετικούς τερματοφύλακες χρησιμοποίησαν Απόλλων Λάρισας, Καλλιθέα, Παναχαϊκή και Σπάρτη. Τέσσερις και ο Παναιγιάλειος αν συμπεριλάβει κανείς τους Ανδρέα Σταματής, Βασίλη Γαβριηλίδη που έπαιξαν στον άσο... εξ ανάγκης! Μόνο έναν, τον Γιώργο Στρέζο ο ΟΦΗ.

stammmm

5
τα γκολ που σημείωσε ο επιθετικός της Δόξας Δράμας, Νίκος Κουσκουνάς στο 7-0 σε βάρος της Σπάρτης. Αμέσως καλύτερη επίδοση αυτή του Σύρου Μοχάμεντ Αφάς με τα 6 τέρματα στο Προοδευτική - Αναγέννηση Καρδίτσας 11-3 στις 26/5/96.

dokou

6
οι κόκκινες κάρτες που δέχτηκαν οι ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού. Χωρίς αποβολή ολοκλήρωσαν τη σεζόν Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης Άρτας και Παναιγιάλειος.

egin

7
οι ενστάσεις που κατατέθηκαν στο πρωτάθλημα εκ των οποίων οι 5 της Καλλιθέας για ασφαλιστικούς λόγους.

ENST3

11
οι ασίστ του Γάλλου επιθετικού, Ζαν Μπατίστ Λέο του ΑΟΧ Κισσαμικού. Ξεπέρασε τους Σταματάκο (Εργοτέλη), Μάνο, Κουτσιανικούλη (ΟΦΗ).

zanki

16
τα τέρματα του Δημήτρη Διαμαντόπουλου στον Άρη. Ο φορ των Κίτρινων ισοφάρισε το προ 36 ετών ρεκόρ του Ντίνου Κούη. Κανείς άλλος δεν έχει σημειώσει περισσότερα σε επαγγελματική κατηγορία.

DIAG

16
χρόνων, 6 μηνών και 24 ημερών έκανε το ντεμπούτο του ο Νίκος Μασούρας με την Παναχαϊκή απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας. Ο νεαρότερος που έπαιξε φέτος.

MASPI

16
διαφορετικοί σκόρερ του ΟΦΗ στη σεζόν. Στον αντίποδα για την Καλλιθέα βρήκαν δίχτυα μόλις 6 ποδοσφαιριστές.

KALSKO

19
από τις 22 συμμετοχές του Γιάννη Ιατρούδη στον Εργοτέλη ήρθαν από τον πάγκο. Άλλη μία πρωτιά για τους «κιτρινόμαυρους».

AIRT

22
φορές αντικαταστάθηκε ο Γιάννης Μπουτσάκης στις 28 συμμετοχές του ως βασικός στον Εργοτέλη. Η πλέον... συνηθισμένη αλλαγή στην κατηγορία.

BOUT

38
οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε τη φετινή σεζόν ο Απόλλων Λάρισας, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα. Έναν λιγότερο χρησιμοποίησε ο Παναιγιάλειος.

LAR38

43
ετών, 11 μηνών και 28 ημερών ήταν η ηλικία του τερματοφύλακα της Παναχαϊκής, Κώστα Χαλκιά όταν υπερασπίστηκε την εστία της απέναντι στον Αιγινιακό.

xalka

47
τα γκολ των Μάνου (27), Κουτσιανικούλη (10), Ντίνα (10) στον ΟΦΗ. Διψήφιο αριθμό τερμάτων και, μάλιστα, με το ίδιο άθροισμα είχαν σημειώσει και οι Ανιέτε (19), Τζιώρας (18), Ισαάκ Χοβέ (10) στη Νίκη Βόλου τη σεζόν 2013-14

mandik

62
τα διαδοχικά ματς που είναι αήττητος ο Άρης εντός έδρας σε επίπεδο Β’,Γ Εθνικής. Απολογισμός 55-7-0 μετά την ήττα (1-0) από τη Δόξα Δράμας στις 2/11/14.

araia

74%
των τερμάτων του ΟΦΗ οφείλεται στους Δημήτρη Μάνο, Βασίλη Κουτσιανικούλη. Ο πρώτος με 27 γκολ, ο δεύτερος με 10 και αμφότεροι από 10 ασίστ πήραν από το χέρι τους Μελανόλευκους και τους οδήγησαν στη μεγάλη κατηγορία.

77
ξένοι και κοινοτικοί από 33 χώρες πήραν χρόνο συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα. Πλειοψηφία οι 11 Σέρβοι. Μόλις 14 λεπτά η παρουσία του Ταϊλανδού, Τσαναγουίτ στον Απόλλωνα Λάρισας και 1 λεπτό αυτή του Αυστραλού Γουάλεϊ με τον Πανσερραϊκό.

SEXE

86
τα γκολ του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα. Στον αγωνιστικό χώρο, βέβαια, επετεύχθησαν 77 εξ αυτών. Η επίδοση αυτή συνιστά ισοφάριση του ρεκόρ των Κρητικών από τη σεζόν 1966-67. Η ομάδα του Ηρακλείου κατέρριψε το ρεκόρ καλύτερης άμυνας στη Β’ Εθνική μετά τα 20 γκολ τις σεζόν 2010-11 και 2016-17.

Last modified onΤετάρτη, 30 Μάιος 2018 03:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep