Logo
Print this page

«Καταστροφική στάση ο Σάμι»

Ο Μάγκεντ Σάμι απέρριψε πρόταση του Γιώργου Βρέντζου για αγορά της ΠΑΕ Εργοτέλης και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη μίλησε για καταστροφική στάση του Αιγύπτιου.

Οι συνεργάτες του Μάγκεντ Σάμι στον Εργοτέλη είχαν προαναγγείλει θετικές εξελίξεις εδώ και αρκετές ημέρες, όμως δεν επιβεβαιώθηκαν. Η μόνη εξέλιξη ήταν η απόρριψη από πλευράς Αιγύπτιου της πρότασης που του έκανε ο Γιώργος Βρέντζος, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του Ερασιτέχνη, Γιώργου Στειακάκη.

Ο Στειακάκης ανέφερε:

«Ενόψει της κατάστασης θα συγκληθεί άμεσα το ΔΣ του ερασιτέχνη ΕΡΓΟΤΕΛΗ για να εκτιμήσει την κατάσταση. Ο θεσμικός του ρόλος τού επιβάλλει να πάρει πρωτοβουλίες διαμεσολάβησης, συνεννόησης ή και πίεσης ώστε να βρεθεί λύση, όμως μην ξεχνάμε ότι η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ είναι ανώνυμη εταιρία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και εγώ προσωπικά επιθυμώ την μεταβίβαση των μετοχών στον Γιώργο Βρέντζο ώστε να υπάρξει συνέχεια και προοπτική στην ΠΑΕ. Η διαφαινόμενη καταστροφική στάση του Μάγκετ Σάμι, όσο κι αν ήταν πιθανή λόγω χαρακτήρα και συνθηκών, δεν μπορούσε να αποτραπεί με προληπτικό «πόλεμο».

Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη της κυβέρνησης για τα δεινά της SL2 είναι ακέραιη και δεν πλήττει μόνο τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ. Τεράστιες ευθύνες. Εν παση περιπτώσει θα κάνουμε αυτό που μπορούμε, χωρίς καταληκτική προθεσμία, γιατί η αφοσίωση δεν έχει τέλος».

Νωρίτερα ο Γιώργος Βρέντζος έκανε λόγο για χρέη ύψους 1,3 εκατ. ευρώ και ανακοίνωσε:

«Εργοτελίτες & Εργοτελίτισσες,

Στις αρχές Μαΐου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρουσίας μου, δεσμεύτηκα προς όλους εσάς, αλλά και τον ίδιο μου τον εαυτό, πως θα κάνω ό,τι μπορώ προκειμένου να επιστρέψω και να δώσω λύση, γι’ ακόμα μια φορά, στο διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο της ΠΑΕ το οποίο απειλεί ολόκληρο το οικοδόμημα του Συλλόγου.

Συνεπής, γι’ ακόμα μια φορά, απέναντι στον κόσμο του Εργοτέλη και στο καθήκον μου ως Εργοτελίτης παράγοντας, στις 2 Ιουνίου επικοινώνησα με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Μάγκεντ Σάμι και του μετέφερα την πρόθεση μου να αγοράσω τις μετοχές του, χωρίς φυσικά να καταβάλω κάποιο ποσό, με την προϋπόθεση τα χρέη που αφορούν την φετινή αγωνιστική περίοδο (έως 30/06/2022) να μην υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ. Η πρόταση αυτή, η οποία ίσχυε έως σήμερα, απορρίφθηκε από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ.

Δε θα μπω σε λεπτομέρειες στην παρούσα φάση προκειμένου να μη δημιουργήσω πρόβλημα στις όποιες άλλες διαπραγματεύσεις – αν υφίστανται – για τη πώληση της ΠΑΕ. Άλλωστε αν αρχίσω να μιλάω, για όλους και για όλα, δε ξέρω που θα σταματήσω (δεν είναι τώρα η ώρα αλλά θα έρθει). Το μόνο που θα πω, για να έχετε μια εικόνα της κατάστασης, είναι ότι τα χρέη αυτή τη στιγμή είναι περίπου 1.300.000 (βάσει της ενημέρωσης που έχω από τους ανθρώπους της ΠΑΕ) και μπορούν να μειωθούν μετά την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής και την πληρωμή του ποσοστού από το στοίχημα (συν όποιο “κούρεμα” μπορεί να επιτευχθεί).

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη κι αγάπη που μου δείξατε όλο το προηγούμενο διάστημα (γι’ ακόμα μια φορά). Λυπάμαι πάρα πολύ που δεν μπόρεσα να επιστρέψω όπως θέλατε κι εσείς κι εγώ (κι όπως απεύχονταν οι αντίπαλοι μας) αλλά έκανα ό,τι μπορούσα, ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες και μη διστάζοντας να κάνω μια ακόμα οικονομική και προσωπική υπέρβαση. Ήμουν έτοιμος, απ’ όλες τις απόψεις, για πολύ μεγάλα πράγματα…

Μέσα απ’ την κιτρινόμαυρη καρδιά μου, εύχομαι μ’ όλη μου τη δύναμη να βρεθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, μια λύση για τον Εργοτέλη μας, προκειμένου να μη γυρίσουμε 20 (και βάλε) χρόνια πίσω. Πολύ φοβάμαι όμως ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα».

Last modified onΠαρασκευή, 01 Ιούλιος 2022 20:06
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr