Logo
Print this page

Ενδιαφέρον για τις μετοχές του Εργοτέλη

Ο Γιώργος Τουτζάρης μίλησε για το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη διάδοχη κατάσταση στον Εργοτέλη.

Ο γενικός διευθυντής του Εργοτέλη, Γιώργος Τουτζάρης, μίλησε στο «Athletic Radio 104,2» για την ΠΑΕ, την επόμενη μέρα της και τη διάδοχη κατάσταση.

Για την επιθυμία του ίδιου και του Μάγκετ Σάμι να αποχωρήσουν:
«Δεν ήταν ξαφνικό, το σκεφτόμουν από το τέλος της περασμένης σεζόν. Ένα όμορφο παραμύθι έφτασε σε ένα πολύ όμορφο τέλος, το οποίο θα ήταν η άνοδος του Εργοτέλη στη Super League 1, πάντα με βάση τα όσα είχαμε συμφωνήσει με τον κύριο Σάμι το 2017. Πιστεύω μέσα μου ότι εάν έμενε ο κοσμός και το προπονητικό τιμ θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την άνοδο φέτος. Είμαι σίγουρος ότι με ελάχιστες προσθαφαιρέσεις θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την άνοδο»

Για τους παίκτες και τον προπονητή της περασμένης σεζόν, που επέλεξαν να αποχωρήσουν:
«Δυστυχώς κάποια παιδιά επέλεξαν να συνεχίσουν αλλού, ο προπονητής μας θεώρησε ότι είχε κλείσει ο κύκλος. Εμείς με τον κύριο Σάμι μείναμε, αλλά λόγω της κατάστασης πήρα την απόφαση να αποχωρήσω στα μέσα της χρονιάς. Ο κύριος Σάμι είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει, αλλά όχι σίγουρο, δεν το ξέρω ακόμα. Καταλαβαίνω την ανάγκη των παικτών για πρόοδο, αλλά με την ομάδα να ανεβαίνει, η διοίκηση επέλεξε να τους αφήσει να διεκδικήσουν τα συμβόλαια που ήθελαν».

Για την επιλογή της ομάδας μετά την αποχώρηση αρκετών βασικών παικτών:
«Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με τα παιδιά που έμειναν».

Για τον Σάμι και τις επιλογές του:
«Είναι ένας απρόβλεπτος άνθρωπος. Όπως μου είπε ξαφνικά ότι παίρνει τον Εργοτέλη και με θέλει στο Ηράκλειο, έτσι μπορεί και να αποφασίσει εάν θα φύγει ή όχι. Σίγουρα είμαι ο άνθρωπός του στην ομάδα, μιας και ο ίδιος δεν είναι στην καθημερινότητα της ομάδας και παίρνει τις κρίσιμες αποφάσεις, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο».

Για την επόμενη μέρα του Εργοτέλη:
«Ο κύριος Σάμι μπορεί να αποχωρήσει, μπορεί όμως και να βρεθεί συμπαίκτης για την επόμενη μέρα. Δεν γνωρίζω, γιατί δεν έχω αυτή την εξουσιοδότηση. Εγώ δεν πληρώνω, πληρώνομαι από την ομάδα. Δεν ξέρω τι θα κάνει στο μέλλον, δεν γνωρίζω τι θα γίνει στην επόμενη μέρα».

Για τη Λιρς, την ομάδα που ήταν μεγαλομέτοχος ο Μάγκετ Σάμι και πτώχευσε:
«Ο κύριος Σάμι υπέγραψε και έδωσε την ομάδα εκεί που του υπέδειξαν οι άνθρωποι της ομάδας και εκείνος ο άνθρωπος εξαφανίστηκε, δεν έδωσε τα 2 εκατ. που είχε την υποχρέωση και η ομάδα αναγκάστηκε να πτωχεύσει και πλέον αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία του Βελγίου».

Τι ήταν αυτό που «έσπασε» και έφτασε στην απόφασή του ο Σάμι:
«Παρότι πέρυσι υπήρξαν ενδείξεις ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην SL2 με τα έσοδα από το στοίχημα στον επαγγελματικό αθλητισμό, έγινε αυτή η αναδιάρθρωση φέτος που δημιούργησε μία χαρά σε όσους ήρθαν από… κάτω. Όταν το Υπουργείο Αθλητισμού είπε ότι θα κάνει τις ομάδες αυτάρκεις οικονομικά, και όλο αυτό δεν ήταν τίποτα, ο κύριος Σάμι αποφάσισε να μην χρηματοδοτήσει την ομάδα με παραπάνω χρήματα από τον προϋπολογισμό. Αισθάνθηκε ότι τον κορόιδευαν. Αναγκαστήκαμε να βάλουμε 150.000 ευρώ ως εγγύηση για να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα. Όχι μόνο δεν πήραμε τα χρήματα που περιμέναμε με βάσει όσα είχαν γίνει γνωστά, αλλά αφήσαμε και 150.00. Αυτή τη στιγμή και με τα έσοδα να είναι μειωμένα, υπάρχει ένα έλλειμα 350.000 με 400.000 ευρώ»

Για το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ΠΑΕ Εργοτέλης:
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα έλλειμα 400.000 ευρώ στα έσοδα, και οι προσφυγές από τους ποδοσφαιριστές που έχουν γίνει. Ο κύριος Σάμι είπε ότι δεν καλύπτει τα χρήματα που θα έπρεπε να λάβει η ομάδα και δεν έλαβε».

Αναφορικά με την επιλογή του Μάγκετ Σάμι, να σταματήσει να χρηματοδοτεί:
«Πιθανόν θα έπρεπε ο κύριος Σάμι να χρηματοδοτήσει έως το τέλος της χρονιάς, ίσως να ακούγεται πιο τίμιο προς τους εργαζόμενους, αλλά η πίκρα του λειτουργεί συσσωρευτικά. Όλο αυτό που υπάρχει στην Ελληνική Β’ Εθνική, τα 2,5 εκατομμύρια που έχει βάλει και οι υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν ίσως δημιούργησαν αυτή την κατάσταση».

Για την περσινή σεζόν:
«Πήγαμε από το ναδίρ στο ζενίθ, φτάσαμε 15 λεπτά από το να γίνει το θαύμα για τον Εργοτέλη και να ανεβούμε στην Super League 1. Όταν όμως έρχεται η ώρα του λογαριασμού, όταν κλήθηκε να πληρώσει 300.000 ευρώ για τα έξοδα της νέας χρονιάς ο κύριος Σάμι, δεν το έκανε. Δεν μπορώ να μπω στο κεφάλι του, δεν μπορώ να πω γιατί το έκανε».

Για το πότε πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τον Εργοτέλη, για το δέσιμο που δημιουργήθηκε και για την ανακοίνωσή του στους παίκτες:
«Είναι λογικό να υπάρχει δέσιμο με την ομάδα, μπορεί να είναι μία ομάδα που έχει πολύ μεγάλη ιστορία, αλλά μόλις είχε αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Όταν παίρνεις μία ομάδα και την μεγαλώνεις, καταλαβαίνετε ότι το δέσιμο είναι πολύ μεγάλο. Όταν παίρνεις την απόφαση να αποχωρήσεις, είναι πολύ δύσκολο. Όταν ο κύριος Σάμι αποφάσισε να σταματήσει να χρηματοδοτεί, του ανακοίνωσα την απόφασή μου να παραιτηθώ. Ήταν 7 Φεβρουαρίου όταν πήγα στα αποδυτήρια και ανακοίνωσα στους παίκτες ότι αποχωρώ και μίλησα στους παίκτες, ότι θα έπρεπε να περιμένουν 3-4 δύσκολους μήνες.

Τα παιδιά αποφάσισαν, μαζί με τους ξένους να παραμείνουν, παρότι υπήρξαν εντάσεις. Καταφέραμε να τελειώσουμε την χρονιά με αξιοπρέπεια χωρίς να μπούμε σε περιπέτειες. Είπα στα παιδιά ότι θα λάβουν τα χρήματα στο τέλος της χρονιάς, υπήρξαν δυσκολίες και τόνισα ότι όποιος ήθελε να αποχωρήσει, θα το καταλάβω. Εγώ δεν αποχώρησα άμεσα, γιατί η ομάδα είναι έτσι δομημένη, που εάν έφευγα θα ήταν σαν να δίνω μία κλοτσιά σε όλο το οικοδόμημα. Γι’ αυτό θα αποχωρήσω στο τέλος της σεζόν».

Για την σχέση της ΠΑΕ με τις ακαδημίες στο Μαρτινέγκο:
«Σε αυτό το σημείο να πω ότι αυτά τα 5 χρόνια έχουν γίνει επαγγελματίες από τα σπλάχνα πάνω από 12 με 14 παιδιά και πιστεύω ότι έχουμε βοηθήσει πάρα πολύ τον Ερασιτέχνη Εργοτέλη, με την προοπτική να απορροφά τα παιδιά η μεγάλη ομάδα. Φέτος μόνο έχουμε επενδύσει 10.000 με 15.000 ευρώ για τις ακαδημίες, την Κ19, φιλοξενούμε παιδιά από εκτός Κρήτης, που μέσω scouting και του δικτύου του Εργοτέλη, μπορούμε να πιστεύουμε πως θα είναι η επόμενη μέρα του συλλόγου».

Για τα χρέη του Εργοτέλη:
«Με τα χρήματα που έρχονται και με το μπάτζετ που υπάρχει δεν μπορώ να κάνω μαγικά. Το εάν τα χρέη που θα υπάρχουν έως το τέλος της χρονιάς δεν το ξέρουμε, δεν γνωρίζω. Συνολικά τα χρέη βρίσκονται περίπου στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Αυτά τα πράγματα δεν είναι προς ανάλυση, αλλά όποιος ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ μπορούν να αναλυθούν λεπτομερώς. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε το τέλος της χρονιάς για να γνωρίζουμε ακριβές νούμερο. Πιστεύω ότι εάν συντρέξουν κάποιες συνεργασίες, σε βάθος 2 χρόνων τα πράγματα μπορούν να είναι πολύ καλύτερα».

Σχετικά με το τι χρειάζεται για να αναλάβει κάποιος τον Εργοτέλη:
«Για να προχωρήσει το οποιοδήποτε ενδιαφέρον για την ομάδα, πρέπει να γνωρίζει κανείς ποια θα είναι τα έσοδα, με λεπτομέρειες. Το θέμα με τα χρήματα του στοιχήματος είναι ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα τα πάρουμε».

Για το πόσα χρήματα χρειάζεται ο Εργοτέλης για να είναι ανταγωνιστικός τη νέα χρονιά:
«Εμείς τρέχαμε με ένα μπάτζετ στις 900.000 με 950.000 ευρώ όλα αυτά τα χρόνια. Δεν νομίζω πως κινδυνεύει να μην είναι στην κατηγορία, και ακόμα και παιδιά από την Κ19 υπάρχουν που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας».

Για το ενδιαφέρον που υπάρχει για τον Εργοτέλη:
«Υπάρχουν αρκετές ενοχλήσεις για τον Εργοτέλη, έχουμε δώσει και στείλει αρκετά στοιχεία. Πολλοί όμως μετά από λίγο καιρό εξαφανίζονται και όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται, ίσως να μην έχουν τα χρήματα να την στηρίξουν».

Για το εάν υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για τον Εργοτέλη:
«Υπάρχει κάτι χειροπιαστό, κάτι που τρέχει. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα φανεί εάν είναι σοβαρό το ενδιαφέρον. Ο κλειδί το έχει κύριος Σάμι για όλες τις εξελίξεις».

Για τις συζητήσεις του ίδιου με τον Μάγκετ Σάμι:
«Έχω σταματήσει να μιλάω μαζί του για το μέλλον του Εργοτέλη. Στην τελευταία συζήτηση που είχαμε πριν από περίπου δύο μήνες, μου είχε πει μόνο ότι συζητάει την ανάληψη των χρεών. Όλα όμως αλλάζουν, δεν γνωρίζω να ζητάει κάτι άλλο, όταν έρθει επίσημη πρόταση προς τον ίδιο, τότε θα δείξει τι θα γίνει».

Τι εκνεύρισε τον Σάμι και για τις δικές του ευθύνες:
«Το γεγονός ότι τον Ιανουάριο δεν θα λαμβάναμε τα χρήματα από το κράτος ήταν κάτι που εκνεύρισε τον Σάμι. Δέχομαι κριτική σαν να είμαι ο εγώ ο ιδιοκτήτης, εγώ βρίσκομαι κάθε μέρα ενώπιων των παικτών και του κόσμου. Εάν κάποιος θεωρεί ότι έχω μερίδιο ευθύνης, να μου δείξει τον τρόπο. Ίσως να έχω κάνει λάθη με ποδοσφαιριστές, με ταξίδια και με άλλα έξοδα. Όταν όμως σου δίνουν μπάτζετ 900.000 και έχεις 600.000, τότε τι να κάνεις;»

Αναφορικά με το εάν αισθάνεται προδομένος από την στάση του Μάγκετ Σάμι:
«Προσωπικά έχω μία πικρία. Έχω όμως σημαντική βοήθεια από άτομα που έχω εδώ και είμαι υπερήφανος για όσα έχω κάνει και έχω καταφέρει. Η επιτυχία του Εργοτέλη ευθύνεται στους ανθρώπους που έχει γύρω του. Εμένα με βοήθησαν άτομα πρακτικά, ψυχολογικά και με πολλούς τρόπους».

Η ιστορία που αποκάλυψε για την ΠΑΕ:
«Ο κύριος Σάμι είχε φέρει άτομα από την Αίγυπτο για την σύσταση της ΠΑΕ και δεν γινόταν να πάρουμε ΑΦΜ μέσα στο χρονικό διάστημα που έπρεπε, δίχως να έμπαινε στο συμβούλιο κάποιος ακόμα. Για να λάβει ΑΦΜ άτομο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρειαζόταν δύο με τρεις μήνες και αυτός ο χρόνος δεν υπήρχε. Δεν υπήρχε κανείς που να θέλει να βάλει το όνομά του σε αυτή τη διαδικασία.

Τότε όμως έπρεπε να μπω εγώ στη συμβούλιο, για να μπαίνω στις αποφάσεις, να υπογράφω. Εάν δεν το έκανα αυτό για το σύλλογο τότε, δεν θα υπήρχε ΠΑΕ, παρότι είχα έρθει να δουλέψω σαν υπάλληλος. Όταν είχε έρθει εκείνη η στιγμή, δεν μπορούσα να πω όχι. Δεν το μετανιώνω, ήθελα όμως κάποια στιγμή να το πω».

Για το τι είναι ο Εργοτέλης για τον ίδιο, μετά από πέντε χρόνια:
«Είναι συναίσθημα. Αυτά τα πέντε χρόνια θα με συντροφεύουν σε όλη μου τη ζωή. Ο Εργοτέλης είναι ένα οικογενειακό σωματείο, όλοι ξέρουν όλους. Ανεβαίνοντας στο Μαρτινέγκο να δεις φίλους, γνωστούς, που είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν αγαπούν την ομάδα. Δυστυχώς ένας αποφασίζει σε μία ομάδα, πάντα. Όσοι διαφωνούν, απλά το εκφράζουν».

Για την σχέση της ΠΑΕ με την τον Ερασιτέχνη:
«Πάντα είμαστε σε επαφή με τον Ερασιτέχνη. Πάντα μιλάμε και συναναστρεφόμαστε με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη, και έχουμε μία πολύ καλή σχέση και νομίζω ότι από την πλευρά μου βοήθησα την ομάδα να συνεχίσει την φιλοσοφία της. Την ανάδειξη νέων παιδιών από τις ομάδες της».

Το σχόλιό του για το τέλος του από την ομάδα:
«Σίγουρα δεν θα ήθελα να τελειώσουμε έτσι. Θα προτιμούσα να έχουμε τελειώσει πέρυσι. Ίσως το καλοκαίρι να ήταν η καλύτερη στιγμή να αποχωρήσω. Η χρονιά που πέρασε είχε αρκετές αρνητικές στιγμές και δυσκολίες. Σίγουρα εάν γυρνούσα πίσω τον χρόνο, θα έπαιρνα άλλες αποφάσεις και για εμένα, και για την ομάδα Η φετινή χρονιά είναι ένα μάθημα για εμένα. Δώσαμε την ευκαιρία σε πολλά παιδιά να βγουν στην ποδοσφαιρική επιφάνεια και να ζήσουν το όνειρό τους. Να εξελιχθούν. Υπάρχουν παιδιά που ήρθαν από μικρότερες ομάδες και πλέον αγωνίζονται στην Super League 1 και στην Ευρώπη. Ο Εργοτέλης βοηθάει στην εξέλιξη, όχι μόνο ποδοσφαιριστών, αλλά και προπονητών. Είμαι πολύ περήφανος που αποτέλεσα μέλλον. Είμαι σίγουρος ότι με τα άτομα που υπάρχουν στην ομάδα η επόμενη μέρα θα είναι χωρίς προβλήματα. Υπάρχει και ο Σταύρος ο Λαμπράκης, που συνεργαστήκαμε αρμονικά αυτά τα πέντε χρόνια. Με βοήθησε πολύ να καταλάβω την ομάδα. Υπάρχει ο Μανώλης Σουτζής, η Όλγα Σουτζή, που είναι πολύ σημαντικοί για την ομάδα. Και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον Μανώλη Σεβαστάκη. Είναι πλέον και κουμπάρος μου και είναι ο λόγος που θα έρχομαι στην Κρήτη».

Για το επόμενο βήμα στην καριέρα του:
«Θα ανακοινωθεί αύριο».

Για τη σχέση του Εργοτέλη με τον ΟΦΗ και τις άλλες ομάδες του Ηρακλείου:
«Για εμένα ήταν πολύ μεγάλη χαρά η πρόκριση στο Γεντί Κουλέ επί του ΟΦΗ. Θέλουμε την ποδοσφαιρική καζούρα, να υπάρχει κάτι να λέμε την επόμενη μέρα. Με όλες τις ομάδες του Ηρακλείου είχαμε πολύ καλές σχέσεις, με τον ΟΦΗ, τον Ηρόδοτο, τον ΠΟΑ, τον Αλμυρό, εξαιρετικές σχέσεις».

Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr