Αποκλείστηκε με ανατροπή η Ξάνθη

Η Ξάνθη προηγήθηκε αλλά ο Ιωνικός πείσμωσε μετά το ακυρωθέν γκολ στο 68' και έκανε την ανατροπή (2-1), παίρνοντας το εισιτήριο στους «16» του Κυπέλλου.

Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος με ανατροπή προκρίθηκε ο Ιωνικός. Η Ξάνθη στο δεύτερο μόλις επίσημο παιχνίδι της είχε πολύ καλή απόδοση στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα στα Πηγάδια, αλλά οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή στο δεύτερο και πήραν το εισιτήριο με 2-1. Το ματς, πάντως, είχε διαιτητικά λάθη και φωνές εκατέρωθεν.

Στο 5' ο Τσέλιος ανατράπηκε από τον Βαλεριάνο εντός περιοχής, αλλά ο Ιμπραΐμι αστόχησε από την άσπρη βούλα. Το 1-0 ήρθε στο 26' έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Βιθέντε, Ιμπραΐμι, Πλατέλλα και σουτ του τελευταίου εκτός περιοχής. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στο 31' με τον Ιμπραΐμι.

Ο Ιωνικός ανέβασε απόδοση στο δεύτερο 45λεπτο χάρη και στις τρεις αλλαγές του Δημήτρη Σπανού. Στο 68', μάλιστα, ο δεύτερος βοηθός Τσακίρης (Δράμας) κακώς σήκωσε τη σημαία και ακύρωσε γκολ του Τουράμ ως οφσάιντ. Αυτή η υπόδειξη πείσμωσε τους φιλοξενούμενους. Στο 76' ο Τουράμ έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντάλσιο για το 1-1 και τρία λεπτά αργότερα από κάθετη του Γκοτσούλια ο Βραζιλιάνος με πλασέ διαμόρφωσε το 1-2.

Ο ΑΟΞ στο 86' διαμαρτυρήθηκε ότι σε σουτ του Κρητικού η μπάλα πέρασε τη γραμμή παρά την απομάκρυνση του Βαφέα. Ο διαιτητής, όμως έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

ΞΑΝΘΗ (Τζέιμι Μονρόι): Ίτσο, Μιχαήλ, Πολίμος, Παπάζογλου (74' Μπάτζιος), Τζανακάκης (74' Δεληγιαννίδης), Δόρης (64' Κρητικός), Γκόμεζ, Πλατέλλας, Τσέλιος (90'+1' Τ. Δημητριάδης), Μονρός, Ιμπραΐμι (74' Διαμαντόπουλος).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Λουάν, Μύγας, Βαλεριάνος (61' Καμπράλ), Κωνσταντινίδης (46' Βαφέας), Κιάκος, Μπάσα (46' Άοσμαν), Ντάλσιο, Πογοσιάν (46' Γκοτσούλιας), Τουράμ, Μάναλης (85' Σάντσες).

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μκαεδονίας)
Βοηθοί: Τζιουβάρας (Κοζάνης), Τσακίρης (Δράμας)

Last modified onΤετάρτη, 27 Οκτώβριος 2021 17:00

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep