Επιτέλους... τέλος ο Απόλλων Λάρισας

Δόθηκε τέλος στο μαρτύριο των εναπομείναντων ποδοσφαιριστών. Παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα η θεσσαλική ομάδα.

Την απόφαση να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα πήρε ο Απόλλων Λάρισας την Τετάρτη (15/03). Η διοίκηση των Κυανόλευκων είχε αποφασίσει να μην πληρώσει καμία προσφυγή και... πρόλαβε την αποβολή από τη Super League 2 πριν προσθέσει μία ακόμα παρωδία στη φετινή σεζόν. Με επιστολή της στη λίγκα ενημέρωσε ότι αποχωρεί και αφού προηγουμένως ο νέος πρόεδρος της SL2 είχε ζητήσει από την ΠΑΕ να σκεφτεί την παραίτηση.

Η επιστολή παραίτησης:

Αξιότιμα μέλη του συνεταιρισμού, αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

«Κατόπιν των συνεχόμενων δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ομάδα μας, τόσο σε αγωνιστικό όσο και οικονομικό επίπεδο, έχοντας και το αίσθημα ευθύνης έναντι του συνεταιρισμού, η ομάδα μας, μέσω του διοικητικού συμβουλίου αυτής, αποφάσισε να αποχωρίσει οριστικά από τη συνέχεια του πρωταθλήματος αρχής γενομένης από το ήδη ορισμένο παιχνίδι της Κυριακής.

Απολογούμαστε με το παρόν, για την αδιέξοδη κατάσταση που περιήλθαμε χωρίς απαραίτητα η ευθύνη να βαραίνει εξ ολοκλήρου την σημερινή διοίκηση. Κύριε Πρόεδρε, αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία σας, και ανταποκρινόμαστε άμεσα στον προβληματισμό σας, δηλώνοντας μη συνέχιση από το πρωτάθλημα ώστε να μην σας δημιουργήσουμε περαιτέρω προβλήματα σε επικοινωνιακό επίπεδο. Καλή θητεία σε σας. Καλή συνέχεια στις υπόλοιπες ομάδες.

Ευχόμαστε να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες καταστάσεις όλες οι λοιπές ομάδες».

Είχε προηγηθεί η επιστολή Μαρτσούκου την ίδια ημέρα, η οποία ανέφερε:

Κύριοι,

Όπως γνωρίζετε μέχρι σήμερα σας έχουν αφαιρεθεί έξι (6) βαθμοί από το βαθμολογικό πίνακα και εντός του τρέχοντος δεκαημέρου θα σας αφαιρεθούν επιπλέον τρεις (3) βαθμοί. Την Κυριακή 12 Μαρτίου στον αγώνα μεταξύ ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, έμεινε η ομάδα σας στον αγωνιστικό χώρο με έξι (6) παίκτες με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα.

Επειδή το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη η δε Διοργανώτρια αντιμετωπίζει πλείστα προβλήματα παρακαλούμε, όπως φροντίσετε να μην επαναληφθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον. Σε διαφορετική περίπτωση που αντιληφθείτε ότι η ομάδα σας δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε έναν αγώνα, ζητούμε να σκεφτείτε το ενδεχόμενο παραίτησης από το πρωτάθλημα της Super League 2 – Betsson.

Για την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας Super League 2

O Πρόεδρος
Πέτρος Μαρτσούκος».

Τι προβλέπει ο Κ.Α.Π.

Ο Απόλλων Λάρισας υποβιβάζεται πλέον στις τοπικές κατηγορίες, ενώ ο πρόεδρος και ο μεγαλομέτοχος τιμωρούνται με πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ έκαστος. Ο Κ.Α.Π. προβλέπει:

«Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως: α) με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,

β) με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποχώρησής της είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησής της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου».

Έκοψε βαθμούς από τέσσερις...

Στη φετινή του διαδρομή ο Απόλλων Λάρισας συγκέντρωσε 10 βαθμούς (3-1-9) και 6 εξ αυτών αφαιρέθηκαν λόγω οφειλών στον Χουάν Βίγια. Αποχωρεί στην τελευταία θέση του Α' ομίλου. Προηγουμένως νίκησε Μακεδονικό, Βέροια, Απόλλωνα Πόντου και αναδείχτηκε ισόπαλος με τον Αλμωπό Αριδαίας. Το τελευταίο του ματς στις επαγγελματικές κατηγορίες διεκόπη στο 54', όταν έμεινε με 6 ποδοσφαιριστές και ενώ έχανε 6-0 από τον ΠΟΤ Ηρακλή. Όλοι οι προσεχείς αντίπαλοί του θα πάρουν τρίποντο στα χαρτιά, αρχής γενομένης από τον Πανσερραϊκό.

Οι Κυανόλευκοι ήταν μία από τις δύο ομάδες που δεν είχαν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα και, φυσικά, ήταν εκτός χρηματοδότησης από το Στοίχημα, όποτε έρθει αυτή. Είχαν απομείνει με 13 ποδοσφαιριστές λόγω μεταγραφικού BAN. Πρόσφατα το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας είχε καλέσει την ΠΑΕ και ποδοσφαιριστές της να δώσουν εξηγήσεις για «ύποπτα» χειραγώγησης παιχνίδια.

Την αγωνιστική περίοδο 2021-22 τερμάτισε στην 11η θέση του Α' ομίλου σε όμιλο 17 ομάδων, τη σεζόν 2020-21 ήταν 9ος σε πρωτάθλημα 12 ΠΑΕ, το 2019-20 ήταν 6ος σε πρωτάθλημα με 12 ομάδες και το 2018-19 κατετάγη 3ος μεταξύ 16 ΠΑΕ. Δέκατος μεταξύ 18 ομάδων ήταν στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής το 2017-18.

Last modified onΠέμπτη, 16 Μάρτιος 2023 14:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep