Πιερικός: «Αναρμόδιο το δικαστήριο»

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση των προσφυγών Καραγκιολίδη, Αποστολόπουλου. Αναβολή για Επισκοπή, εκδικάστηκαν των Οσμάναγκιτς, Μπουτζίκου.

Ένσταση ελλείψεως δικαιοδοσίας κατέθεσε ο Πιερικός στην εκδίκαση των προσφυγών των Φώτη Καραγκιολίδη, Βασίλη Αποστολόπουλου που έγινε τη Δευτέρα (18/10) στην ΕΠΟ. Οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν απευθυνθεί στην ΠΕΕΟΔ, διεκδικώντας χρήματα που προέβλεπαν τα ιδιωτικά συμφωνητικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Βασίλης Γκαγκάτσης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Τα ιδιωτικά συμφωνητικά δεν έχουν κατατεθεί πουθενά. Αρμοδιότητα του δικαστηρίου είναι η επίλυση διαφορών που απορρέουν από τη σύμβαση υπηρεσιών του ποδοσφαιριστή και όχι από το ιδιωτικό συμφωνητικό. Όταν έγινε η συμφωνία τα δεδομένα ήταν ότι θα παίζαμε 42 αγωνιστικές. Στις 25/10 τροποποιήθηκε η προκήρυξη και το πρωτάθλημα έγινε σε δύο ομίλους των 10 ομάδων με πλέι οφ και πλέι άουτ. Τον Φεβρουάριο τροποποιήθηκε εκ νέου και παίξαμε 18 αγωνιστικές χωρίς πλέι οφ, πλέι άουτ. Αυτό συνιστά απρόοπτη μεταβολή συνθηκών. Εάν κρίνετε ότι η ομάδα μας οφείλει, τότε οφείλει Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο και όχι τα προηγούμενα».

Ο δικηγόρος των ποδοσφαιριστών, Αντώνης Βογιατζάκης απάντησε σχετικά με την ένσταση ελλείψεως δικαιοδοσίας του Πιερικού ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου να επιλύσει τη διαφορά που προκύπτει από ιδιωτικά συμφωνητικά που δεν έχουν κατατεθεί. Σε ό,τι αφορά στην τροποποίηση της προκήρυξης, υποστήριξε ότι στο ιδιωτικό συμφωνητικό αναφέρεται ότι «σε περίπτωση που σταματήσει οριστικά η διεξαγωγή του πρωταθλήματος λόγω πανδημίας, τότε και μόνο τότε ο ποδοσφαιριστής θα δικαιούται το ποσοστό από τις εναπομείνασες δόσεις μέχρι την ημερομηνία της οριστικής διακοπής. Εδώ ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα».

Στις υπόλοιπες υποθέσεις, η εκδίκαση της προσφυγής του Σεμπάστιαν Χρούσιελ κατά της Επισκοπής αναβλήθηκε για τις 22 Νοεμβρίου. Εκδικάστηκαν αυτές των Μπουτζίκου (Ολυμπιακός Βόλου), Οσμάναγκιτς (Τρίγλια). Για τον τελευταίο μάρτυρας κατέθεσε ότι του οφείλονται 5.000 ευρώ.

Last modified onΠαρασκευή, 22 Οκτώβριος 2021 15:01

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep