Πελάεθ: «Είχα συμφωνήσει με Απόλλωνα»

Το επεισοδιακό ταξίδι του Ντιέγκο Πελάεθ στη Νικαράγουα και η παρολίγο παραμονή του στη χώρα μας.

Από τον ΑΟ Τρίκαλα στη Νικαράγουα και τη Μανάγκουα βρέθηκε το καλοκαίρι ο Ντιέγκο Πελάεθ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόσκληση του συμπατριώτη του ποδοσφαιριστή Πάμπλο Γκαγιέγκο και σε συνέντευξή του στην «AS» αποκάλυψε ότι προηγουμένως είχε συμφωνήσει σε όλα με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Ο 31 ετών ποδοσφαιριστής μίλησε ακόμα για την εμπειρία του στη Νικαράγουα, τις συνθήκες προπονήσεων και τόνισε ότι δεν αποκλείει να μείνει στην πατρίδα του για να συνεχίσει την καριέρα του.

«Όλα είχαν συμφωνηθεί με τον Απόλλωνα Λάρισας, αλλά η πανδημία μείωσε τον προϋπολογισμό του», ανέφερε ο Πελάεθ και σημείωσε ότι είχε ήδη ετοιμάσει τις βαλίτσες του όταν ο Πάμπλο Γκαγιέγκο του είπε ότι η Μανάγκουα έψαχνε έναν επιθετικό που θα έκανε τη διαφορά. Ο ίδιος δεν το σκέφτηκε. «Από τη μία μέρα στην άλλη πήγαινα στη Νικαράγουα». Εν μέσω πανδημίας, μάλιστα, έπρεπε να διανύσει 6.000 χιλιόμετρα.

Ο Πελάεθ συμβουλεύτηκε τον συμπατριώτη του τερματοφύλακα Ροντρίγκο Πέρεθ που είχε κάνει το ίδιο δρομολόγιο λίγες ημέρες νωρίτερα και όπως είπε: «Έκανα το ίδιο. Ταξίδεψα στο Σαν Χοσέ στην Κόστα Ρίκα και προσπάθησα να περάσω οδικώς στη Νικαράγουα. Όταν έφτασα μου είπαν ότι είχαν απαγορευτεί οι μετακινήσεις. Στο αεροδρόμιο μου πήραν το διαβατήριο, δεν μου έδωσαν τη βαλίτσα και με άφησαν όλη τη νύχτα να κοιμάμαι με έναν φύλακα χωρίς νερό και φαγητό. Την επόμενη μέρα με άφησαν να φύγω, αλλά ο δρόμος ήταν μια Οδύσσεια. Έφτασα στη Μανάγκουα στη μέση ενός αγώνα και όταν ο Πάμπλο με είδε, μου είπε: «Επιτέλους έφτασες».

Οι πρώτες ημέρες στη Νικαράγουα ήταν δύσκολες. «Η ομάδα δεν ήταν καλά και ήθελαν έναν ξένο να έρθει και να λύσει τα πάντα», θυμάται ο Πελάεθ, ο οποίος λίγο έλειψε να λιποθυμήσει στην πρώτη προπόνηση. «Πολλές προπονήσεις γίνονταν στις 6 το πρωί για να καταπολεμήσουν τη ζέστη. Την πρώτη μέρα τα πόδια μου έκαιγαν. Ρώτησα τον Πάμπλο πώς μπορούσε να τρέξει. Ήταν τρομερό, αλλά στο τέλος το συνηθίζεις».

Όσο για τη γαστρονομία, ο Πελάεθ είπε: «Στην Ευρώπη είναι αδύνατο να δεις έναν επαγγελματία να τρώει τηγανητά φαγητά κάθε μέρα, αλλά εκεί το κάνουν και τρέχουν σαν... θηρία στους 40 βαθμούς Κελσίου χωρίς να τραυματίζονται!

Ο Ισπανός αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στη διοργάνωση CONCACAF και πρόσθεσε: «Πολλοί ποδοσφαιριστές της LaLiga δεν θα άντεχαν δύο ημέρες στη Νικαράγουα. Προσωπικά δεν αποκλείω να μείνω στην Ισπανία. Εάν πω στην οικογένειά μου και τη σύντροφό μου ότι πηγαίνω ξανά στο εξωτερικό, θα με... σκοτώσουν».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL NEWS

Last modified onΔευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2020 19:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep