«Οι άλλοι ας...αυτοκτονήσουν»

Ο Αλέκος Βοσνιάδης προανήγγειλε μεταγραφές στα Χανιά εν όψει της... απαξιωμένης Super League 2.

Την ευχή να μην υπάρξουν αποχωρήσεις ομάδων από τη Super League 2 και να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα έδωσε ο Αλέκος Βοσνιάδης. Ο τεχνικός των Χανίων μίλησε στον ΣΠΟΡ Fm 94,6 και στην εκπομπή του Δημήτρη Τσακίρη «Ο χωροχρόνος του ποδοσφαίρου» και αναφέρθηκε στην απαξίωση της κατηγορίας. Αναλυτικά είπε:

«Είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά. Περάσαμε, πέρα από το θέμα με τον κορονοϊό, ένα δύσκολο καλοκαίρι. Δεν ξέραμε πού θα παίξουμε, ποιοι ανεβαίνουν, τι κατηγορίες θα υπάρχουν... Ζήσαμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Η ομάδα αδικήθηκε, είναι ξεκάθαρο. Ήταν στο φόρτε της και σταμάτησε το πρωτάθλημα 12 αγωνιστικές πριν το τέλος. Έχασε τη δυνατότητα να πάρει τη 2η θέση που είδαμε τι κατάληξη είχε όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με την Ξάνθη».

Αν τα Χανιά είναι μεταξύ των φαβορί:

«Ναι. Υπάρχει μια Ξάνθη που ενισχύεται, ο Λεβαδειακός που δίνει μάχη να επανέλθει γρήγορα, μια μεγάλη ομάδα η Παναχαϊκή που κάνει τεράστια προσπάθεια φέτος για να ενισχυθεί και ν' αλλάξει επίπεδο, ο Ιωνικός που έχει πολύ καλό προπονητή. Μία πεντάδα, εξάδα και, σίγουρα, θα προκύψει κάποια έκπληξη. Θα γίνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Εύχομαι και οι άλλες ομάδες να μην έχουν προβλήματα και να μη ζήσουμε το περσινό με την Καλαμαριά και την Κέρκυρα. Άλλαξαν τα δεδομένα.

Αν δεν υπήρχε η Καλαμαριά και η Κέρκυρα θα είχαμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, με ενδιαφέρον στην κορυφή και τη βάση. Δεν θα είχε λοιδορηθεί τόσο πολύ η Super League 2. Χάθηκε ο στόχος της παραμονής. Κάθε χρόνο κρατάμε ομάδες που δεν αντέχουν και ξέρουμε ότι σε λίγο θα καταρρεύσουν, βλέπω ότι και στην κάτω κατηγορία μίλησε κάποιος για 30.000 ευρώ μετοχικό. Πού πάνε αυτές οι ομάδες... Η Super League 2 μ' αυτή τη μορφή της όρισε τα στάνταρ, το μετοχικό κεφάλαιο είναι ξεκάθαρο. Να υπάρχει η διαδικασία που θα κάνει μία ομάδα υγιή, ανταγωνιστική και να βγαίνουν σε πέρας τα πρωταθλήματα.

Βλέπουμε ότι λείπουν πολύ δυνατές ομάδες. Αυτοί που κρατάνε την τύχη των κατηγοριών στα χέρια τους πρέπει να ανοίξουν το μυαλό τους και να κοιτάξουν αυτούς που μπορούν πραγματικά και να επανέλθουν αυτές που μπορούν. Σε όλες τις χώρες κοιτούν τη δεύτερη κατηγορία».

Για τα χρήματα της Premier League που πηγαίνουν στη δεύτερη κατηγορία:

«Εδώ το κάναμε και τελείωσε γρήγορα. Βλέπουμε τώρα ομάδες που έχουν στυλώσει τα πόδια, ό,τι πάρουν περισσότερο και οι άλλοι ας αυτοκτονήσουν όλοι. Το μόνο που βλέπω τα τελευταία χρόνια είναι να εμφανίζονται μεγαλομέτοχοι από τις πάνω κατηγορίες και να απαξιώνουν αυτό το πρωτάθλημα με δηλώσεις. Έχουν μερίδιο ευθύνης. Δεν γίνεται και έτσι όμως».

Για τον σχεδιασμό:

«Θα κάνουμε μία, δύο κινήσεις. Έχουμε το καλό ότι κρατήσαμε τον βασικό κορμό από πέρυσι. Η διοίκηση έκανε μία πολύ καλή προσπάθεια για να ενισχύσει την ομάδα. Χωρίς πολλά λόγια θα είμαστε μεταξύ των 5,6 που θα διεκδικήσουν».

Σχετικά με την παρουσία τριών κρητικών ομάδων και 11 Ελλήνων προπονητών:

«Αυτή η κατηγορία έπρεπε να είναι γεμάτη από Έλληνες. Δεν έχουμε πρόβλημα με τους ξένους. Όποιος είναι ικανός και έρθει ίσα ίσα μας βοηθάει να αλλάξουμε την εικόνα. Σε μία τόσο απαξιωμένη κατηγορία να μην προσέχουμε το ελληνικό στοιχείο... Η κατηγορία αυτή έπρεπε να είναι προθάλαμος της παραπάνω για τα Ελληνόπουλα και τους προπονητές. Πρέπει να την προσέχουμε σαν τα μάτια μας».

Σε ερώτηση σχετικά με την αβεβαιότητα στα τηλεοπτικά, απάντησε:

«Εντάξει... Ιούνιος είναι ακόμα. Έχουμε ακόμα δύο, τρεις, τέσσερις μήνες».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΚυριακή, 27 Σεπτέμβριος 2020 13:10

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep