Τσιριγώτης: «Ιωνικός για σωτηρία»

Συνέντευξη του Τάκη Τσιριγώτη για τον Ιωνικό και το πλάνο της διοίκησης.

Στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ μίλησε ο εκ των διοικητικών ηγετών του Ιωνικού, Τάκης Τσιριγώτης. Στη συνέντευξή του τόνισε ότι οι Κυανόλευκοι πάνε για... σωτηρία στο προσεχές πρωτάθλημα. Αναλυτικά:

Ας ξεκινήσουμε πρώτα, με την σχέση σας με τον Ιωνικό, το δέσιμο σας με την ομάδα, το παρελθόν και την πόλη της Νίκαιας…

«Ο Ιωνικός δεν είναι κάτι νέο για την Οικογένεια μας. Πάντα ήμασταν συνδεδεμένοι με τον Ιωνικό πολλά χρόνια πίσω. Παρακολουθούσαμε τον Ιωνικό πολλά χρόνια, ως οπαδοί και θέλαμε πάντα να τον βλέπουμε ψηλά. Αν η Μάνη είναι η ψυχή μας, η Νίκαια είναι το δεύτερο σπίτι μας. Είμαστε άνθρωποι μεγαλωμένοι στις συνοικίες του Πειραιά, στις περήφανες γειτονίες της Κοκκινιάς και στα Μανιάτικα».

Είστε μια οικογένεια, μαζί με τον κ. Γιάννη Τσιριγώτη, που έχετε δώσει τα πάντα για τον Ιωνικό. Ποιο το δέσιμο σας, με τον αδερφό σας;

«Ο Γιάννης για εμένα δεν είναι μόνο αδελφός μου. Είναι ο κολλητός μου. Ο «σύμβουλος» μου. Ο «πατέρας» μου. Το ίδιο και εγώ για αυτόν. Κάθε μέρα μαζί στον αγώνα για τις επιχειρήσεις μας, κάθε μέρα στον αγώνα για τον Ιωνικό, κάθε μέρα μαζί για την Οικογένεια. Τον θαυμάζω για την ενεργεία του, για την τρέλα του και το πάθος που έχει δεν τον σταμάτα τίποτα μέχρι να πετύχει αυτό που έχει βάλει στόχο. Είναι εργάτης και φιλόδοξος, έχει πάντα στόχους και είναι νοικοκύρης. Έχει δυο άξια παιδιά που τα έχει μεγαλώσει και τους έχει διδάξει την ηθική και τον σεβασμό, δυο παιδιά που τα θεωρό και δικά μου παιδιά. Δόξα τω θεώ η Οικογένεια Τσιριγώτη είναι όλη πολύ δεμένη και ισχυρή. Δεν θα σπάσει ποτέ αυτός ο δεσμός ανάμεσα μας».

Η ομάδα του Ιωνικού έχει πετύχει δύο σερί ανόδους και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν το κορυφαίο επίπεδο, πιστέψατε από την αρχή σ’ αυτήν την αναγέννηση; Και ποιοι είναι οι στόχοι για φέτος;

«Όταν ήρθε η Οικογένεια Τσιριγώτη στον Ιωνικό είχε να αντιμετωπίσει δεκάδες προκλήσεις σε μια περίοδο που ο Ιωνικός είχε διοικητικό κενό με κίνδυνο μάλιστα τον υποβιβασμό. Για να βρεθείς λοιπόν από τον υποβιβασμό στην άνοδο χρειάζονται πολλά! Χρήμα, οργάνωση, τόλμη, πάθος, τρέλα! Μπορεί σε κάποιους να φάνταζε όνειρο, όμως εμείς ξέραμε ξεκάθαρα τι έπρεπε να κάνουμε για να πετύχουμε. Είμαστε εγωιστές. Δεν παρατάμε τίποτα στην μοίρα του, ο Ιωνικός αξίζει να παλεύει μόνο για το καλύτερο. Αν με ρωτάτε λοιπόν αν πίστεψα στις δυο ανόδους από την πρώτη στιγμή, και φυσικά το πίστεψα.

Φέτος «πάμε να σωθούμε»… Θα καταλάβουν οι οπαδοί τι εννοώ! Η ομάδα διαθέτει έναν άξιο και πολύ έμπειρο προπονητή που ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Έχουμε ένα σπουδαίο τεχνικό επιτελείο. Το μόνο που χρειαζόταν είναι να έχουμε ένα πλούσιο ρόστερ και αυτό η Οικογένεια Τσιριγώτη το έκανε πράξη ξοδεύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Ψωνίσαμε από το πάνω ράφι και ακόμη δεν έχουμε κλείσει τις μεταγραφές. Η ομάδα έχει ενισχυθεί με έμπειρους παίχτες που θέλουν να πρωταγωνιστούν. Δεν θα πούμε πολλά λόγια. Ο Ιωνικός θα παίζει ξεχωριστά σε κάθε ματς μόνο για τη νίκη.

Πόσο δύσκολο είναι να διοικείς μια ομάδα σαν τον Ιωνικό που κουβαλά από πίσω του αυτή την μεγάλη ιστορία και έχει υψηλές απαιτήσεις αφού ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο;

Ο Ιωνικός είναι μια ιστορική ομάδα. Έχει γράψει Ιστορία σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Μια ομάδα γνωστή σε όλη τη χώρα και όχι μόνο. Άρα υπάρχει και ένα ειδικό βάρος, δεν είναι εύκολο να διοικείς μια ομάδα σαν τον Ιωνικό που έχει απαιτήσεις. Χρειάζονται κότσια και γερο στομάχι ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις όλα τα προβλήματα με επιτυχία. Και ειδικά σε μια γειτονιά που έχει απαιτήσεις. Εμείς είμαστε εδώ για τα δύσκολα και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ.

Ποια η σχέση σας με τους οργανωμένους οπαδούς (Rangers, τον Ερασιτέχνη και τους Παλαίμαχους);

Εγώ είμαι φανατικός οπαδός του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Το έχω πει πολλές φορές δημόσια, ο Ερασιτέχνης είναι η «μάνα» του κάθε συλλόγου. Ένα Σύλλογος είναι δυνατός όταν ο ερασιτέχνης είναι δυνατός. Ευτυχώς στον Ερασιτέχνη Ιωνικό έχουν αναλάβει νέα παιδιά άξια δημιουργώντας ένα συμβούλιο Ιωνικών. Τα παιδιά που έχουν βγει μπροστά και τρέχουν τον Ερασιτέχνη Ιωνικό όχι μονο «ξεπλένουν» και διορθώνουν τις αμαρτίες των προηγούμενων Διοικήσεων αλλά έχουν επαναφέρει τον Ιωνικό στο επίκεντρο της πόλης με πολλές ενέργειες τους. Αξίζει να γίνουν ΟΛΟΙ μέλη στον Ερασιτέχνη Ιωνικό. Εμείς ως Διοίκηση της ΠΑΕ έχουμε και άψογη άλλα και παραγωγική συνεργασία. Η βοήθεια που προσφέρουν ειδικά στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου και η συνεργασία τους με τον Αντιπρόεδρο και υπεύθυνο Ακαδημιών Χάρη Λεουνάκη είναι εντυπωσιακή.

Τώρα, για τους τους παλαίμαχους τι να πρωτοπώ. Είναι έναν παρελθόν που έχει γράψει την Ιστορία του Ιωνικού με χρυσά γράμματα. Πάντα δίπλα μας όχι μόνο ως σύλλογος παλαιμάχων αλλά και ως φίλοι. Τους ευχαριστούμε για όλα και πάντα θα τους τιμούμε.

Επίσης για τους οργανωμένους, είναι ξεκάθαρο μετά από 30 χρόνια, ότι χωρίς τους Rangers δεν μπορεί να υπάρξει Ιωνικός. Τον θαυμάζω αυτόν τον Σύνδεσμο γιατί όσες και αν γενιές και αν περάσαν ήταν πάντα δίπλα στον ομάδα, πιστοί οπαδοί γράφοντας χιλιάδες χιλιόμετρα. Ενώ δεν θα ξεχάσουμε και τον αγώνα τους όταν βγήκαν μπροστά και διοίκησαν για να σώσουν την ομάδα της καρδιάς τους. Αν και διοικητικός παράγοντας της ΠΑΕ και εγώ και ο Γιάννης είμαστε φίλοι με τα περισσότερα παιδιά. Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να ανακατευόμαστε στα εσωτερικά τους όμως είναι χαρά μας να τους βλέπουμε συσπειρωμένους. Δεν περισσεύει κανείς και είναι σπουδαίο να υπάρχει συσπείρωση από όλες τις γενιές και τις παρέες της Νίκαιας».

Η διοίκηση Τσιριγώτη έχει φροντίσει να εξελίξει τις εγκαταστάσεις στη Νεάπολη παρουσιάζοντας μεγάλο έργο. Επίσης βλέπουμε σε όλη αυτή την προσπάθεια δίπλα και τον Δήμαρχο Νίκαιας τον κ. Γιώργο Ιωακειμίδη…

«Ματώσαμε οικονομικά για τα έργα στην Νεάπολη . Και εμείς ως οικογένεια Τσιριγώτη αλλα και ο Δήμος Νίκαιας με μπροστάρη τον Δήμαρχο μας κ. Γιώργο Ιωακειμίδη. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ αναλυτικά στα έργα. Τα γνωρίζουν όλοι. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι όταν ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ πρέπει να έχεις και τα κότσια να ματώσεις όχι μόνο για ένα καλό ρόστερ αλλά και για τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις και υποδομές. Αναβαθμίσαμε ένα γήπεδο που είχαν να γίνουν ουσιαστικές εργασίες δεκάδες χρόνια και το ανεβάσαμε στο υψηλότερο επίπεδο. Σειρά έχει τώρα το στέγαστρο. Δεν θα πάψουμε να πιέζουμε μέχρι να το καταφέρουμε».

Ποια η άποψη σας για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα συνολικά;

«Δυστυχώς έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μέχρι το ποδόσφαιρο να γίνει ένα ανταγωνιστικό και ποιοτικό προϊών εφάμιλλο άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Πρέπει να μπουν και άλλοι κανόνες, πρέπει η πολιτεία να μεριμνήσει για την ενίσχυση των συλλόγων που αποπνέουν υγεία κυρίως στα θέματα των υποδομών και εγκαταστάσεων. Τα ποδοσφαιρικά σωματεία πρέπει να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη βάση στις ακαδημίες ώστε να μπορούμε να μιλάμε στο μέλλον για Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ποια η άποψη σας για το έργο των προηγούμενων διοικήσεων στον Ιωνικό;

«Δεν θα αναφερθώ ονομαστικά στην κάθε Διοίκηση που πέρασε από τον Ιωνικό. Ότι και αν πρόσφερε ο καθένας είναι σεβαστό. Όλοι μας και όλοι οι οπαδοί πρέπει να κατανοήσουν ότι όποιος και όσα λεφτά και αν βάζει κάνεις στον Ιωνικό αξιζει σεβασμό. Ακόμη και αν δεν εχει πετύχει τους στόχους ακόμη και αν έχει κάνει λάθη. Δεν αξίζουν σεβασμό όσοι έκαναν κακό στην ομάδα, είτε παίζοντας παιχνίδια εις βάρος της είτε αφήνοντας χρέη. Δόξα τω θεώ, εμείς είμαστε νοικοκυραίοι άνθρωποι και χρέη στον Ιωνικό δεν θα αφήσουμε ούτε μισό ευρώ».

Και τέλος για να κλείσουμε, ένα σχόλιο για την στήριξη από τους χορηγούς μας…

«Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας που κάνουν μεγάλη προσπάθεια από την μεριά τους και ματώνουν οικονομικά πιστεύοντας σε εμάς και Βοηθώντας την Ιστορική ομάδα μας. Εμείς τους θεωρούμε μετόχους και συνεργάτες στην προσπάθεια αυτή και καλούμε όλους τους οπαδούς να στηρίξουν τις επιχειρήσεις αυτές. Επίσης καλώ όλους τους φίλους της ομάδας να αγοράσουν όλοι διάρκειας! Δεν γίνετε να υπάρχουν απαιτήσεις αν δεν υπάρχει έμπρακτη στήριξη από όλους».

Ποιος είναι ο Τάκης Τσιριγώτης

Ο Τάκης Τσιριγώτης, με καταγωγή από την Μάνη, είναι γεννημένος στη Νίκαια (49 ετών). Αποτελεί έναν άνθρωπο δυναμικό, αυτοδημιούργητο με κοινωνική δράση και προφορά τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όσο και στην περιοχή της Νίκαιας. Έχει τελειώσει το τμήμα ψυχολογίας στο Aegean College, μιλάει άπταιστα την Αγγλική γλώσσα και αποτελεί έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, αφού οικογενειακώς διαθέτουν πέντε πρατήρια ΕΤΕΚΑ εκ των οποίων τα δύο είναι ιδιόκτητα. Ο Ιωνικός αποτελεί την μεγάλη του αγάπη και προσφέρει τα πάντα για την μπλε ιδέα.

Last modified onΠέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2020 15:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep