«Σαν τα σχολιαρόπαιδα, πρώτη μέρα στο προαύλιο»

Ο Αλέξανδρος Μασούρας παρομοιάζει τις μέρες επανεκκίνησης με τα πρώτα βήματα των παιδιών στα σχολεία.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους ποδοσφαιριστές του Καραϊσκάκη άρχισε την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στα τεστ ανίχνευσης του κορωνοιού.

Οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν ανά γκρούπ και υπό την επίβλεψη του προπονητικού τημ ξεκίνησαν να γυμνάζονται τηρώντας απαρέγκλιτα το πρωτόκολλο της ΓΓΑ αναμένοντας παράλληλα την τελική απόφαση της λίγκας για την τύχη του πρωταθλήματος.
Ο Αλέξανδρος Μασούρας, που είχε 16 ματς στα πόδια του μέχρι και τη διακοπή εξήγησε πώς πέρασε το διάστημα της καραντίνας, και τι περιμένει στο εγγύς μέλλον. Ο 22χρονος αμυντικός μέσος με παρουσία στη Sl, που φοιτά σε Δημόσιο Ι.Ε.Κ στο Τμήμα Προπονητών αθλημάτων, παρομοιάζει τις μέρες επανεκκίνησης με τα πρώτα βήματα των παιδιών στα σχολεία ενώ εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον του ποδοσφαίρου στην εποχή του κορωνοϊού.

Τι σε ανησυχεί πιο πολύ στη μετά κορονοϊού εποχή;

«Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη για όλους μας με έντονη ανησυχία , αλλά θεωρώ πλέον ,πως η κατάσταση έχει γίνει ελεγχόμενη. Θα υπάρξουν επιπτώσεις στην οικονομία, όπως και στις διαπροσωπικές σχέσεις, καθώς οι άνθρωποι έχοντας στον νου τους τον φόβο του ιού έχουν κλειστεί περισσότερο στον εαυτό τους κάνοντας επιλεκτικές επιλογές . Πάντως ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, θα κάνει τα πράγματα δυσκολότερα! Σχετικά με τον δικό μας τομέα ,με ανησυχεί αρκετά η αμφιβολία και η αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή για την επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, ωστόσο είμαι αισιόδοξος και θέλω να ελπίζω πως οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις θα κάνουν το καλύτερο για το ποδόσφαιρο όσο και για το ευρύτερο μέρος της κοινωνίας».

Πόσο έχει διαταραχθεί η ψυχική ισορροπία των ποδοσφαιριστών με αποχή δυο μηνών από το γήπεδα μπάλα;

Εάν σκεφτείτε ,πως ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από πολύ μικρή ηλικία έχει συνηθίσει καθημερινά να προπονείται με μια μπάλα στα πόδια, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι γι αυτόν, να βρίσκετε σε μια τόσο μεγάλη αποχή και να μην γνωρίζει με σιγουριά, πότε και με ποιον τρόπο θα επιστρέψει στην καθημερινότητά του, αντιλαμβάνεστε , πως αυτό είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός.. Εμείς απ την μεριά μας καθημερινά ακολουθούσαμε το ατομικό πρόγραμμά μας διατηρώντας τον εαυτό μας σε καλή φυσική κατάσταση, ωστόσο είναι πολύ στενάχωρο το γεγονός ότι απέχουμε από το γήπεδο και τα αποδυτήρια και γενικά αυτό που αγαπάμε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα! Γι αυτό επιστρέψαμε με μεγάλη χαρά στις προπονήσεις και αγωνιούμε να ξαναμπούμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Θα μπορούσα να πω, ότι αυτές οι πρώτες ώρες επιστροφής στις προπονήσεις μοιάζουν με τα πρώτα βήματα στο δημοτικό, διότι και οι δύο περιπτώσεις ήταν μια ωραία καθημερινότητα .Περιμένω με ανυπομονησία να γυρίσω στην ..τάξη δηλαδή στο γήπεδο, να σφυρίξει σαν το δάσκαλο ο διαιτητής, ώστε να ξαναζήσω αυτό που αγαπώ. Θυμάμαι πάντως , πως όσο πλησίαζε η έναρξη της σχολικής χρονιάς πάντα υπήρχε μια μικρή γκρίνια, κάτι που δεν συμβαίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση».

Το σχόλιο σου για την πορεία σου και της ομάδας;

«Η ομάδα μας φέτος ξεκίνησε με αρκετές δυσκολίες καθώς υπήρχε μια ανησυχία . Βασιζόμενοι όμως στην αξία των παικτών κι χοντας όρεξη για δουλειά ,ώστε να διακριθεί η ομάδα καταφέραμε να φτάσουμε τον Καραϊσκάκη σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο και να είμαστε απο τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Θεωρώ πως αυτή η ομάδα ειδικά φέτος ,δεν είχε ταβάνι, αλλά μας ανέκοψε ο ..ιός. Προσωπικά έχω μάθει να δουλεύω καθημερινά και να βελτιώνομαι απ την εποχή που ήμουν στον ΠΑΣ. Αυτό κάνω και με τον Καραϊσκάκη για να διακριθώ στο χώρο. θα ήθελα πολύ να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, ώστε να αγωνιστώ στα play off και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα! Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να είναι υγιής και χαρούμενος.»

Last modified onΚυριακή, 31 Μάιος 2020 22:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep