Σαμπάνιες ανόδου ο Ιωνικός!

Η ομάδα της Νεάπολης νίκησε 2-1 τον Εργοτέλη και πανηγυρίζει την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια μετά από 14 χρόνια!

Στη Super League έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια επιστρέφει ο Ιωνικός! Οι Κυανόλευκοι με τον τρόπο που... τους αρέσει, δηλαδή με ανατροπή άλλαξαν τα δεδομένα κόντρα στον Εργοτέλη και με το τρίποντο (2-1) που πανηγύρισαν την Τετάρτης (19/05) στη Νεάπολη πήραν στα χέρια τους το εισιτήριο της άμεσης επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Ιωνικός για τελευταία φορά είχε αγωνιστεί στη Super League τη σεζόν 2006-07 και από την Τετάρτη (19/05) ανήκει και πάλι στην κατηγορία των μεγάλων. Από την άλλη πλευρά ο Εργοτέλης τερμάτισε 4ος και είναι άξιος συγχαρητηρίων. Βρέθηκε σε τροχιά μπαράζ, όμως δεν άντεξε, παίζοντας με παίκτη λιγότερο και μοιραία έχασε ρη μεγάλη ευκαιρία.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό χωρίς καλές στιγμές και με τον Ιωνικό να έχει περισσότερες τελικές (4-3), αλλά και ελαφρά υπεροχή στην κατοχή μπάλας (51%). Οι γηπεδούχοι έχασαν νωρίς στο παιχνίδι τον Κοτσώνη λόγω τραυματισμού, με αποτέλεσμα να αλλάξουν πλάνο και στο 43' διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπάτζιου από τον Κουιρουκίδη. Μπάλα ο αμυντικός του Εργοτέλη δεν βρήκε και ο διαιτητής έδειξε... κόρνερ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης γνώριζε ότι έπαιξε να πιέσει για να βρει γκολ στην κόντρα και κατάφερε να «παγώσει» τη Νεάπολη στο 60'! Ο Μανουσάκης με σέντρα βρήκε τον Κοκκίνη και αυτός από κοντά έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Στο 73', όμως η ομάδα του Ηρακλείου έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Τσέλιου για φάουλ στον Ματσούκα.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε... «φτερά» στον Ιωνικό και στο 74' ο Μουμίν έπειτα από τραγικό λάθος του Κατσιμήτρου έφερε το ματς στα ίσα. Η ολική ανατροπή και η απευθείας άνοδος ήρθε στο 81' με τον Μάναλη έπειτα από συνεργασία των Πλατέλλα, Ρόλε. Ακολούθησε μεγάλη ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών και προσωρινή διακοπή, όμως η κατάσταση δεν άλλαξε.

Ο Εργοτέλης ολοκλήρωσε το ματς με εννέα λόγω αποβολής του Πέιου στις καθυστερήσεις και η Νεάπολη με το σφύριγμα της λήξης έβαλε τα γιορτινά της για να γιορτάσει τη μεγάλη επιστροφή του Ιωνικού.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 74' Μουμίν, 81' Μάναλης - 60' Κοκκίνης
Κόκκινη κάρτα: 73' Τσέλιος, 90'+3' Πέιος

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Παπαγεωργίου, Ομάρ, Σινγκ (67' Πλατέλλας), Κυργιας, Κοτσώνης (23' λ.τρ. Μουστάκης, 67' Μάναλης)), Γκοτσούλιας, Μουμίν (79' Νιάσε), Ματσούκας, Ρόλε, Κουιρουκίδης (67' Κάστρο).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Σερβιλάκης (65' Ποζατζίδης), Πέιος, Τσέλιος, Κόλα, Αμπντουλαχί (54' Μπουτσάκης), Μπουρσέλης (84' Πατρινός), Κόνραντ (54' Κοκκίνης), Μανουσάκης (84' Κουατένγκ).

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
Βοηθοί: Ψαρρής (Ζακύνθου), Κόλλιας (Ηπείρου)

Last modified onΤετάρτη, 19 Μάιος 2021 17:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep