Logo
Print this page

Πρώτη φορά στο Κύπελλο

Ο Εργοτέλης που ισοφάρισε την καλύτερη πορεία της ιστορίας του στον θεσμό, δεν έχει συναντήσει ξανά τον Αστέρα Τρίπολης σε αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος.

Η φετινή είναι η δεύτερη παρουσία του Εργοτέλη στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού η ομάδα του Ηρακλείου έχει βρεθεί πάλι σε αυτή τη θέση την σεζόν 1985-86. Τότε πέρασε τρεις γύρους για να βρεθεί απέναντι στον Παναθηναϊκό, από τον οποίο ηττήθηκε και στα δύο παιχνίδια. Εκείνη τη χρονιά, μάλιστα, η ομάδα του Ηρακλείου αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική.

Στον πρώτο γύρο ο Εργοτέλης είχε αντιμετωπίσει τη Νίκη Βόλου εντός έδρας και προκρίθηκε σε μονό παιχνίδι μετά τη νίκη του με 4-1. Στον επόμενο γύρο πέρασε τον Πανσερραϊκό με νίκη 1-0 στην Κρήτη και ισοπαλία 0-0 στις Σέρρες. Στους «16» ηττήθηκε 1-0 στον Βόλο από τον Ολυμπιακό, αλλά επικράτησε 2-0 στην ρεβάνς. Στα προημιτελικά η διαφορά δυναμικότητας με τον Παναθηναϊκό ήταν αξεπέραστη και αποχαιρέτησε τον θεσμό με ήττα 3-2 στην Κρήτη και 7-1 στην Αθήνα.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΑΣΤΕΡΑ

Για πρώτη φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι για το Κύπελλο Ελλάδος ο Εργοτέλης με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μόνο σε επίπεδο Super League μέχρι τώρα, στα χρόνια που συνυπήρξαν στην κατηγορία. Αυτό έγινε για επτά σεζόν, με την ομάδα της Αρκαδίας να έχει τον πρώτο λόγο. Ο Εργοτέλης σε αυτές τις 14 αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας έχει 4 νίκες (2 εντός – 2 εκτός), ο Αστέρας Τρίπολης 9 νίκες, ενώ έχει σημειωθεί και μια ισοπαλία.

Οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων έγιναν από το 2007-08 μέχρι και το 2014-15, με την τελευταία τους συνάντηση να είναι στις 22 Μαρτίου 2015, οπότε ο Αστέρας επικράτησε 2-1 στην Τρίπολη (9’ Κουρμπέλης, 45’ Μπαράλες – 90’ Ζησόπουλος).

Last modified onΠαρασκευή, 25 Ιανουάριος 2019 13:32
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr