Επεισοδιακό προ 20ετίας ραντεβού

Τρεις αποβολές είχε το προηγούμενο συναπάντημα του Απόλλωνα Λάρισας με τον Εργοτέλη.

[googlead][/googlead]

Υστερα από 20 χρόνια ανταμώνουν πάλι σε επίσημη αναμέτρηση ο Απόλλων Λάρισας με τον Εργοτέλη (20/12, 15:00, Αλκαζάρ).

Μάλιστα, το προηγούμενο ραντεβού τους ήταν επεισοδιακό. Ξυπνάει, ωστόσο, ευχάριστες αναμνήσεις για τον Απόλλωνα, αφού θυμίζει την πορεία της ομάδας μέχρι τα προημιτελικά του κυπέλλου τη σεζόν 1997-98.

Στο δεύτερο γύρο του θεσμού είχαν κληρωθεί οι δύο ομάδες που μετείχαν τότε στη Γ' Εθνική. Το πρώτο παιχνίδι στο Ηράκλειο (γήπεδο Μαλίων) είχε λήξει 1-1 με τον Θόδωρο Νταουσιάνη να δίνει προβάδισμα στον Εργοτέλη στο 80' με εκτέλεση φάουλ και τον Τριαντάφυλλο Μάγγο να ισοφαρίζει στο 85'.

Στη ρεβάνς στο γήπεδο της Φιλιππούπολης ο Απόλλων Λάρισας προηγήθηκε στο 38' με εύστοχο πέναλτι του Βαγγέλη Κώτσιου και ο Εργοτέλη ισοφάρισε στο 46' με τον Θόδωρο Νταουσιάνη, παρ' ότι έπαιζε από το 45' με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Δημήτρη Χατζάκη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ο διαιτητής Γεράσιμος Μαζαράκης έδειξε δύο ακόμη κόκκινες κάρτες. Στο 85' πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια ο Κώστας Κολομητρούσης του Απόλλωνα (στην τελευταία σεζόν της σπουδαίας καριέρας του που είχε ως επιστέγασμα τους τίτλους με την ΑΕΛ) και το επόμενο λεπτό ο Αντώνης Καλογεράκης των φιλοξενούμενων.

Με αριθμητικό πλεονέκτημα οι γηπεδούχοι (10 έναντι 9) πέτυχαν το γκολ της πρόκρισης στο τελευταίο λεπτό με τον Νίκο Κακαγιάννη.

Στη συνέχεια της διοργάνωσης απέκλεισαν την Παναχαϊκή και την Αναγέννηση Καρδίτσας σε διπλούς αγώνες και η πορεία τους σταμάτησε στα προημιτελικά κόντρα στον Ηρακλή.

Παρ' ότι μάλιστα ηττήθηκαν 4-0 στο Καυτανζόγλειο πήραν νίκη γοήτρου στη ρεβάνς με 1-0.

[googlead][/googlead]

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep