Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

O Σούλης κράτησε Παντελίδη στην Προοδευτική

Ο Σάββας Παντελίδης, όπως και στην προπονητική του καριέρα έχει περάσει τα περισσότερα από τα χρόνια του στα γήπεδα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Γεννημένος τον Απρίλιο του 1965 στην Αθήνα αγωνίστηκε στον Αρη Νίκαιας και επαγγελματίας έγινε στη Δόξα Βύρωνα. Επειτα από πολλά χρόνια παραμονής στην ομάδα του Βύρωνα θα φύγει το καλοκαίρι του 1997 για την Προοδευτική και σε ηλικία 32 ετών θα κάνει το ντεμπούτο του στην Α’ Εθνική. Με το Νίκο Κόβη προπονητή στις 31 Αυγούστου 1997 κάνει το παρθενικό του ματς στην πρώτη κατηγορία στη νίκη επί του Αθηναϊκού με 3-0. Σταθερός αμυντικός, σε τρεις σεζόν θα κάνει 73 ματς στην Α’ Εθνική και θα σημειώσει το μοναδικό του γκολ στις 19 Οκτωβρίου 1997 στη νίκη με 1-0 επί της Καλαμάτας στον Κορυδαλλό.

Το συμβόλαιο του τελειώνει μαζί με την πορεία της Προοδευτικής στην μεγάλη κατηγορία. Το καλοκαίρι του 2000 η ομάδα υποβιβάστηκε στην Β’ Εθνική και ο Σούλης Παπαδόπουλος - που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας στα δέκα τελευταία ματς της Α’ Εθνικής το 1999-00 – έκανε τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν. Η διοίκηση μετά από την εισήγηση του νεαρού τεχνικού κράτησε τον έμπειρο αμυντικό στο ρόστερ της και ο Σάββας Παντελίδης αγωνίστηκε για δύο ακόμη σεζόν στην Προοδευτική, όπου και σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του τότε προπονητή της ομάδας Σούλη Παπαδόπουλου για την αξία του Σάββα Παντελίδη. «Μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα, χρειαζόμαστε πάντα έναν τέτοιο παίκτη».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep